Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (24) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro5 secunde - stiri instant« Alte articole din categoria Actualitate Companii

1 din 3 companii face angajări în perioada aprilie - iunie

Actualitate CompaniiData adaugarii: 2017-03-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Studiu Manpower Group: Prognoza de angajare este pozitivă în toate regiunile ţării şi în toate sectoarele de activitate analizate

Pentru prima dată în istoria Studiului Manpower Group privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă, prognoza de angajare este pozitivă în toate regiunile ţării şi în toate sectoarele de activitate analizate.
32% dintre angajatorii din România plănuiesc să-şi sporească numărul de angajaţi în următorul trimestru, conform ediţiei aferente intervalului aprilie - iunie 2017 a Studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă. Dat fiind că doar 7% dintre angajatori au de gând să facă reduceri de personal şi 60% nu intenţionează nicio schimbare, Previziunea Netă de Angajare ajustată sezonier se situează la +16%, relativ stabilă comparativ cu trimestrul I/2017, dar cu 5 puncte procentuale mai puternică decât cea raportată în trim. II/2016.
„Pentru prima dată în derularea ediţiei pentru România a studiului ManpowerGroup, lansată în trim. II/2008, Previziunea Netă de Angajare este pozitivă în toate cele opt regiuni şi toate cele 10 sectoare de activitate din România, chiar dacă gradul de încredere al angajatorilor se diferenţiază încă de la o regiune la alta şi de la un sector la altul. Perspectivele de angajare luminoase şi stabile, care le egalează pe cele mai optimiste raportate de la declanşarea crizei economice încoace, denotă o piaţă a muncii mai favorabilă şi diversificată, de care vor beneficia cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, cu condiţia să deţină competenţele şi abilităţile căutate, atât cele profesionale, cât şi cele interpersonale”, spune Corina-Bianca Gonteanu, director strategic de marketing pentru Europa în cadrul ManpowerGroup.

Oportunităţi în mai multe sectoare...

Este de aşteptat ca oportunităţile de angajare să fie favorabile în sectorul Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, unde Previziunea Netă de Angajare de +30% este cea mai optimistă raportată din trim. III/2008 până în prezent, îmbunătăţindu-se considerabil faţă de al doilea trimestru al anului trecut, cu 13 puncte procentuale. Cele mai robuste prognoze sunt, încă o dată, cele raportate de angajatorii din Industrie prelucrătoare. Previziunea Netă de Angajare din acest sector slăbeşte oarecum faţă de trimestrul I/2017, cu 1 punct procentual, dar se îmbunătăţeşte uşor faţă de anul trecut, cu 2 puncte procentuale, situându-se acum la +31%. Îmbunătăţirea cea mai marcantă faţă de anul trecut se raportează însă în sectorul finanţe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii de afaceri, unde previziunea de +26% este cu 19 puncte procentuale mai puternică decât în trim. II/2016, îmbunătăţindu-se şi faţă de trimestrul I al anului în curs, cu 11 puncte procentuale. Îmbunătăţiri considerabile, atât de la an la an (cu 16 puncte procentuale), cât şi faţă de trimestrul I/2017 (cu 11 puncte procentuale), sunt raportate şi în sectorul energie electrică, apă, gaz, unde previziunea de +8% atinge o valoare pozitivă pentru prima dată în ultimii patru ani (din trim.

Stiri similare:

» Una din trei companii intentioneaza sa faca angajari in intervalul aprilie - iunie (studiu Manpower)
» Cursurile anului şcolar 2017-2018 vor începe luni, 11 septembrie 2017
» Firea vrea ca Primăria Bucureşti să înfiinţeze 19 firme

II/2013), fiind cea mai puternică din întreaga istorie a studiului în România. 

... din toate regiunile ţării

Previziunile sunt pozitive în toate cele opt regiuni ale ţării şi se îmbunătăţesc atât faţă de trim. I/2017, cât şi faţă de trim. II/2016 în şase dintre acestea. Cea mai amplă îmbunătăţire faţă de intervalul ianuarie - martie 2017 (cu 14 puncte procentuale) este raportată în regiunea Centru, unde Previziunea Netă de Angajare de +29% este, totodată, cea mai puternică din regiune de la demararea studiului (trim. II/2008) până în prezent şi cea mai puternică prognoză regională din actuala ediţie. Cea mai robustă îmbunătăţire faţă de anul trecut (aprilie - iunie 2016) este raportată în regiunea Sud, unde Previziunea Netă de Angajare atinge +23%, o cotă de optimism nemaiatinsă din trim. IV/2012. Niveluri solide de optimism sunt raportate şi în regiunea Nord-Vest, cu o previziune de +24, cea mai puternică din trim. II/2012 până în prezent, şi regiunea Bucureşti şi Ilfov, unde previziunea de +22% este cea mai puternică raportată din trim. I/2009 până în prezent. 
Angajatorii români sunt optimişti indiferent de dimensiunea organizaţiei pe care o reprezintă. Angajatorii din organizaţiile mari sunt cei mai încrezători, raportând o Previziune Netă de Angajare de +28%, cea mai puternică din trim. III/2008 până în prezent, iar cei din micro-organizaţii sunt cei mai prudenţi, raportând o previziune de +7%, cu 3 puncte procentuale mai slabă decât în trim. I/2017, dar cu 2 puncte procentuale mai puternică decât în trim. II/2016.
 
 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  DRACnea SA VA IA DE PiSD-ei BORATI SI BORFASI ! ...
  Liviu Dragnea, despre evaluarea procurorului general și a șefei DNA: Să nu credeți că o să tac

  bai voi chiar puneti botul la toate vrajelile nemt ...
  Poşta germană şi-a făcut propriile maşini electrice

  Aceasta demna reprezentanta a unor miscari care au ...
  Marine Le Pen vrea să scoată Franța din zona euro: "Moneda reprezintă un obstacol serios pentru crearea de locuri de muncă pentru că a declanşat o scădere a competitivităţii în economia franceză"

  Numărarea teroristilor pe principiul lui Ghita di ...
  SRI isi prezinta miercuri bilantul pentru 2016

  bai voi chiar puneti botul la toate vrajelile nemt ...
  Poşta germană şi-a făcut propriile maşini electrice

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Diverse:Stare vreme

  Vremea:
  Acum: °C.
  La noapte: °C.
  Mâine: °C. Detalii »

  Curs valutar:
  EUR: Tendinta 4.5500 lei
  USD: Tendinta 0.1555 lei

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Actualitate