Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Pop anunţă schimbarea Regulamentului şcolilor: telefoanele, interzise în ore.

Actualitate


Sursa foto: Ziar de Cluj

Data adaugarii: 2018-01-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 
Efectuarea serviciului pe şcoală de către elevi, folosirea notelor ca mijloc de coerciţie şi sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii vor fi interzise de-acum încolo, potrivit noului Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar (ROFUIP), aprobat pe 8 ianuarie de către ministrul Educaţiei şi anunţat pe Facebook, marţi seară, de către Liviu Pop. Deşi unele dintre modificări sunt binevenite,  reprezentanţii elevilor îl acuză pe ministrul Educaţiei de ilegalităţi, modificând drepturi altfel decât prin Statutul Elevului, fără să facă anterior nicio consultare publică, conform Hotnews.ro.

Printre modificările aduse de Liviu Pop se numără faptul că "pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ" (articolul 197), "rezultatul evaluării, exprimat prin calificativ, notă, punctaj etc. nu poate fi folosit ca mijloc de coerciţie, acesta reflectând strict rezultatele învăţării, conform prevederilor legale" (alineat 3, adăugat la articolul 113), iar la articolul 198 se adaugă un alineat care prevede interzicerea serviciului pe şcoală sau sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii.
"În mare sunt modificări făcute pentru zona de auxiliare.
A sporit rolul asociaţiilor de părinţi, a interzis elevul de serviciu şi se prevede faptul că nota nu poate fi folosită ca mijloc de coerciţie (propusă de mine). Are şi părţi bune. Dar părţile negative ţin de faptul că nu a fost consultare publică deloc, niciun proiect pe site-ul MEN. Plus că modifică zona de drepturi ale elevilor altfel decât prin Statutul Elevului, ceea ce e ilegal. La telefoane singura modificare e că trebuie depozitate în timpul orei; şi înainte era interzisă folosirea în timpul orei (ceea ce e în regulă), iar utilizarea lor era oricum sancţionată. Să îi pui pe elevi să le depoziteze înseamnă că prezumăm din start că toţi încalcă regula şi le utilizează", a declarat pentru HotNews preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Constantin-Alexandru Manda.
 
Alte modificări:
 
"Personalului din învăţământ îi este interzis să desfăşoare sau să încurajeze acţiuni de natură să afecteze imaginea publică a copilului şi viaţa intimă, privată sau familială a acestuia sau ale celorlalţi salariaţi din unitate".
Pentru integrarea în colectiv a elevilor scutiţi medical în timpul orei de educaţie fizică şi sport, cadrul didactic le poate atribui sarcini organizatorice care vor avea în vedere recomandările medicale, de exemplu: arbitraj, cronometrare, măsurare, înregistrarea unor elemente tehnice, ţinere a scorului.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Oferta speciala lucru online: cautam persoane capa ...
  Oficial: România, o ţară de minicontabili

  CEAUSEL si CEAUSICA= dracNEA -VIORICA LA TARGOVIST ...
  Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI (t ...
  Poziție fermă a membrilor Parlamentului European: Europa nu ar trebui să îi ajute pe dictatori să își spioneze propriii cetățeni

  Anna mai trebuie sa recunosti ca esti o TeRFeLista ...
  Creşterea ROBOR, spaima creditelor în lei

  treci la categoria asistati. ...
  Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: