Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Antreprenorii români s-ar întoarce acasă dacă ar fi mai puţină birocraţie şi corupţie

ActualitateData adaugarii: 2017-03-01

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

RePatriot: Ei nu sunt numai cei care trimit bani, ci au cunoştinţe, abilităţi, experienţă şi o mare capacitate de muncă. Până acum, banii trimişi de aceştia au adus o contribuţie importantă la creştereaeconomică a României
 
Tot mai mulţi români din străinătate ar dori să se întoarcă acasă dacă aici ar avea oportunităţi şi o societate fără birocraţie şi corupţie. Ei nu sunt numai cei care trimit bani, ci au cunoştinţe, abilităţi, experienţă şi o mare capacitate de muncă. Până acum, banii trimişi de aceştia au adus o contribuţie importantă la creşterea economică a României.
În octombrie 2016, RePatriot a adus împreună, pentru prima dată, 200 de lideri de business din România cu antreprenori şi executivi români care lucrează şi trăiesc în străinătate. Evenimentul s-a materializat cu iniţiative comune, ţară şi diaspora, care apropie şi mai mult cele două comunităţi. Am mers prin Europa, am susţinut peste 20 de conferinţe - Italia, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Germania, România, cu peste 2.500 de participanţi, am avut peste 2 milioane de interacţiuni pe reţele sociale, am oferit peste 1.000 de ore de interacţiune directă şi ne-am concentrat să atragem atenţia autorităţilor locale şi centrale asupra rolului pe care îl poate juca diaspora în dezvoltarea comunităţilor.
Felix Pătrăşcanu, cofondator FAN Courier, lider al proiectului: „RePatriot este un proiect iniţiat la o întrunire Romanian Business Leaders, în urmă cu doi ani, cu scopul de a transmite mesajul către cât mai mulţi antreprenori români din diaspora să facă afaceri şi acasă, pentru că sunt oportunităţi şi îi dorim alături de noi pentru o Românie mai bună pentru toţi românii”. 
Marius Bostan, antreprenor, iniţiator al proiectului: „Marea majoritate au emigrat pentru că în ţară au fost agresate principiile fundamentale, le lipseau oportunităţile şi perspectivele unui viitor mai bun. Românii au ales să plece în mare majoritate în lumea occidentală, o lume liberă a competiţiei şi respectului, a corupţiei foarte scăzute, a valorilor etice, emigrând în economii funcţionale. Cei mai mulţi români îşi iubesc ţara şi e momentul să strângem rândurile şi să lucrăm împreună. RePatriot a depăşit stadiul de proiect şi a devenit deja o mişcare amplă”. 
 
De la Bucureşti la Silicon Valley
 
În urma acţiunii de anul trecut, s-au pus bazele construcţiei unui pod de legătură între românii din San Francisco şi echipa RePatriot şi s-a finalizat prima misiune economică de explorare şi schimb de experienţă pentru dezvoltarea unor noi afaceri. Antreprenori din domeniul high tech din România şi Silicon Valley au analizat posibile proiecte comune, în special antreprenoriat şi educaţie. RePatriot a vizitat 3 companii româneşti din San Francisco: Fyusion, Pogo - RocketSpace şi Branch.
După vizita companiilor de succes fondate de românii din Silicon Valley, conferinţa Startup Grind a adus românii faţă în faţă cu fondatorii unor business-uri de zeci sau sute de milioane de euro, pe care le şi folosim în activitatea de zi cu zi (CrazyEgg, Hootsuite, Asana, Waze şi multe altele). Discuţiile cu românii care trăiesc în Silicon Valley ne ajută să înţelegem cum putem noi, de acasă, să îi ajutăm, dar şi cum ar putea ei contribui la dezvoltarea României. Joncţiunea făcută în Silicon Valley deschide noi oportunităţi pentru dezvoltarea afacerilor noastre, care pot aduce un plus extraordinar României.

We are here, what’s next
 
Planurile noastre însă nu se opresc aici. Continuăm acţiunile cu sesiunea RePatriot din cadrul Summit-ului RBL „We are here, what’s next” din data de 3 martie, unde vor participa peste 300 de oameni de afaceri. Vom încerca să răspundem la întrebările: Care ar fi impactul economic al întoarcerii a 10.000 de antreprenori, Ce tip de oameni calificaţi se pot întoarce deja acasă la salarii comparabile cu cele din ţările de adopţie, Unde, Ce ar trebui să facă administraţia şi companiile şi Care ar putea fi impactul cultural, educativ, civilizaţional şi democratic al întoarcerii românilor acasă?. 
 
RePatriot merge la Paris şi Lyon, la invitaţia antreprenorilor români din Franţa
 
Pe 14 martie la Paris, la ora 17:00, la Ambasada României din Paris şi pe 15 martie la Lyon, la ora 17:30, la Primăria din arondismentul 6, vor avea loc întâlniri ale echipei RePatriot cu românii din Franţa preocupaţi de ce se întâmplă acasă. Şi-au anunţat deja participarea peste 100 de întreprinzători români.
Marius Bostan: „Prin întrebările puse, prin răspunsurile oferite în cadrul evenimentelor şi prin conştientizare vom face oamenii responsabili să se implice în rezolvarea celei mai importante probleme a României. Creşterea economică şi o Românie democratică, fără corupţie, bazată pe adevăr şi libertate, în care să ne placă să trăim sunt obiective ale tuturor participanţilor. RePatriot poate avea efect şi în averea fiecărui român, dacă mişcarea va creşte rapid şi va inspira cât mai mulţi antreprenori români de pretutindeni să facă afaceri acasă, să aducă o creştere economică susţinută. Dacă va deveni o stare de spirit!  România are nevoie de asta pentru 2018!”.
 
Evenimentele vor reuni antreprenori şi executivi români de succes din România şi diaspora. Şi-au anunţat deja participarea: Marius Bostan (Iniţiator RePatriot), Felix Pătrăşcanu (Cofondator FAN Courier), Claudiu Lupaş (Vicepreşedinte Fontana Group), Simona Pirtea (Managing Partner Business at Law), Dragoş Anastasiu (Preşedinte Eurolines), Valentin Făgărăşian (Preşedinte Consorzio Edile Iro Italia), Dana Gruia Dufaut - Avocat Gruia Dufaut Advocats Paris & Bucureşti, Lucian Rotar - antreprenor în Franţa, Gabriel Iştoc (Fondator B-Team Consult and Services), Felix Tătaru (Preşedinte GMP Group), Georgeta Argeşanu - antreprenor în Franţa, Sergiu Manofu (Fondator Travel Ideea), Violeta Cenuşă (Project Manager RePatriot), Emil Munteanu (Managing Partner Power Net Consulting) şi mulţi alţii.
RePatriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat iniţiat în februarie 2015, la Summitul RBL, de liderii din business-ul românesc, antreprenorii şi executivii de top, la propunerea făcută de Marius Bostan. Participarea la proiect se face pe bază de voluntariat, cu scopul de a oferi inspiraţie şi consiliere românilor plecaţi care vor să revină în România, pentru acces rapid la oportunităţile de acasă. Proiectul se adresează în acelaşi timp şi românilor care sunt de mult timp în străinătate şi doresc să rămână acolo, dar sunt interesaţi să pornească o afacere şi să fructifice oportunităţi în ţară, transferând în România bunele practici dobândite în ţara adoptivă. 
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  DOAR SALARIUL MINIM NET E DE 200 EURO IN ROMANIA A ...
  Romanii au salarii mari, dar nu isi dau seama

  OLTENIA SI TELEORMAN NU VREA AUTOSTRAZI ! ...
  Moldova vrea autostradă: Sute de maşini sunt în drum spre Bucureşti pentru a cere Guvernului urgentarea proiectelor de infrastructură

  FORZA, ITALIA ! ...
  Italia ar putea ieși din Zona Euro. Planul populiştilor care au câştigat alegerile

  Dar ce parere aveti despre poporul britanic, care ...
  Italia ar putea ieși din Zona Euro. Planul populiştilor care au câştigat alegerile

  https://sites.goog le.com/view/medicort opedcond ...
  Medicul Paul Iancu, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, vrea dreptate de la colegi

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate

  IT&C