Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Cât de interesaţi sunt tinerii de un job full-time

Actualitate CompaniiData adaugarii: 2017-04-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Aceştia par să prefere joburile part-time în detrimentul celor full-time şi îşi doresc un loc de muncă pentru o perioadă scurtă de timp
Companiile pun la dispoziţia tinerilor o paletă largă de opţiuni în materie de joburi şi nu numai, preferând însă, preponderent, angajamente de tip full-time

Un studiu bazat pe participarea tinerilor - studenţi, masteranzi, absolvenţi de studii superioare - la târgurile de joburi arată că aceştia par să prefere joburile part-time în detrimentul celor full-time şi îşi doresc un loc de muncă pentru o perioadă scurtă de timp.
Potrivit studiului realizat de Universitatea Româno-Americană, în urma celei de-a patra ediţii a târgului de joburi „RAU JOB FAIR”, companiile pun la dispoziţia tinerilor o paletă largă de opţiuni în materie de joburi şi nu numai, preferând însă, preponderent, angajamente de tip full-time. Astfel, angajatorii urmăresc să se muleze pe nevoile studenţilor şi le oferă programe de internshipuri şi practică plătite, dar şi oportunitatea reală de angajare pe o perioada nedeterminată, chiar dacă, în unele domenii, salariile primite la început de carieră nu par să fie foarte motivante pentru absolvenţi.
Nevoia companiilor de angajaţi pe termen lung se simte tot mai acut. Astfel, tot mai mulţi angajatori devin conştienţi de importanţa pe care o joacă un angajator format în cadrul companiei, adaptat modului de lucru, şi eficienţa şi, totodată, beneficiul real pe care acesta le poate aduce business-ului dacă este angajat la o vârstă cât mai fragedă. În tabăra studenţilor, însă, se simte un interes tot mai scăzut pentru joburile pe termen lung.

Tinerii vor mai multă practică şi joburi part-time

„Tinerii vor mai mult practică şi joburi part-time. Un aspect deloc îmbucurător pentru domeniul hotelier, unde îţi doreşti pe cineva care să înveţe standardul, să se obişnuiască cu echipa şi să livreze împreună servicii de 5 stele. Noi asta ne dorim, nu ne ajută foarte mult un om care vine şi pleacă la scurt timp”, a declarat un reprezentant Intercontinental Bucharest. 
„Sectorul turistic este unul dinamic, foarte puţini angajaţi stau pentru o perioadă mai lungă de timp dacă nu vorbim de top management. Majoritatea angajaţilor stau 6 luni, 1 an, nu sunt angajaţi care să îşi dorească să stea în acelaşi loc de muncă pentru 4-5 ani, iar în turism cu atât mai mult. Noi căutăm oameni să ne acoperim toate departamentele, departamentul de turism intern, extern, ticketing, evenimente şi marketing. Oferim şi programe de internship. Am observat şi că tinerii care vor să lucreze pe timpul verii sunt tot mai puţini, cei mai mulţi caută doar în timpul facultăţii, şi atunci 4 ore. Dar cumva tot trebuie să vezi dacă îţi place sau nu să lucrezi în acest domeniu, noi suntem deschişi şi le putem oferi posibilitatea de a lucra part time, 4 ore, însă principalul nostru scop este să recrutăm pe termen lung. Am văzut însă că există un dezinteres, mulţi vor 4-5 ore, în niciun caz 8 ore”, a declarat Aurel Creangă, Travel Manager navigator.ro.

Unele companii înţeleg nevoia de timp liber

„Un student din primul an nu are cum să fie şi la şcoală, şi la job. Preferinţele tinerilor sunt pentru internshipuri, dar şi pentru că li se solicită să participe la astfel de programe la facultate. Internshipurile sunt remunerate şi presupun un program de full-time. Însă atunci când tinerii aud de un program de lucru de 8 ore, atunci intervine dezinteresul, cei care vor să lucreze la noi sunt în primul an şi nu au posibilitatea să îmbine şi facultatea, şi jobul. Cei în an semiterminal, care sunt în anul 2 şi termină în anul 3, sunt interesaţi, pentru că au posibilitatea ca în anul trei, în perioada de 2-3 luni înainte de a-şi da licenţă, să vină să lucreze şi să meargă la cursuri 1-2 ore.
 Noi targetăm însă studenţi în an terminali pentru că ne dorim să îi ţinem pe termen lung, pe o perioada nedeterminată”, a declarat un reprezentant Microsoft.
Companiile prezente la târguri de joburi dedicate studenţilor vin adesea cu un portofoliu de posturi disponibile mixt, căutând astfel să satisfacă pe cât posibil nevoile tinerilor.

Altele oferă o serie de beneficii

„Noi aducem toate joburile care sunt vacante în acest moment şi avem joburi disponibile pe mai multe departamente: camere, recepţie, bucătărie etc. Generaţia tânără este într-un ritm alert şi îşi doreşte câştiguri mari pe termen scurt, nu ţine foarte mult la calitate şi, din păcate, piaţa din Bucureşti este saturată de angajaţi care nu au competenţele necesare. Pe de altă parte, noi, angajatorii, avem poate aşteptări ridicate, ne dorim să ştie o limbă străină, să aibă o anumită conduită şi educaţie”, a declarat un reprezentant Intercontinental Bucharest.
În ceea ce priveşte salariul oferit, majoritatea companiilor le oferă proaspeţilor angajaţi posibilitatea de creştere financiară direct proporţională cu experienţa dobândită, dar şi multe alte beneficii.
„Salariul nostru este cel practicat la nivelul domeniului hotelier. La recepţie, spre exemplu, salariul este de 1.200 lei, dar le oferim şi multe alte avantaje: bonuri de masă contorizate în restaurantul angajaţilor, programe de training, programe de incentivare, astfel, pe lângă salariul fix, în funcţie de cât vând, angajaţii sunt recompensaţi”, a declarat un reprezentant Intercontinental Bucharest. 
„Remuneraţia oferită este salariul minim pe economie pentru consultant de turism, fără experienţă. Dacă au o experienţă deja acumulată, atunci vorbim de un alt salariu, care creşte în funcţie de experienţa lor, pentru că pot acoperi mai multe departamente”, a declarat Aurel Creangă, Travel Manager navigator.ro.

Tinerii rămân o ţintă clară pentru multe companii

„Angajăm tineri pentru că vrem un suflu nou şi pentru că vrem o abordare diferită asupra lucrurilor. De exemplu, şi la noi în turism, percepţia generală este că toată activitatea noastră este predefinită. Noi încercăm să avem o abordare diferită şi atunci, din start, noi căutăm creativitate. Cred cu tărie că generaţia tânără are o perspectivă diferită. Chiar mi-aş dori să văd oameni care vin şi se implică având modul actual de a privi lucrurile, să îmi dau şi eu seama ce vrea piaţa. Şi vreau să văd şi creativitatea. Să vină la noi în echipă şi să avem oameni pe care să îi formezi de la zero. Pragmatic vorbind, formezi tinerii după tine, nu îţi vin cu nicio cutumă, îi setezi după cum vrei tu şi altfel îţi livrează. Trebuie să îşi mai dorească şi ei acest lucru”, a declarat Violeta Raţiu, Managing Director navigator.ro.
„Rolul nostru ca instituţie de învăţământ superior este să conferim o şansă, în plus, atât angajatorilor, în sensul de a putea recruta noi angajaţi, dar şi studenţilor, de a-şi găsi un loc de muncă sau un internship ori de a înţelege mai bine care sunt aşteptările companiilor, de la ei. Chiar dacă nu întotdeauna viziunile companiilor sunt similare cu cele ale studenţilor, şi invers, faptul că reuşim să organizăm în fiecare an un astfel de eveniment considerăm că este o reflectare a responsabilităţii cu care noi tratăm acest aspect, în sensul că ne dorim să facilităm angajarea absolvenţilor noştri în domeniilor lor de studii şi contribuim în acest mod la construirea carierei lor profesionale”, a declarat Ovidiu Folcuţ, rectorul Universităţii Româno - Americane.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  pilonul doi este ca la caritas sau fni ...
  Guvernul a deschis cutia Pandorei cu Pilonul II de pensii

  Nu trebuie sa fi fost soarece de birou din Ministe ...
  Guvernul a deschis cutia Pandorei cu Pilonul II de pensii

  Iata cine maltrateaza Romania si cine o sustine di ...
  Discursul Laurei Codruţa Kovesi la O.N.U

  Va multumim tavarasci Teodorovici ca in sfarsit d ...
  Autoritățile au pus gând rău PENSIILOR ROMÂNILOR!

  Avem numai de invatat de la Marea Franta care a fo ...
  Evaluarea Națională: Elevii de clasa a VI-a susțin prima probă

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Actualitate