Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

ROCA a preluat Frigotehnica

Actualitate Companii - Irina Băncilă
(citeste alte articole de acelasi autor »)foto: economiczoom.ro

Data adaugarii: 2018-05-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 

ROCA, prima platformă de investiții și management destinată companiilor românești, în a doua sa tranzacție, a preluat acțiunile Frigotehnica, liderul național în industria frigului comercial și industrial și cu recunoaștere europeană în piața soluțiilor de refrigerare.

Cu o tradiție de 70 de ani în piața de profil, Frigotehnica are o cifră de afaceri anuală de 20 de milioane de euro, generată de instalarea și mentenanța sistemelor de frig pentru cele mai importante nume din retail, logistică și industrie din România.

Intrarea ROCA în companie consolidează aceste rezultate și susține, în același timp, managementul companiei să se îndrepte și spre piețele externe.

„Frigotehnica, liderul pieței de frig comercial și industrial din România, are acum un partener puternic, cu resurse financiare și cu viziune, capabil să susțină extinderea companiei la nivel european”, a declarat Roxana Bodo, CEO Frigotehnica.

„Am încredere în succesul acestui business de tradiție. ROCA vine în companie cu soluțiile necesare pentru creșterea portofoliului de clienți, atât în țară, cât și pe piețele externe. Vom oferi Grupului de companii Frigotehnica, celor 200 de angajați ai săi, dar și partenerilor de afaceri noi perspective de dezvoltare, în condiții de finanțare adecvată și viziune de management” , a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA.

Analizele specialiștilor ROCA au identificat o resursă neexploatată în zona investițiilor cu potențial real de creștere. România are 11.000 de companii cu active de peste un milion de euro care au nevoie de investitori.


Din acest total de companii de impact însă, primele 1000 acoperă 50% din producția autohtonă, iar următoarele 1.500 de societăți acoperă încă 40%. Terenul fertil găzduiește următoarele 5.000 de firme, care nu găsesc soluţii la bănci și sunt prea mici pentru investiții clasice.

Cele mai bune soluții pentru stabilizare și dezvoltare vin mereu din interiorul companiilor și, cu cât mai mulți antreprenori înțeleg asta, cu atât va fi mai eficientă alegerea partenerului potrivit în afacere.

„Cred în banii românești pentru companii românești, fiindcă am demonstrat că pot să aducă valoare adăugată” , susține Rudolf Vizental, CEO ROCA.

S-Karp - primul brand din portofoliul ROCA

Deschiderea antreprenorilor români spre noile soluții de investiții, care completează piața serviciilor de finanțare clasică, însă permit acestora să își continue visul și să beneficieze de expertiză în management, animă perspectiva stabilității și a dezvoltării în business.

Acesta este cazul companiei din Brașov, S-Karp, prima care a intrat în portofoliul ROCA. Compania avea la acel moment dificultăți tipice unei societăți mici care, deși are un produs viabil, nu poate crește fără sprijin financiar. În cazul acestei companii, dezvoltarea implică o structură organizatorică de personal specializat, mai ales în vânzări și marketing, care să îi susțină ascensiunea.

S-Karp lansează acum colecții noi, deschide rețele noi de magazine proprii, își consolidează strategia de vânzări online și își dezvoltă eficient relațiile comerciale cu distribuitorii locali.

Platforma ROCA, prima tranzacție în engineering

Frigotehnica marchează prima tranzacție în domeniul tehnologiei frigului și a doua în portofoliul platformei de investiții. Înființată în 1949, compania e lider național în domeniul soluțiilor de refrigerare, pe o piață în creștere și cu potențial de extindere în alte țări.

Principala linie de business constă în oferirea de soluții la cheie pentru instalațiile frigorifice ale marilor retaileri, ale centrelor logistice, precum și din industria alimentară. Planurile companiei au generat oportunitatea identificării unui investitor strategic cu obiectivul susținerii unei extinderi a portofoliului de clienți pe piețele locale a unui brand de tradiție în economia românească.

ROCA contribuie cu soluții personalizate pentru dezvoltarea companiei Frigotehnica. 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  pt 27 % dintre contribuabili ANAF le aminteste ,d ...
  ANAF pune tunurile pe sute de mii de români! E posibil să te numeri printre ei! Incredibil ce se va întâmpla cu toate veniturile

  cu bicicleta, decat electrice ...
  Dacia, mișcare de forta: Ce trebuie să știe toti soferii români pentru perioada următoare

  a iesit la iveala, opozitia ...
  Ecaterina Andronescu: Acesta este cel mai slab guvern al PSD

  mort pt cel rau,viu pt d zeu ...
  Bilanțul catastrofei de la Genova, în continuă creștere. Funeralii naționale în absența sicrielor unora dintre victime, ale căror familii condamnă guvernul

  Varianta pe cărbuni nu este . Faceti si voi elect ...
  Dacia, mișcare de forta: Ce trebuie să știe toti soferii români pentru perioada următoare

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Actualitate Companii

  Politic

  Business Style

  IT&C

  Retail

  Auto

  Real estate

  Extern