Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (26) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

1 din 3 companii face angajări în perioada aprilie - iunie

Actualitate CompaniiData adaugarii: 2017-03-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Studiu Manpower Group: Prognoza de angajare este pozitivă în toate regiunile ţării şi în toate sectoarele de activitate analizate

Pentru prima dată în istoria Studiului Manpower Group privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă, prognoza de angajare este pozitivă în toate regiunile ţării şi în toate sectoarele de activitate analizate.
32% dintre angajatorii din România plănuiesc să-şi sporească numărul de angajaţi în următorul trimestru, conform ediţiei aferente intervalului aprilie - iunie 2017 a Studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă. Dat fiind că doar 7% dintre angajatori au de gând să facă reduceri de personal şi 60% nu intenţionează nicio schimbare, Previziunea Netă de Angajare ajustată sezonier se situează la +16%, relativ stabilă comparativ cu trimestrul I/2017, dar cu 5 puncte procentuale mai puternică decât cea raportată în trim. II/2016.
„Pentru prima dată în derularea ediţiei pentru România a studiului ManpowerGroup, lansată în trim. II/2008, Previziunea Netă de Angajare este pozitivă în toate cele opt regiuni şi toate cele 10 sectoare de activitate din România, chiar dacă gradul de încredere al angajatorilor se diferenţiază încă de la o regiune la alta şi de la un sector la altul. Perspectivele de angajare luminoase şi stabile, care le egalează pe cele mai optimiste raportate de la declanşarea crizei economice încoace, denotă o piaţă a muncii mai favorabilă şi diversificată, de care vor beneficia cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, cu condiţia să deţină competenţele şi abilităţile căutate, atât cele profesionale, cât şi cele interpersonale”, spune Corina-Bianca Gonteanu, director strategic de marketing pentru Europa în cadrul ManpowerGroup.

Oportunităţi în mai multe sectoare...

Este de aşteptat ca oportunităţile de angajare să fie favorabile în sectorul Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, unde Previziunea Netă de Angajare de +30% este cea mai optimistă raportată din trim. III/2008 până în prezent, îmbunătăţindu-se considerabil faţă de al doilea trimestru al anului trecut, cu 13 puncte procentuale. Cele mai robuste prognoze sunt, încă o dată, cele raportate de angajatorii din Industrie prelucrătoare. Previziunea Netă de Angajare din acest sector slăbeşte oarecum faţă de trimestrul I/2017, cu 1 punct procentual, dar se îmbunătăţeşte uşor faţă de anul trecut, cu 2 puncte procentuale, situându-se acum la +31%. Îmbunătăţirea cea mai marcantă faţă de anul trecut se raportează însă în sectorul finanţe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii de afaceri, unde previziunea de +26% este cu 19 puncte procentuale mai puternică decât în trim. II/2016, îmbunătăţindu-se şi faţă de trimestrul I al anului în curs, cu 11 puncte procentuale. Îmbunătăţiri considerabile, atât de la an la an (cu 16 puncte procentuale), cât şi faţă de trimestrul I/2017 (cu 11 puncte procentuale), sunt raportate şi în sectorul energie electrică, apă, gaz, unde previziunea de +8% atinge o valoare pozitivă pentru prima dată în ultimii patru ani (din trim.

Stiri similare:

» PE estimeaza fraudarea fondurilor europene de catre Marine Le Pen la 5 milioane euro si evaluarea ar putea "sa evolueze"
» PE estimeaza fraudarea fondurilor europene de catre Marine Le Pen la 5 milioane euro si paguba ar putea fi mai mare
» Programul Special al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în perioada 28 aprilie – 2 mai 2017

II/2013), fiind cea mai puternică din întreaga istorie a studiului în România. 

... din toate regiunile ţării

Previziunile sunt pozitive în toate cele opt regiuni ale ţării şi se îmbunătăţesc atât faţă de trim. I/2017, cât şi faţă de trim. II/2016 în şase dintre acestea. Cea mai amplă îmbunătăţire faţă de intervalul ianuarie - martie 2017 (cu 14 puncte procentuale) este raportată în regiunea Centru, unde Previziunea Netă de Angajare de +29% este, totodată, cea mai puternică din regiune de la demararea studiului (trim. II/2008) până în prezent şi cea mai puternică prognoză regională din actuala ediţie. Cea mai robustă îmbunătăţire faţă de anul trecut (aprilie - iunie 2016) este raportată în regiunea Sud, unde Previziunea Netă de Angajare atinge +23%, o cotă de optimism nemaiatinsă din trim. IV/2012. Niveluri solide de optimism sunt raportate şi în regiunea Nord-Vest, cu o previziune de +24, cea mai puternică din trim. II/2012 până în prezent, şi regiunea Bucureşti şi Ilfov, unde previziunea de +22% este cea mai puternică raportată din trim. I/2009 până în prezent. 
Angajatorii români sunt optimişti indiferent de dimensiunea organizaţiei pe care o reprezintă. Angajatorii din organizaţiile mari sunt cei mai încrezători, raportând o Previziune Netă de Angajare de +28%, cea mai puternică din trim. III/2008 până în prezent, iar cei din micro-organizaţii sunt cei mai prudenţi, raportând o previziune de +7%, cu 3 puncte procentuale mai slabă decât în trim. I/2017, dar cu 2 puncte procentuale mai puternică decât în trim. II/2016.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  vot Marine Le Pen. ...
  Emmanuel Macron şi Marine Le Pen - angajaţi puternic în campania pentru al doilea tur de scrutin. Manifestaţii având drept slogan „Nici Marine, nici Macron”

  un ciumat al mastii hitlerist angela ...
  Iohannis: Intai se negociaza Brexitul si apoi, doar dupa un progres semnificativ, se discuta viitoare relatie cu Marea Britanie. Nu suntem dispuși la niciun compromis aici

  pt 2, n-ai nici o miime de neuron ,ha,ha,ha. ...
  S-a dat startul distracției cu ocazia minivacanței de 1 Mai! Turiştii au făcut noapte albă în cluburile de pe litoral, iar pe plajă atmosfera a fost incendiară

  dictatorul ue junchiu este corupt pt trafic de ca ...
  Coruptie si la "case foarte mari"

  amerlocii incalca multe tratate. ...
  Moscova: Scutul de la Deveselu incalca grav tratatul privind eliminarea rachetelor cu raza mica si medie semnat de Gorbaciov si Reagan

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Actualitate