Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Românii pot călători fără viză în Canada începând din 1 mai. Vezi care sunt noile condiţii de călătorie

ActualitateData adaugarii: 2017-04-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Românii pot călători fără viză în Canada, începând cu data de 1 mai, de la ora 16:00. Cetăţenii români eligibili pot depune o cerere pentru o Autorizaţie de călătorie electronică (eTA), în loc de viză, pentru a călători în Canada pe calea aerului sau pentru a tranzita printr-un aeroport canadian, arată Ambasada Canadei la Bucureşti, într-un comunicat. Cetăţenii români care au deţinut o viză canadiană în ultimii 10 ani sau deţin în prezent o viză valabilă care permite intrarea în SUA (nonimmigrant visa) vor putea depune cerere pentru eTA. Persoanele care nu îndeplinesc aceste condiţii vor avea nevoie în continuare de viza de vizitator.
De asemenea, toţi cetăţenii români vor avea nevoie de viză pentru a intra sau reintra în Canada cu automobilul, autocarul, trenul,vaporul, sau la bordul unui vas de croazieră.  
eTA va simplifica accesul multor cetăţeni români în Canada. Depunerea cererii pentru eTA se face electronic şi este un proces simplu, necostisitor (7 dolari canadieni), a cărui finalizare durează câteva minute. eTA este valabilă pentru o durată de până la cinci ani şi le permite călătorilor să se deplaseze în Canada pe calea aerului oricât de frecvent, pe perioade scurte (în general de până la şase luni consecutive), pentru studii, tranzitarea printr-un aeroport canadian, vizite turistice sau călătorii de afaceri. În majoritatea cazurilor, eTA este acordată în câteva minute de la depunerea cererii.
„Canada acordă o importanţă majoră parteneriatului cu România”, a declarat Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România.
„Simplificarea procedurilor de călătorie încurajează o înţelegere reciprocă mai profundă şi creează oportunităţi suplimentare pentru consolidarea legăturilor interumane, comerciale şi turistice”, a adăugat acesta.
Guvernul Canadei intenţionează să elimine regimul de vize pentru toţi cetăţenii români începând cu decembrie 2017. Din acel moment, cetăţenii români nu vor mai avea nevoie de viză pentru a intra în Canada pe perioade de până la şase luni, călătorind fie pe calea aerului, fie pe cale terestră sau maritimă. Cu toate acestea, la fel ca în cazul altor călători scutiţi de viză, vor avea nevoie de eTA pentru a urca la bordul unei curse aeriene cu destinaţia Canada. Mai multe informaţii vor fi furnizate pe pagina de internet a Ministerului Imigraţiei, Refugiaţilor şi Cetăţeniei al Canadei (IRCC ) în noiembrie 2017.

Date-cheie:
Site-ul guvernului Canadei, Canada.ca/eTA, este singurul site oficial unde se poate depune o cerere pentru eTA. Călătorul are nevoie doar de paşaport, un card de credit sau de debit şi o adresă de e-mail.
Călătorii care deţin o viză canadiană valabilă, precum şi cetăţenii americani, inclusiv cetăţenii americano-canadieni, nu au nevoie de eTA.
Cetăţenii canadieni, inclusiv cetăţenii cu dublă cetăţenie, nu pot depune cerere pentru eTA şi vor avea nevoie de un paşaport canadian valabil pentru a călători în Canada pe calea aerului.
Rezidenţii permanenţi în Canada sunt la rândul lor ineligibili pentru eTA şi vor avea nevoie în continuare de un card valabil de rezident permanent sau de un document de călătorie de rezident permanent pentru a călători în Canada.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de :
  liber la canabis
  2017-04-20, 09:29:49 (adresa: 46.183.221.*)
 2. de :
  liber la canabis
  2017-04-20, 10:28:05 (adresa: 104.233.105.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

huliganii la parnaie ...
Comisia de Apărare din Camera Deputaților va anunţa dacă o audiază pe Carmen Dan

Crisul Alb nu va inunda ...
Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

Crisul Alb nu va inunda ...
Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

pt 27% ramasi datornici la taxa si impozite se pr ...
ANAF pune tunurile pe sute de mii de români! E posibil să te numeri printre ei! Incredibil ce se va întâmpla cu toate veniturile

decat ca este egal cu zero! ...
Obiective de investiții din domeniul apelor, în valoare totală de 32 mil euro

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Eveniment

Economie

Finante Banci

Politic

Actualitate

IT&C

Transporturi