Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

22 mil. euro, împrumutul BERD acordat Constanţei pentru achiziţia unor autobuze noi

Actualitate - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-01-05

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Municipalitatea poate îmbunătăţi transportul în comun şi reduce poluarea în principalul oraş-port al României

Oraşul Constanţa a obţinut un împrumut de 100 milioane lei (22 milioane euro) de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), banii fiind destinaţi achiziţiei de autobuze noi cu grad redus de poluare.
Potrivit BERD, noile autobuze vor îmbunătăţi transportul în comun în cel mai mare oraş-port al României. Municipiul Constanţa şi zona metropolitană au o populaţie de 425.000 de locuitori şi reprezintă un important centru comercial şi turistic.
Vehiculele vor fi dotate cu podele joase şi rampe de acces pentru pasageri cu cărucioare şi scaune cu rotile. Autobuzele sunt în conformitate cu legislaţia Euro 6 privind emisiile motoarelor diesel. Acestea vor face călătoriile cu transportul în comun mai atractive şi vor reduce poluarea aerului în oraş.
Pe lângă finanţare, BERD va oferi municipalităţii asistenţă tehnică gratuită pentru creşterea eficienţei serviciilor de transport public, prin intermediul unei companii de transport care va funcţiona pe principii comerciale.
Banca va susţine şi înfiinţarea unei autorităţi de reglementare pentru a gestiona serviciile de transport public din zona metropolitană Constanţa.
În plus, programul de asistenţă tehnică va sprijini compania de transport public să participe la un program de benchmarking în vederea creşterii performanţei operaţionale; astfel, operatorul va avea acces la informaţii cu privire la cele mai bune practici din sectorul de transport public.

Este al patrulea împrumut

Acest împrumut către municipiul Constanţa reprezintă al patrulea proiect din cadrul Programului de Finanţare pentru Dezvoltarea Transportului Urban/Regional (Framework for Sustainable Mobility and Access to Regional Transport-SMART), program care vizează modernizarea  infrastructurii şi a serviciilor de transport public în România. Proiectul este, de asemenea, în conformitate cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al oraşului, plan care se axează pe modernizarea sistemului de transport public în zonă metropolitană.
„Apreciem efortul municipalităţii de a eficientiza serviciul public de transport prin reînnoirea flotei şi reorganizarea transportului în comun în linie cu standardele Uniunii Europene în domeniu. Banca doreşte să sprijine această iniţiativă ce va îmbunătăţi serviciile publice pentru aproape o jumătate de milion de locuitori”, a declarat Matteo Patrone, directorul regional BERD pentru România şi Bulgaria.
La rândul său, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a afirmat că „dezvoltarea continuă a municipiului Constanţa depinde de o reţea de transport public eficientă şi sustenabilă”. „Sunt încântat că avem o viziune comună cu BERD-ul privind viitorul sectorului de transport public în beneficiul tuturor constănţenilor”, a spus aceasta.

BERD a investit peste 7,3 miliarde de euro în ţară până în prezent şi de asemenea a mobilizat mai mult de 14 miliarde de euro din alte surse de finanţare.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Presedintele si premierul au fost declarati proeu ...
  Contract intre doua firme ale Primariei Bucuresti pentru inchirierea unor corpuri de iluminat de 22.500 de euro

  Bravo baieti!!!V-am vazut odata intr-un local pe P ...
  The ŞlagărBusters - sau rememorarea hit-urilor trecutului într-o manieră amuzantă

  In sectorul medical astea sunt povesti vanatoresti ...
  Angajații din sectorul public primesc vouchere de vacanta

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  Absorbția banilor europeni lovită de cincinalul sabatic, în care ne ocupăm de orice altceva paralel cu obiectivul prioritar, cu rate de 0-5% pe patru programe operaționale cheie

  Ofertă lucru online Căutăm operator PC pentr ...
  1.236 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie