Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (5) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Universități din toată lumea vin în București pe 7 și 8 octombrie

ActualitateData adaugarii: 2017-09-26

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Anual, peste 22.000 de liceeni şi studenţi participă la cel mai mare târg internaţional de universităţi din Europa de Sud Est pentru a afla informaţii despre programele de studiu din România şi din străinătate. Mai bine de 27% dintre vizitatorii RIUF- The Romanian International University Fair caută programe de licenţă şi masterat în străinătate, principalele destinaţii fiind Marea Britanie, Olanda, Germania, Franţa şi Germania. Cei din urmă alăturându-se celor peste 35.000 de tineri români cu statut de student internațional.

De ce pleacă elevii la studii în străinătate?

„Din ce în ce mai mulți elevi și studenți își doresc să beneficieze de o curriculă cuprinzătoare, care să le pună la dispoziție atât noțiuni teoretice, cât și practice. Universitățile din străinătate au identificat această nevoie stringentă și au adaptat programa, pentru ca studenții să aibă la îndemână toate resursele pentru a le deschide calea către o carieră aleasă din prisma experienței academice. Nu e de mirare faptul că această structură a universităților a atras nu un număr din ce în ce mai mare de studenți, ci și nenumărate companii care doresc să recruteze forța de muncă chiar din campusurile universităților. Sute de multinaționale investesc în educație, implicit în universități, pentru ca tinerii să poată învăța o meserie per se chiar de pe băncile facultății”, a spus Bogdan Kochesch, Managing Partener EDUCATIVA.

Universități cu rata de angajabilitate de peste 90% vin la București

Pe 7 și 8 octombrie, RIUF – The Romanian International Fair, cel mai mare târg de universități din Europa de Sud-Est, aduce la București peste 120 de universități din toată lumea, mare parte dintre acestea bucurându-se de rate de angajabilitate de aproape  100% pentru studenții lor.
 

Conform Times Higher Education, dintre universitățile olandeze, 10 dintre cele prezente la târgul de universități sunt clasate în top 20 al instituțiilor din Olanda cu rata extraordinară de angajabilitate. Acestea sunt: University of Amsterdam (locul 5), University of Twente (locul 5), University of Groningen (7), Universități din Rotterdam (10), Fontys University of Applied Sciences (14), HU University of Applied Sciences (14), Tilburg University (17), Utrecht University (17), InHolland University (20). 

Dintre universitățile britanice, RIUF pune față în față studenții cu reprezentanții universităților cu rată de angajabilitate sporită, potrivit studiului realizat de Times Higher Education. Imperial College London (5), University College London (8), University of Bristol (9), University of Southampton (21), Queen Mary University of London (24),  University of Sheffield (29),  University of Birmingham (32), Brunel University (33) sunt doar câteva dintre marile centre academice din Regatul Unit prezente la eveniment. 

Lista completă a universităților care vin în România în această toamnă poate fi consultată pe site.
 
Cum găseşti domeniul potrivit în care vrei să îţi construieşti o carieră?

Pentru cei care încă nu au găsit domeniul sau programul de studiu pe care vor să-l urmeze pentru a-şi contura o carieră de succes, la RIUF-The Romanian International University Fair vor găsi echipe de consilieri educaţionali sau vocaţionali care vor oferi informaţii detaliate despre procesul de admitere în străinătate, dar şi în România.

În plus, vizitatorii vor avea ocazia să participe la RIUF YouForum, singura conferinţă de dezvoltare personală şi orientare în carieră, dedicată 100% elevilor şi studenţilor. În cadrul panelurilor de discuții şi a atelierelor practice, invitații urmăresc să ofere exemple personale prin care să motiveze tinerii în alegerile lor educaționale și profesionale. Ovidiu Eftimie (Times New Roman), Marian Ionescu (Mariciu), David Timiș (Google), Teodora Migdalovici (The Alternative School of Creative Thinking) și Vladimir Coman-Popescu (HaHaHa Production) sunt doar o parte din cei peste 45 de invitați prezenți la cea de-a treia ediție RIUF YouForum din București.

RIUF YouForum va avea o primă ediţie şi în Timişoara, iar programul complet poate fi văzut pe site-ul www.riuf.ro. 
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Despre ce anexare vorbiti? Crimeea si-a castigat i ...
  Economia Ungariei, afectată de sancţiunile impuse Rusiei

  Si pentru cei din domeniu public? cum vor sa retin ...
  Noi modificări cu privire la scutirea impozitului în IT

  NUMAI IN BRAILA SUNT MAI MULTI SOMERI OFICIALI CA ...
  27.046 locuri de muncă vacante la nivel naţional

  Hotie la drumul mare , ne iau militenii si apa de ...
  Ce se întâmplă cu pensiile anumitor grupuri de militari

  Din Imperiul/Federatia Rusa se poate iesi prin vot ...
  Negocierile privind Brexit ar trebui să fie accelerate

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: