Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

ALRO, profit net de 125 milioane de lei în primul trimestru

Actualitate CompaniiData adaugarii: 2018-05-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

ALRO SA a anunțat rezultatele financiare consolidate pentru primul trimestru al anului 2018. Grupul ALRO a înregistrat în T1 2018 un profit net de 125 de milioane de lei, comparativ cu un profit net de 90 de milioane de lei, în T1 2017. Cifra de afaceri a Grupului a crescut în T1 2018 la 749 milioane de lei, comparativ cu 681 milioane de lei, în T1 2017.
 
„În primul trimestru al anului 2018 am continuat să punem în aplicare un program puternic de investiții menit să optimizeze calitatea producției și a produselor, reducând în același timp consumurile”, a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al ALRO. „Îmbunătățirea semnificativă a prețului aluminiului a avut un impact pozitiv asupra rezultatelor noastre financiare, însă trebuie să continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru a menține Grupul cât mai eficient posibil. Aceasta strategie ne-a ajutat atunci când cotația LME a înregistrat scăderi majore și aduce, de asemenea valoare adăugată semnificativă pentru toți acționarii noștri de fiecare dată când prețurile pieței cresc”.
 
În primul trimestru al anului 2018, piața internațională a aluminiului a continuat tendința înregistrată în a doua jumătate a anului 2017, cotația și cererea de aluminiu crescand semnificativ, cotația medie LME fiind de 2.159 USD/tonă, față de 1.
851 USD/tonă în T1 2017.
 
Grupul ALRO a continuat să se axeze pe furnizarea de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare, atât în segmentele de aluminiu primar, cât și în cele de aluminiu procesat. Ca urmare a unei piețe a aluminiului în revenire, vânzările totale au atins nivelul de 749 de milioane de lei (198 milioane de dolari) în T1 2018, comparativ cu 681 milioane de lei (180 de milioane de dolari), în T1 2017.
 
Grupul și-a continuat strategia de dezvoltare pe termen lung, investind în T1 2018 aproximativ 41 milioane de lei în noi tehnologii și procese menite să crească eficiența totală. Astfel, Grupul s-a axat pe proiecte de cercetare pentru aplicații industriale de înaltă calificare, pe îmbunătățirea tehnologiei de hidroxid de aluminiu, proiect co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și pe înlocuirea unor echipamentele existente pentru a susține nivelul producției bugetate.
 
Strategia de dezvoltare implementată la nivelul Grupului s-a dovedit a fi de succes, toate companiile din Grupul ALRO înregistrând profituri anul trecut. La 27 aprilie 2018, ALRO și-a informat acționarii și investitorii privind distribuirea dividendelor pentru exercițiul financiar 2017, când a fost aprobat un dividend brut în valoare de 0,53523 RON/acțiune în beneficiul acționarilor ALRO.
 
Aceste rezultate financiare sunt disponibile într-un document separat pe site-ul web al companiei, Categoria Relații cu Investitorii, Secțiunea Raportări Financiare: http://www.alro.ro/en/reports.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Romania si cei care o conduc:
  Romanii trebuie sa stie ca actionarul majoritar- cel care ia si cei maimulti bani din profit- este grupul rusesc VIMETCO. Ne amintim ca a fost un scandal major acum cativa ani cu pretul mic la energia elctrica furnizata rusilor de la ALRO Slatina .Era timpul lui Videanu si Ponta si poate si acum cu Dragnea. Vrem o publicare din partea INS a pretului actual oferit rusilor. Aflam ca s- a beneficiat de fonduri europene nerambursabile pentru marirea productiei si se se va mai beneficia pana in 2020 in timp ce in alte domenii ROMANIA PIERDE BANII EUROPENI. Apelului disperat al comisarului european Corina Cretu asupra celor 5,1 miliarde euro bani europeni nerambursabili pana in 2020 destinati infrastructurii grele - autostrazi, pe care Romania nu ii acceseaza , i se raspunde cu minciuni sfruntate de tip comunist da catre factorii in drept. Deci afirmatiile partenerilor din UE- Romania refuza banii europeni, se confirma.
  2018-05-15, 16:55:23 (adresa: 109.98.38.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

florin citu incita huliganii la violenta ...
Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

nu cumpara gadget uri americane ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

nu cumpara gadget uri americane ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

incepe distractia dincolo de Vama Veche ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

sorina matei tu esti nu-i asa ? Orice turnator ord ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment

Economie

Fonduri Europene

Actualitate Companii

Politic

Business Style

Actualitate