Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

UVT a câştigat o finanţare de peste 2 milioane de lei pentru şcoala de vară

Actualitate


Sursa foto: Banatul Azi

Data adaugarii: 2018-01-09

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


West Summer University, proiect devenit deja tradiţie în Universitatea de Vest din Timişoara, va beneficia în următorii trei ani de o finanţare de aproape 2,2 milioane lei prin Schema de Granturi Competitive pentru universităţi din cadrul proiectului Romania Secondary Education Project/ROSE.

West Summer University are ca scop principal promovarea învăţământului superior, în vederea prevenirii abandonului şcolar în rândul elevilor de liceu. Se adresează în special celor de clasa a X-a şi a XI-a care trăiesc în zone rurale sau alte zone în care nu există şcoli în proximitate. De asemenea, vor fi încurajaţi să participe acei elevi care provin din familii cu venituri mici, sunt istoric discriminaţi pe baza etniei, au unul sau ambii părinţi care lucrează în străinătate sau au cerinţe educaţionale speciale.
În cadrul programului, elevii vor simula procesul de învăţare şi evaluare, cât şi viaţa de student. Astfel, în următorii trei ani, la UVT sunt aşteptaţi 600 de elevi care vor avea ocazia de a participa la cursuri, seminarii şi laboratoare reprezentative pentru anul I de studiu, susţinute de profesori sau doctoranzi. Pe lângă programul de educaţie formală oferit, proiectul urmăreşte şi crearea unui cadru de dezbateri şi educaţie non-formală, prin sesiuni de consiliere privind orientarea în carieră, activităţi de socializare şi discuţii pe teme educaţionale.
De asemenea, este vizată şi promovarea Timişoarei ca oraş universitar şi areal de dezvoltare în mediile sociale şi culturale din care provin participanţii.
„Proiectul răspunde unui obiectiv major din planul managerial, promovarea şanselor egale, adică asigurarea unei mai mari cuprinderi în învăţământul superior a elevilor proveniţi din mediul rural, din familii cu nivel socio-educaţional scăzut, a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale. Practic, vorbim de valorificarea rezervei de talent din rândul grupurilor de tineri mai slab cuprinse în învăţământul superior. Experimentarea vieţii de student în UVT permite elevilor să ia o decizie informată în ceea ce priveşte alegerea facultăţii, fapt ce conduce la scăderea abandonului”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.
Proiectul West Summer University a demarat în 2012, coordonat fiind de Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT). S-a dovedit a fi unul de succes încă din primul an de implementare, fapt ce a atras după sine dorinţa de a-l organiza şi implementa şi ulterior. De asemenea, proiectul a primit titlul de „Cel mai bun proiect de voluntariat al anului 2014” în domeniul Educaţie la Gala Naţională a Voluntarilor.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  chiar de azi. ...
  Dernieres Nouvelles d Alsace: O eurodeputată prim-ministru al României?

  1 coada de topor fa kk pi tini. ...
  Premierul interimar Mihai-Viorel Fifor a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere Integrată din MAI

  2 coada de topor fa pipi pi tini ...
  Reacţii externe la demisia prim-ministrului

  premieri in romania = pampersii lui dragnea! ...
  Premierul interimar Mihai-Viorel Fifor a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere Integrată din MAI

  decat ca din banii de japca nu facem drumuri! ...
  Fiscul ne pune iar pe drumuri

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate

  IT&C

  Transporturi

  Retail