Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (9) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Încep exproprierile pentru pasajul subteran pe centura Bucureşti - Domneşti

Actualitate - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-04-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ministerul Transporturilor propune exproprierea a 107 imobile în suprafaţă de aproape 45.000 mp, pentru care se va plăti suma de 23 milioane lei

Ministerul Transporturilor a elaborat un proiect de HG privind declanşarea procedurilor de expropriere aferente Pasajului suprateran de pe DJ 602 Centura Bucureşti - Domneşti, estimând costuri totale de 23 milioane lei pentru plata celor 107 proprietari de imobile.
„Pentru prezentul proiect de Hotărâre a Guvernului este necesară aprobarea sumei estimate cu titlu de despăgubire, în valoare de 23.002.000 lei aferentă unui număr de 107 imobile, în suprafaţă totală de 44.582 mp, respectiv construcţii şi împrejmuiri, prevăzute în Anexa nr. 2 la prezentul proiect de hotărâre a Guvernului”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG, postat spre dezbatere publică pe site-ul ministerului.
Potrivit acesteia, suma de 23.002.000 lei aferentă imobilelor rezultă din raportul de evaluare întocmit de către un expert autorizat ANEVAR.
Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. (CNAIR) din subordinea Ministerului Transporturilor. 

Lucrările, amânate succesiv în vara anului trecut

În iunie 2016, Cătălin Drula, consilierul premierului Dacian Cioloş pe probleme de infrastructură, anunţa că lucrările la pasajul suprateran de la Domneşti ar putea fi întârziate încă două luni, după ce unul dintre ofertanţi a atacat la Curtea de Apel decizia de respingere a contestaţiilor.
Lucrările fuseseră atribuite asocierii Straco - Comnord - Specialist Consulting, pentru 91,5 milioane lei (circa 20 milioane euro).
În mai 2016, atribuirea contractului pentru Proiectarea şi execuţia Pasajului suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti - Domneşti a fost blocată după ce două contestaţii au fost înregistrate chiar în ultima zi a termenului legal de depunere a acestora. 
SC Drumuri şi Poduri Gheorgheni SRL (locul 3 la licitaţie) şi Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa - Itinera Spa - Expresconstruct Tys S.R.L. - Viadesign R.R.L. (locul 6 la licitaţie) sunt entităţile ce au depus cele două contestaţii. 
Pentru procedura de licitaţie deschisă organizată pentru atribuirea contractului având ca obiect „Proiectare şi execuţie Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti - Domneşti” au fost depuse două contestaţii, anunţă Compania de Drumuri într-un comunicat. 
„Acestea au fost formulate împotriva rezultatului procedurii de atribuire comunicat în data de 06.05.2016, de către S.C. DRUMURI ŞI PODURI GHEORGHENI S.R.L.
şi Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa - Itinera Spa - Expresconstruct Tys S.R.L. - Viadesign R.R.L. Contestaţiile au fost înregistrate în ultima zi a termenului legal de depunere a acestora. Conform legislaţiei în vigoare, urmează ca în termen de 20 zile aceste contestaţii să fie soluţionate de către Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC)”, precizează CNADNR.
S.C. DRUMURI ŞI PODURI GHEORGHENI S.R.L. a avut la licitaţie oferta clasată pe locul 3 (cca 96,8 milioane lei), iar Asocierea MALTAURO SPA etc. a avut oferta clasată pe locul 6 (cca. 105,4 mil. lei). Oferta declarată câştigătoare şi căreia i-a fost atribuită contractul a fost Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULT S.R.L. care a ofertat circa 91,5 milioane de lei (locul 2).
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  si dupa montaj, le casam? vin cele noi, turk buss ...
  RATB va dota cu aer conditionat 100 de troleibuze

  Recomandare lucru pe net exclusiv: cautam persoane ...
  Avenir Telecom a lansat telefoanele Energizer pe piaţa din România

  Presedintele si premierul au fost declarati proeu ...
  Contract intre doua firme ale Primariei Bucuresti pentru inchirierea unor corpuri de iluminat de 22.500 de euro

  Bravo baieti!!!V-am vazut odata intr-un local pe P ...
  The ŞlagărBusters - sau rememorarea hit-urilor trecutului într-o manieră amuzantă

  In sectorul medical astea sunt povesti vanatoresti ...
  Angajații din sectorul public primesc vouchere de vacanta

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  In brief

  Actualitate