Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Cum vrea Guvernul să impoziteze gospodăriile

Actualitate - Afrodita Cicovschi / [email protected]
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-04-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Până la sfârşitul anului 2018 vor fi selectaţi consultanţii fiscali, care vor merge din uşă în uşă pentru a completa declaraţiile de patrimoniu şi pe cele de venit global
Tot ei vor colecta sumele şi le vor vira administraţiilor şi instituţiilor publice centrale şi locale
Persoanele fizice vor afla, dintr-o hotărâre de guvern, cărui consultant îi sunt arondaţi

Modalitatea prin care Guvernul intenţionează să impoziteze gospodăriile ar putea pune în mare dificultate populaţia, în special cea din mediul rural. În ciuda deselor promisiuni ale guvernanţilor că vor diminua birocraţia şi vor simplifica procedurile de raportare, iniţiativa, prevăzută şi în programul de guvernare al PSD, pare să pună în şi mai mare încurcătură contribuabilii.
Concret, nişte consultanţi fiscali - care vor fi desemnaţi nu se ştie de cine până la sfârşitul anului viitor - vor merge din uşă în uşă şi vor completa în numele fiecărui proprietar o declaraţie de patrimoniu. Această declaraţie va fi depusă - nu se ştie încă unde - o singură dată, dar pe ea se va baza declaraţia de venit global.
Această declaraţie pe venit global va fi completată tot de consultanţii fiscali, dar în fiecare an, urmând să fie şi ea depusă la aceeaşi instituţie care va gestiona şi declaraţiile de patrimoniu.
În baza acestor declaraţii, începând cu anul 2018 (deşi în programul de guvernare se spune clar că desemnarea consultanţilor fiscali va fi făcută până cel târziu în luna decembrie) se va introduce un impozit diferenţiat de 0% sau de 10% pentru fiecare gospodărie.
De colectarea acestor taxe se va ocupa tot consultantul fiscal, despre existenţa căruia persoanele fizice vor afla după ce Guvernul va aproba o hotărâre privind arondarea teritorială a populaţiei la consultanţii fiscali.
„Începând cu 2018, odată cu introducerea impozitului diferenţiat pe venitul global (IVG), de 0%, respectiv 10%, anual, pentru fiecare gospodărie din România se va completa o declaraţie de venit global de către consultanţii fiscali, în numele membrilor acelei gospodării. Această declaraţie de IVG va avea ca bază de plecare declaraţia de patrimoniu, care se va depune o singură dată, în aceleaşi condiţii precum declaraţia de venit global. Arondarea populaţiei la consultanţii fiscali precum şi funcţionarea acestora se va face prin Hotărâre de Guvern în urma dezbaterilor publice. Pe lângă rolul de a completa şi depune declaraţiile de mai sus, consultantul fiscal va prelua şi sarcina de a plăti toate taxele şi impozitele datorate de către persoanele fizice aflate în portofoliul său, către administraţiile şi instituţiile publice centrale şi locale. Această măsură va duce la eliminarea ghişeelor pentru persoane fizice din ţară, din cadrul tuturor instituţiilor publice din România. Selectarea şi pregătirea celor care doresc să devină consultanţi fiscali se va face etapizat, până cel târziu la 1 decembrie 2018, atunci când, pe modelul din SUA, fiecare român va beneficia de suportul unui astfel de consultant”, se arată în programul de guvernare al PSD.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Felicitari domnule Macron ! ...
  Prima zi a sesiunii Adunării generale a ONU, marcată de discursurile lui Donald Trump şi Emmanuel Macron

  Felicitari domnule Macron ! ...
  Prima zi a sesiunii Adunării generale a ONU, marcată de discursurile lui Donald Trump şi Emmanuel Macron

  Liviu Dragne nu i Ponta ...
  Liviu Dragnea: Am aflat din presă de achiziția de rachete Patriot

  pt o mai buna administrare a finantelor ...
  În vederea trecerii la sistemul de plată defalcată a TVA, companiile din România trebuie să-şi adapteze sistemele informatice şi să-şi asigure liniile de finanţare

  pt jurnalistul analfabet Theresa May. ...
  Theresa Day: Marea Britanie este dispusă să plătească 20 de miliarde de euro în perioada de tranziție după Brexit, dar să aibă acces la piața unică a blocului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Actualitate