Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Giovanni Villabruna, noul preşedinte al patronatului Confindustria România

Actualitate Companii


Sursa foto: nineoclock.ro

Data adaugarii: 2018-02-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


În data de 30 ianuarie, cu doar câteva luni mai devreme decât data prevăzută iniţial, Asociaţii Patronatului Confindustria România s-au reunit în număr mare la Adunarea Electivă Extraordinară, în scopul alegerii noului preşedinte şi al Consiliului Naţional.
 
Preşedintele în funcţie, Mauro Maria Angelini, nu a putut participa din motive personale şi, prin urmare, Adunarea a fost deschisă de către prim-vicepreşedintele în funcţie, Giulio Bertola, care, după o scurtă introducere, a dat cuvântul directorului general Rocco Ferri, pentru explicaţiile necesare privind procedurile de votare conform Statutului.
Alegerea lui Giovanni Villabruna (ANSALDO NUCLEARE - GRUPUL ANSALDO ENERGIA) a înregistrat un rezultat excelent, obţinând voturi favorabile în procent de 97% din partea asociaţilor, ceea ce dovedeşte atât atenţia deosebită pe care a atras-o acest candidat, cât şi interesul tot mai mare faţă de proiectul asociativ al Patronatului Confindustria.
Preşedintele nou ales are peste 30 de ani de prezenţă profesională în România, fiind o persoană cu prestigiu atât în comunitatea italiană de business din România, cât şi în rândul autorităţilor italiene şi române.
“…Este necesar să perseverezi în cercetarea constantă a soluţiilor de optimizare şi dezvoltare. Acesta este motivul pentru care consider că este important să stabilesc cât mai curând noi obiective, pentru a reduce timpii necesari îndeplinirii acestora”, a declarat Villabruna în prezentarea strategiei pe care doreşte să o adopte în Confindustria Romania. “Cred cu tărie că reprezentarea asociativă în Confindustria reprezintă o misiune care necesită dedicaţie şi responsabilitate, dar şi o atitudine orientată spre ascultarea părerilor celorlalţi, abilitatea de a înţelege cazurile individuale şi de a se identifica cu problemele specifice ale asociaţilor, fie că sunt companii mici, mijlocii sau mari, astfel încât să fim întotdeauna în măsură să răspundem cât mai bine nevoilor lor”.
Printre problemele principale care trebuie abordate cu prioritate, preşedintele Villabruna s-a axat pe dezvoltarea asociativă nu numai în ce priveşte creşterea  numerică, dar şi calitativă, îmbrăţişând motivaţiile care pot determina unitatea companiilor italiene şi respingând personalismele şi argumentele inutile care generează diviziuni, dăunătoare bunei performanţe a activităţilor.
În continuarea prezentării programului, preşedintele nou ales a reamintit necesitatea unui dialog mai intens cu marile companii active în România, pentru a atrage prezenţa acestora în cadrul Confindustria Romania, adresând un mesaj de reflecţie marilor bănci italiene prezente în România, văzute ca parteneri indispensabili pentru susţinerea dezvoltării, în special pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.
De asemenea, au fost aduse în discuţie sectoarele de mare interes pentru dezvoltarea României, precum sectorul Agricol, în sens lărgit considerat ca Agro- Industrie, sectorul Energetic, sectorul Construcţii/ Infrastructură şi sectorul Mediu. Sunt domeniile în care companiile italiene activează zilnic, adesea confruntându-se cu multe dificultăţi şi riscând uneori să fie penalizate în mod incorect, chiar şi din punct de vedere financiar. Birocraţia excesivă, creşterea costurilor forţei de muncă, lipsa de personal sunt câteva din problemele care împiedică dezvoltarea business-urilor în această ţară, iar rolul Patronatului Confindustria România trebuie să fie tocmai acela de a sprijini propriii asociaţi în mod competent, autoritar, proactiv şi în colaborare cu celelalte instituţii patronale româneşti.
Înainte de prezentarea echipei sale, preşedintele Confindustria Romania, Giovanni Villabruna, a încheiat raportul privind Programul său adresând asociaţilor un mesaj de sensibilizare cu privire la importanţa fiecăruia de a contribui nu numai verbal, ci şi faptic la susţinerea proiectului "Sistema Italia", fără a compromite identitatea Confindustria şi, în mod clar, independenţa operaţională a Asociaţiei. Echipa preşedintelui Villabruna pentru următorii doi ani este compusă din: 
Alessandro Romei (RINA SIMTEX) Prim Vice-Preşedinte; Giulio Bertola (ADV COMMUNICATION) - Delegat pentru Relaţiile cu Confindustria; Nicola Longo Dente (UNICREDIT); Roberto Falato (BOSCOLO & PARTNERS CONSULTING) - Trezorier; Fausto Mastrini (AUTO PERUGIA) - Delegat pentru relaţiile cu IMM-urile; Wolfgang Meier (PIRELLI); Alessio Miconi (OMA ROMANIA) - Delegat pentru Relaţiile Industriale şi Marco Nicastro  (AGRO MAGISA) - Delegat Agro- Industria.                                              
“Obiectivele comune, profesionalismul, competenţa, disponibilitatea, acceptarea provocării şi "entuziasmul de a face" ale fiecărui candidat au fost criteriile principale în alegerea echipei”, concluzionează Villabruna.
Echipa preşedintelui este completată de cei 4 consilieri aleşi în cadrul Adunării Generale: Vincenzo Gaudino (TELECOMPONENTI ROMANIA); Luca Rabbia (GOLD PLAST); Davide Crovetti (SCG BUILDING); Andrea Infriccioli (BANCA IFIS).
Adunarea Generală s-a bucurat de participarea, în calitate de Invitat de Onoare, a Excelenţei Sale Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, care, în discursul său, a subliniat importanţa sinergiei şi a consensului între instituţiile ce fac parte din Sistema Italia în sprijinul întreprinzătorilor italieni din România şi a dorit să accentueze faptul că Patronatul Confindustria România este o instituţie independentă, evidenţiind astfel colaborarea dintre sectorul public şi cel privat. În sală au fost prezenţi şi reprezentanţii celorlalte instituţii care fac parte din “Sistema Italia” în România: Directorul ICE, Luca Gentile, Directorul Institutului Italian de Cultură, Ezio Peraro, şi Preşedintele CCIpR, Roberto Musneci. 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  dar nimic despre genocidul padurilor facut de firm ...
  USR Caras-Severin: Ne opunem ferm intenţiei Romsilva de a impune un Plan de management care prevede scăderea suprafeţei strict protejată a Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraş

  VILE SI PALATE, CA TOT OMU ...
  Începe primul târg imobiliar al anului: CE LOCUINȚE CAUTĂ BUCUREȘTENII ÎN 2018?

  Sa ne fereasca D-zeu de asa-zisele mariri salarial ...
  Un sindicat din educatie anunta ca va picheta Ministerul Muncii, miercuri si joi, dupa ce revolutia fiscala a afectat veniturile din invataman

  ceva din cota ue de la unguri? ...
  Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

  hochei- -:RUSIA -sua:- -4 - 0 ...
  Anunţ de participare

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Retail

  Auto

  Extern

  Util

  Publireportaj