Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Recomandări la deschiderea unei afaceri în SUA

Actualitate Companii

Data adaugarii: 2017-12-05

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Să porneşti un business într-un mediu de afaceri străin, cum ar fi în America, poate fi destul de obositor, indiferent de experienţa pe care o ai. De cele mai multe ori, atunci când oamenii se gândesc să imigreze ştiu ceea ce îşi doresc, însă nu şi cum să ajungă acolo. 

„Ei se lovesc în permanenţă de legi, regulamente sau proceduri care se schimbă continuu şi le fac mutarea mai dificilă. Acesta este motivul pentru care ai nevoie de un avocat competent şi pe care să ţi-l poţi permite”, spune Andreea Dumitru, fondatoarea cabinetului de avocatură Dumitru & Associates PC din New York. 
Se spune că atunci când unui pacient i se pune un diagnostic corect, acesta este pe jumătate vindecat. Acelaşi lucru se crede şi despre aceia dintre noi, care atunci când vor să îşi deschidă businessuri peste hotare, apelează la specialiştii în imigrări. Asta pentru că şansele să reuşeşti pe cont propriu într-un mediu străin sunt mult mai reduse.
 „America este un loc ideal pentru orice tip de afacere, iar sistemul de aici este pregătit pentru toţi antreprenorii”, mărturiseşte avocata Andreea Dumitru. 

Ce trebuie să ştii dacă vrei să îţi deschizi un business în State:

„Dacă ţi-ai propus să îţi deschizi o afacere în America, te ajută foarte mult să faci parte dintr-o ţară care are tratate comerciale cu SUA. Şi, în cazul în care ai deja un business în ţara natală, îţi va fi mai facil să faci unul şi aici”, spune avocata. 
Guvernul american, adaugă ea, înainte de a-ţi da viză, vrea să se convingă că ai fondurile necesare pentru a deschide firma aici. Şi, mai ales, că instituţia pe care ai gândit-o va genera suficienţi bani, astfel încât să îţi mai rămână şi după ce vei acoperi cheltuielile aferente întreţinerii companiei.
De altfel, business-ul trebuie să aibă un impact economic pozitiv asupra economiei americane. Şi, cu toate că, în lege, pragul pentru a primi Viza E2, care se numeşte şi viză de investitor, este de 40.000 de dolari, din experienţă, Andreea spune că trebuie să fie de minimum 100.
000 de dolari.
Atunci când Consulatul decide dacă o aplicaţie merită să fie aprobată, se uită mai întâi la investiţia în business, adaugă ea. Ulterior, la câte locuri de muncă creează, cât este de inovativ şi dacă va contribui semnificativ la economie. 
„Printre cele mai mari beneficii pe care le oferă Viza E2 se numără posibilitatea care i se dă titularului firmei de a locui în SUA pe o perioadă determinată şi de a-şi aduce familia aici. Este vorba despre soţ/soţie şi copii cu vârsta de până în 21 de ani, necăsătoriţi, cărora li se dă dreptul de a lucra şi studia în State”, explică antreprenoarea. Totodată, investitorul principal îşi poate aduce şi angajaţii pe viza E2, în cazul în care aceştia dovedesc că au abilităţi într-un domeniu care nu există în SUA.
Potrivit declaraţiilor sale, categoria de Viză E2 permite antreprenorilor străini să rămână în America atât timp cât întreprinderea lor funcţionează. „În urma şederii iniţiale de până la doi ani, afaceristul trebuie să solicite prelungirea statutului în trepte de până la 2 ani. În acelaşi timp, businessul trebuie să producă venituri cât să sprijine atât titularul de viză E2, dar şi familia acestuia. De asemenea, în cazul în care afacerea este încheiată, titularul vizei trebuie să se întoarcă în ţara din care provine”, mai spune fondatoarea cabinetului de avocatură Dumitru & Associates PC.   
„De asemenea, antreprenorii străini care investesc minimum un milion de dolari şi au angajat cel puţin zece americani pot obţine Green Card-ul atât pentru propria persoană, cât şi pentru familiile lor”, continuă Andreea Dumitru.  
În cazul în care un om de afaceri străin are un business în ţara natală şi şi-a propus să deschidă o sucursală în America, pe Viza L1 Intercompany transfere îşi poate aduce în SUA şi angajaţii.  
Dumitru & Associates PC este o firmă de avocatură specializată în imigrări, înfiinţarea trusturilor şi serviciilor fiduciare, dreptul familiei, proprietăţi imobiliare, afaceri, modă sau sporturi şi divertisement. Compania, fondată de către românca Andreea Dumitru Pârcălăboiu în 2010, a avut venituri de peste jumătate de milion de dolari în 2016. 
Andreea Dumitru, a cărei experienţă profesională include munca legală in-house în sectorul corporatist, locuieşte în New York de aproape 20 de ani. A absolvit Facultatea de Drept în România,  iar programul de master în acelaşi domeniu l-a urmat în cadrul Cardozo Law School din New York. Are dreptul de a practica în New York şi este membră a asociaţiilor: Asociaţia Americană de Avocatură, Asociaţia de Avocatură din New York, Asociaţia de Avocatură din Queens, Asociaţia Americană a Avocaţilor de Imigraţie, membră a Consiliului Camerei de Comerţ Româno-Americane, filiala New York, şi a Asociaţiei Naţionale pentru Femei Profesioniste.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Incepem sa ne invatam cu alt tip de infomatii, con ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Dupa miscarile neamtului sigur va avea un al doile ...
  Sentința finală în cazul lui Dragnea ar putea fi grăbită.

  Titlull este jenant,continutul este subtirel,pacat ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  ai numai gainuse ! 3 ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Din acest articol romanii au aflat doua stiri ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: