Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

A fost lansat TAXEDU, proiectul pilot privind educația fiscală, inițiat de Victor Negrescu

Actualitate


Sursa foto: Prompt Media

Data adaugarii: 2017-11-23

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat marți, 21 noiembrie, la Bruxelles, la evenimentul de lansare al TAXEDU, un proiect destinat educării tinerilor europeni cu privire la taxe și impozite și la felul în care acestea le influențează viețile, pe care l-a inițiat în perioada în care activa ca europarlamentar.
Proiectul, finanțat cu 500.000 de euro din fonduri europene, a fost coordonat de Parlamentul European și Comisia Europeană, fiind implementat de către o companie românească. Acesta se adresează copiilor, adolescenților și tinerilor adulți și vizează educația fiscală prin mijloace digitale. Inițiativa de a dezvolta educația fiscală a tinerilor prin transmiterea de informații despre taxe și impozite sub formă de jocuri, materiale de e-learning și clipuri pentru micro-învățare i-a aparținut ministrului Victor Negrescu, în timpul mandatului său de europarlamentar.
Nu este singurul proiect pilot inițiat de către ministrul delegat pentru Afaceri Europene, acesta fiind autorul mai multor propuneri aprobate, în valoare totală de peste 9,3 milioane de euro, ce au vizat dezvoltarea sectorului IT, creșterea accesului la servicii de sănătate în mediul rural sau industria și cercetarea.
 
Elemente suplimentare
TAXEDU dispune de un portal activ - www.
europa.eu/taxedu - care oferă informații despre taxe și impozite sub diversele lor forme și despre problemele asociate acestora (frauda fiscală, evaziunea fiscală). Numele acestui portal – TAXEDU – derivă din cuvintele „Taxă“ și „Educație“. Portalul vizează trei grupe de vârstă, cu informații adaptate:
Copii: o explicație a semnificației taxelor și impozitelor și a beneficiilor lor pentru fiecare dintre noi în viața de zi cu zi. Această secțiune cuprinde câteva informații surprinzătoare și amuzante despre taxele și impozitele din întreaga Europă, pentru ca învățarea să fie totodată plăcută.
Adolescenți: o descriere a semnificației taxelor și impozitelor și a beneficiilor lor în viața de zi cu zi. Această secțiune cuprinde mai multe detalii decât cea dedicată copiilor, precum și exemple concrete, adaptate intereselor adolescenților (descărcarea de muzică, cumpărăturile online).
Tineri adulți: informații relevante pentru această etapă a vieții, în care tinerii fac tranziția către viața adultă (trebuie să plătească impozite și taxe când încep studiile universitare, când încep o afacere, când lucrează în altă țară?).
 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  mi-am luat popcorn, sa urmaresc prabuselnitza in d ...
  Sperietoarea Split TVA

  de ce sunt permisi fosfatii, nitratii, nitritii, a ...
  Aditivii de fosfat în carnea de kebab: propunerea Comisiei merge mai departe

  vreau d-alea pe 10 ani cu 1% de toti banii! ...
  Programul “Tezaur” de emisiuni de titluri de stat destinate populaţiei va demara în 2018

  daca esti pensionar britanic, este mai avantajos s ...
  Salariaţii aleg independenţa fiscală

  CLIMA. Subiect foarte important pentru intreaga pl ...
  Semnal de alarmă lansat de Emmanuel Macron la Summitul climatic de la Paris: "Suntem pe cale să pierdem bătălia. Este nevoie de o mobilizare mult mai puternică"

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie mondiala

  Actualitate