Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Ambasadorul Ion Jinga, la reuniunea pe tema armelor convenționale din cadrul Comisiei I a Adunării Generale ONU

Actualitate


Sursa foto: Calea Europeana

Data adaugarii: 2017-10-21

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a deschis vineri, 20 octombrie a.c., reuniunea pe tema armelor convenționale din cadrul Comisiei I a Adunării Generale a Națiunilor Unite în calitate de Președinte al Grupului de Experți Guvernamentali (GEG) care evaluează raportarea de către statele membre ONU a cheltuielilor militare.
La invitația Președintelui Comisiei I și a Înaltului Reprezentant al ONU pentru Dezarmare, ambasadorul român a prezentat rezultatul lucrărilor GEG încheiate în iulie 2017, pe baza cărora a fost întocmit Raportul Organizației Națiunilor Unite privind Cheltuielile Militare.
Reprezentantul Permanent al României a salutat adoptarea istorică, fără vot, a rezoluției privind 'Informarea obiectivă în probleme militare, inclusiv transparența cheltuielilor militare', aceasta constituind mandatul pentru Instrumentul Standardizat de Raportare a Cheltuielilor Militare (MilEx). Prin adoptarea rezoluției a fost confirmată importanța acordată acestui instrument de transparență de către comunitatea internațională.

Exprimând preocuparea Grupului referitoare la tendința descendentă a statelor de a raporta cheltuielile militare, ambasadorul român a lansat un apel la creșterea nivelului de participare în cadrul instrumentului, în caz contrar acesta riscând să își piardă capacitatea de promovare a transparenței și a creșterii încrederii. În același timp, a subliniat că o mai mare participare a statelor la MilEx va conduce la creșterea predictibilității în sfera militară, cât și la reducerea riscului de conflicte interstatale.
Totodată, Reprezentantul Permanent al României a încurajat statele membre ONU să completeze chestionarul creat de către GEG pentru cercetarea cauzelor care au dus la declinul numărului de state raportoare. A menționat că evaluarea răspunsurilor la chestionar va fi anexată raportului GEG și va fi circulată de Biroul pentru Probleme de Dezarmare al ONU (UNODA) la începutul anului 2018.
În intervenția sa, ambasadorul Ion Jinga a subliniat că o chestiune cheie pentru asigurarera relevanței și dezvoltării instrumentului MilEx este stabilirea unui proces de revizuire periodică a acestuia.
În cadrul reuniunii, statele membre ale Organizației Națiunilor Unite și-au exprimat susținerea în ceea ce privește creșterea transparenței în cheltuielile militare, cât și a colaborării la nivel internațional pentru deminare, dezarmare și neproliferarea armelor convenționale. Aceste măsuri sunt considerate ca fiind vitale în procesul de atingere a obiectivelor de dezvoltare durabilă, având în vedere legătura strânsă între pace, securitate și dezvoltare.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Fa, esti o VACA borfelista, madamo, "fana de 81 an ...
  Pensionarii vor primi mai putini bani

  ASA LE TREBUIE CA AU VOTATpesedeul ! ...
  Pensionarii vor primi mai putini bani

  NU TE MAI LUA DE BUCALBASA CATELARUL PiSD-eilor, n ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Care loc de munca?-ati inchis fabricile si uzinele ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Nu va este pe la nas comunistilor ca dupa 28 de an ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: