Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Erasmus pentru tinerii întreprinzători- pentru dezvoltarea mediului de afaceri

Actualitate

Data adaugarii: 2017-11-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Uniunea Europeană (UE) a dezvoltat programe finanțate din fonduri europene care au ca țintă tinerii, iar unul dintre acestea este 'Erasmus pentru tinerii întreprinzători', destinat dezvoltării și consolidării culturii antreprenoriale, a declarat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), vineri seara, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la Centrul de Cultură și Educație Gherla cu membrii Forumul Tinerilor Maghiari din Județul Cluj (KIFOR).
 
'Datele statistice arată că în rândul tinerilor este nevoie de programe care dezvoltă abilitățile antreprenoriale și care să încurajeze antreprenoriatul. Un astfel de program este 'Erasmus pentru tinerii întreprinzători' inițiat de Partidul Popular European (PPE) care oferă posibilitatea antreprenorilor tineri să lucreze într-un alt stat membru alături de un antreprenor cu experiență care să accepte rolul de mentor. Comisia Europeană asigură o bursă tânărului care vrea să dobândească experiență antreprenorială, care acoperă o parte din cheltuielile de călătorie, cazare și masă. Este vorba de un program care este foarte popular în rândul tinerilor din UE și la care participă mii de persoane.
Pe lângă avantajele experienței profesionale acumulate, folosul acestui program este că un antreprenor aspirant are ocazia să învețe, pe lângă secretele meseriei, și un management eficient pentru sectorul respectiv, să cunoască o cultură nouă, să învețe limbi străine și să-și construiască relații de colaborări profesionale', a explicat Iuliu Winkler.
 
El a precizat că practica a arătat că tinerii care au beneficiat de acest program au șanse sporite de a deveni antreprenori de succes. Programul 'Erasmus pentru tinerii întreprinzători' a fost inițiat de deputații europeni ai PPE, printre aceștia numărându-se și Iuliu Winkler, care a participat la elaborarea propunerii preluată apoi de Comisia Europeană.
 
Obiectivul programului este ca tinerii care au început o activitate antreprenorială sau cei care aspiră să devină antreprenori să participe la un stagiu de maximum 6 luni într-o mică întreprindere cu experiență dintr-un alt stat membru. Stagiul permite antreprenorului bursier să dobândească abilitățile necesare conducerii unei firme mici sau mijlocii.
 
KIFOR a organizat la Gherla un atelier de afaceri dedicat tinerilor antreprenori, printre vorbitori numărându-se Enyedi Tamás, președintele KIFOR, deputatul Csoma Botond, președintele UDMR Cluj, Olteán Csongor, președintele Conferinței Tineretului Maghiar din România (MIÉRT), Geréd Imre, vicepreședintele executiv al UDMR pentru tineret, și consilierul județean al UDMR Cluj Balla Ferenc.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Romania incotro?:
  Fiindca nu am gasit loc pentru a comenta adunarea tineretului PSD ne spunem aici ce se vede dinspre aceasta adunare. Aici se nasc noii BANICIOI. Si el a fost selectat de cadristii PSD din cadrul tineretului psd si nu s- a gresit. S- a vazut in direct atitudinea lui Baniciou ca ministru la sanatate cu oczia uciderii celor 65 de varfuri intelectuale , tineri care faceau cinste neamului, dar erau mai greu de controlat. Lui Banicioiu ii mai lipseste experienta detentiei, dar motive sunt si iata portretul tinerilor PSD care fiecare vrea mai repede la PRODUS.
  2017-11-12, 14:42:42 (adresa: 109.98.38.*)
 2. de dragnea, infractor:
  copiii au decat nevoie de modele in partid!
  2017-11-12, 15:31:24 (adresa: 83.103.229.*)
 3. de :
  Erasmus o fabrica de spalat creiere
  2017-11-12, 16:14:28 (adresa: 178.17.170.*)
 4. de dragnea, infractor:
  psd, o zootehnie de hotzi!
  2017-11-12, 17:49:40 (adresa: 83.103.229.*)
 5. de :
  Erasmus o scoala de vite care ies la pascut betoane
  2017-11-12, 18:04:59 (adresa: 104.218.63.*)
 6. de dragnea, infractor:
  ne erodeaza baza de lobotomizati!
  2017-11-12, 19:15:01 (adresa: 83.103.229.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

TE ASTEPT IN MADAGASCAR SAU BRAZILIA CU TOTI BANII ...
Ce facem în faţa cocktail-ului exploziv de incompetenţă?

TE ASTEPT IN MADAGASCAR SAU BRAZILIA CU TOTI BANII ...
Ne aşteaptă un an dificil

CEAUSEL si CEAUSICA= dracNEA- VIORICA. LA TARGOVIS ...
Europarlamentarul Emilian Pavel: Dezvoltăm garanţia pentru tineret

ROMANUL=Rob in Ro say sklav in UE ...
La curăţat copaci în Spania

KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI (t ...
Decizia CIO: Cele două state coreene vor defila împreună la ceremonia de deschidere a JO 2018

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: