Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Alro investește în creșterea eficienței energetice și în scăderea consumurilor specifice

Actualitate Companii


sursă foto: gazetaoltului.ro

Data adaugarii: 2017-10-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Alro S.A., cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia şi Peninsula Scandinavă), implemenetează un program pe termen lung, de peste 100 de milioane de dolari, pentru creșterea eficienței energetice și scăderea consumurilor Companiei, în cadrul programului „Green Factory” (Fabrica verde). 

„În ultimii 15 ani, am investiti continuu în echipamente moderne, care au crescut nu doar producția, ci și eficiența operațională”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al Alro S.A. “În plus, programele noastre de cercetare ne-au ajutat să atingem consumuri de energie și emisii cu mult mai reduse comparativ cu media industriei. Acum a venit momentul să facem pasul următor, să diminuăm suplimentar amprenta industrială, dar în același timp să continuăm să creștem producția de aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare și să ne consolidăm poziția pe piețe sofisticate, precum industria aero sau cea auto”.

Conceptul de „Fabrică Verde” vizează folosirea tehnologiilor ecologice de ultimă generație, disponibile pe piață, care vor permite Companiei să producă aluminiu cu profitabilitate mare și foarte mare. În plus, acestea vor contribui la îndeplinirea țintei Alro de apropiere de zero deșeuri și zero emisii. Planul de afaceri pentru perioada 2017 - 2021 previzionează investiții totale de peste 190 de milioane de dolari, din care peste 100 de milioane de dolari pentru proiectele de creștere a eficienței energetice.

În ultimii 15 ani, Alro a investit constant în programe de îmbunătățire a eficienței operaționale, cu rezultate foarte bune în raport cu media industriei mondiale a aluminiului. 

În sectorul de aluminiu primar, Compania a înlocuit trafo redresorii de curent continuu, ceea ce a dus la o economie 30.
000 MWh/an, respective 1,5 milioane de dolari anual. De asemenea, a implementat tehnologia cu alimentare centrală asistată de calculator, precum și captarea și epurarea gazelor în centre de tratare de gaze, care a dus la scăderea consumului de electricitate în curent continuu cu circa 1.000 kWh/t de aluminiu, o economie de  200.000 MWh/an, adică aproximativ 10 de milioane de dolari anual. Consumul de gaze naturale la producția de anozi s-a redus, la rândul lui, de trei ori prin modernizarea cuptoarelor de coacere, iar la cuptoarele de tipire și elaborare metal acesta a scăzut cu 20%. Consumul de apă s-a diminuat, de asemenea, de aproximativ cinci ori, datorită construirii stației de recirculare și tratare a apei. 

În plus, construirea eco-turnătoriei pentru procesarea deșeurilor din aluminiu prin topire, a condus la o economie de peste 95% a consumului de electricitate comparativ cu procesul de producție a aluminiului electrolitic. 

În sectorul de aluminiu prelucrat, Alro a modernizat liniile de prelucrare, a introdus noi tehnologii și echipamente cu randament energetic ridicat. În plus, a implementat conceptul de mentenanță predictivă și digitalizare. Toate acestea, au avut ca rezultat o creștere a producției de aluminiu prelucrat de patru ori, dar și reducerea consumului specific de electricitate de cinci ori. Tehnologia de ultimă generație a permis Companiei să introducă noi tipuri de produse în portofoliu, pentru industria auto și aero. 

Numai în primele șase luni ale acestui an, Alro a finalizat investitii de peste 16 milioane de dolari, atât în segmentul de aluminiu primar, cât și în cel de aluminiu procesat. Programul de investiții va permite Alro să își extindă baza de clienți în industrii care utilizează aluminiu prelucrat de înaltă calitate.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Liviu va face puscarie sau arest la domiciliu pe I ...
  Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

  BRAZILIA 8 DUMNEZEU 8; Brazilia 8/15 Dumnezeu 8/15 ...
  Brazilia revine în scenă

  dracNEA SA VA IA DE PiSD-ei BORATI SI BORFASI CE P ...
  Primele reacții din PSD, după condamnarea lui Dragnea ​

  Vino la mini in Madagascar, Liviule,cu toti banii ...
  Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

  Ia trimiteti 10 milioane de iranieni aici sa-i fac ...
  Angela Merkel - preocupată de «tendințele agresive» ale Iranului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Auto