Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate Companii

Alro vrea să continue programul rapid de investiții după încheierea ofertei de acțiuni la BVB

Actualitate Companii - b1.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-07-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Acționarii Vimetco si Conef au lansat pe 2 iulie o ofertă publică secundară pentru un maxim de 383.791.140 acțiuni pe care speră să primească 2,4 miliarde de lei.
Începând cu 2002, Alro a investit aproximativ 412 milioane dolari în vederea dezvoltării și întreținerii capacității de producție a aluminiului primar și procesat, din care aproximativ 101 milioane dolari au reprezentat investiții în proiecte privind sănătatea, securitatea și mediul, precum și în proiecte legate de eficiența energetică.

Alro va investi în 2018 aproximativ 85 milioane dolari în producția în aval prin extinderea portofoliului de produse PLP (produse laminate plate – folosite in industria aeronautica), cu accentul pe creșterea cotei de produse din aluminiu prelucrat. Alro țintește spre creșterea capacității de producție a PLP-urilor de la 90.000 de tone pe an în 2017 la 120.000 de tone pe an până în 2022.
În sectorul aluminiului primar, în 2018, Alro a implementat noi metodologii de înlocuire a cuvelor cu un design nou, în legătură cu care previzionează că va obține o reducere a consumului de energie în conformitate cu strategiile și angajamentele Grupului.
Grupul mai anunță a investit semnificativ în cercetare și în dezvoltare pentru a îndeplini proceduri riguroase de certificare și de calificare, permițând acestuia să obțină marje mai mari și să aibă relații pe termen lung cu clienții din cadrul industriilor extrem de atractive pentru Grup.

 Prin strategia de a schimba mixul de produse către PVAM, Grupul și-a majorat cifra de afaceri și vânzările de produse din aluminiu procesat cu 9% și respectiv 7% între 2015 și 2017 și și-a mărit ponderea PVAFM în produsele laminate plate, unde Grupul este în măsură să negocieze marje mai mari, a crescut de la 11,9% în 2015 la 13,4% în 2017.
Diferitele condiții favorabile, inclusiv oportunitățile de înlocuire a oțelului cu aluminiu ca rezultat al amprentei sale reduse de carbon și a naturii eficiente din punct de vedere energetic, precum și reducerea continuă a producției în China, parțial datorită reglementărilor stricte de mediu, au dus la o creștere semnificativă a cererii de aluminiu din partea unor industrii diverse în ultimii trei ani, precum și la noi oportunități pentru Grup.


CRU Consulting ("CRU") a prognozat continuarea creșterii globale a cererii de aluminiu primar la o rată anuală de 3,0% în perioada 2017-2030.
Potrivit CRU, cererea mondială de produse aluminiu procesate a crescut rapid. Aceste fundamente favorabile ale pieței de aluminiu și expertiza Grupului în sectoarele cele mai mari și cu cea mai rapidă creștere a pieței de aluminiu au permis Alro să-și crească veniturile cu 13%, de la 2.422.759 mii RON în 2015 la 2.726.272 mii RON în 2017.
Expansiunea continuă a portofoliului de produse ale Grupului catre PVAFM a permis creșterea nivelurilor de profitabilitate, EBITDA crescând cu 85% între 2015 și 2017, iar marja EBITDA crescând de la 12,6% și 12,7% în 2015, respectiv 2016, la 20,8% în 2017.
Gradul ridicat de integrare pe verticală în plan operațional și investițiile permanente în active a permis Grupului să-și mențină tendința de creștere cu o sumă relativ redusă de cheltuieli de capital în 2015, 2016 și 2017, variind de la 102.394 mii RON în 2015 la 217.752 mii RON 2017.
Grupul beneficiază de un grad ridicat de integrare pe verticală în toate fazele majore ale producției de aluminiu. Acest lucru îi permite să reducă și să controleze costurile și să asigure o aprovizionare sigură cu materiile prime, crescând, în același timp, eficiența operațională și favorizând relațiile directe cu utilizatorii finali.
 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  mai bine le dati pe alea care nu sunt surpate! ...
  Circulaţie oprită pe trei drumuri naționale, pe două se circulă îngreunat

  poate sfantul prooporc! seamana cu o chelie cu o n ...
  Tulcea: Turişti români, răsturnaţi cu ambarcaţiunea în apropiere de Sulina, salvaţi de poliţiştii de frontieră

  si motociclisti francezi cu permisul,,copy paste " ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  decat ca din bugetul sanatatii furam aproape tot! ...
  Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educației

  simonele romance sunt mai putori de putori! ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: