Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Sectorul minier, prea puţin interesat de transformarea digitală

Actualitate - Afrodita Cicovschi / afrodita.cicovschi@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2017-04-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Studiu EY: Multe companii din sectorul minier şi cel al prelucrării metalelor  se confruntă cu mari provocări în cadrul procesului de punere în practică a transformării digitale, pe termen lung
Doar 31% dintre cei 700 de respondenţi din cadrul sectorului spun că transformarea digitală ocupă primele poziţii pe agenda organizaţiei lor, în timp ce 15% declară că nu este o prioritate

Transformarea digitală a sectorului minier şi al prelucrării metalelor va fi esenţială pentru creşterea productivităţii şi a marjei de profit din industrie, conform raportului EY „The digital disconnect: problem or pathway?”.
În prezent, ritmul progresului digital este complet desincronizat cu cel al oportunităţilor apărute pentru multe dintre companiile din această industrie, se arată în raport.
Doar 31% dintre cei 700 de respondenţi din cadrul sectorului spun că transformarea digitală ocupă primele poziţii pe agenda organizaţiei lor, în timp ce 15% declară că nu este o prioritate.
„Productivitatea rămâne principalul risc operaţional cu care se confruntă sectorul, iar companiile ştiu că reducerea costurilor tradiţionale nu este suficientă pentru depăşirea acestei provocări. Adoptarea noilor tehnologii digitale este crucială pentru îmbunătăţirea productivităţii şi a rezultatelor comerciale”, a declarat în comunicat Paul Mitchell, EY Global Mining & Metals Advisory Leader.
Potrivit acestuia, sectorul minier şi al prelucrării metalelor are o lungă istorie în adoptarea noilor tehnologii, incluzând aici sisteme de control uzină, tehnologii GPS, stocare de date şi depozitare automată de produse. Cu toate acestea, multe companii din sector se confruntă cu mari provocări în cadrul procesului de punere în practică a transformării digitale, pe termen lung.

Discrepanţă între potenţialul transformării digitale şi istoricul sărac în implementări de succes

Conceptul mineritului digital nu este nou, în ciuda reputaţiei sectorului de a fi în urmă faţă de alte sectoare în termeni de adoptare a mediului digital.
Companiile au profitat rapid de progresele tehnologice în trecut. Cu toate acestea, există o discrepanţă între potenţialul transformării digitale şi istoricul sărac în implementări de succes.
În principal, susţin specialiştii EY, două elemente generează această deconectare între viziunea companiilor de a deveni digitale şi capacitatea de a realiza acest lucru: teama că noul model de afaceri nu este unul eficient şi va avea costuri ascunse şi lipsa know-how-ului în ceea ce priveşte implementarea.
„Companiile devin neliniştite când vine vorba de investiţii în mediul digital. Multe au înregistrat în trecut mai multe eşecuri şi nu mai sunt dispuse să meargă pe acelaşi drum. Multe nu au o viziune clară legată de capabilităţile lor curente sau de ceea ce vor să obţină în viitor. Depăşirea acestei situaţii este cheia succesului. Iar pe drumul cel bun se află acele companii miniere care lucrează la definirea viitorului lor digital. Cei care nu profită de avantajele progreselor digitale sunt cei care îşi pun viitorul în pericol”, a mai spus Mitchell, în documentul citat.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Ce anume mai contabilizati, din patrimoniul tarii, ...
  Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

  adica eliminarea politiei rutiere si examen fara s ...
  Modificare BOMBĂ a Codului Rutier: Nimeni nu mai scapă doar cu o amenda!

  SUSTEM TOT MAI PUTINI ROMANI IN ROMANIA, DE ACEEA ...
  Modificare BOMBĂ a Codului Rutier: Nimeni nu mai scapă doar cu o amenda!

  CECAR nu trebuie sa monopolizeze aceasta zi a Cont ...
  Ziua Națională a Contabilului Român - o țară, o economie nu pot avansa fără specialiști

  Nu se intelege nimic! ...
  Se recalculează toate pensiile în România! Cu cât vei primi mai puțin din această lună!

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Politic

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi