Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

1 martie 2018, noul termen de depunere a Declaratiei 600

Actualitate


Sursa foto: Jurnal MM

Data adaugarii: 2018-01-23

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

 Pe 22 ianuarie, Ministerul Finanţelor a publicat  pe site-ul instituţiei pentru dezbatere publică proiectul de OUG privind Declaraţia 600. Noul termen de depunere a Declaraţiei 600 este 1 martie 2018. Iniţial, termenul a fost stabilit pentru data de 31 ianuarie. 
,,Prin prezenta ordonanţă de urgenţă se reglementează prorogarea termenului de depunere a Declaraţiei privind venitul asupra căruia se datorează contribuţia de asigurări sociale şi cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate  până la 1 martie 2018”, se arată în proiectul de OUG. 
 ,,Având în vedere faptul că, prin noul model fiscal de refomare a sistemelor sociale din România, declaraţia se depune şi de către unele categorii de persoane care nu au avut această obligaţie înainte de 1 ianuarie 2018, cum ar fi persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din cedarea folosinţei bunurilor, agricultură, silvicultură, piscicultură, investiţii, asocieri cu persoane juridice sau din alte surse, pentru a veni în sprijinul acestora, se impune luarea unor măsuri privind prorogarea termenului de depunere a acestei declaraţii’’, se arată în nota de fundamentare a proiectului. 
În ceea ce priveşte impactul social, măsurile propuse prin proiectul de act normativ ,,sunt favorabile persoanelor fizice care realizează venituri din activităţi economice desfăşurate în mod independent, cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură, piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiţii sau alte surse, deoarece amână termenul până la care se depune declaraţia care stă la baza stabilirii contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice care obţin astfel de venituri, evitând riscul neconformării, şi asigurând, în acelaşi timp, o perioadă mai mare de informare, protejându-se astfel buna-credinţă a contribuabililor”.
 
Guvernul PSD-ALDE a adoptat OUG 79/2017

Reamintim că, în luna decembrie, coaliţia de guvernare PSD-ALDE a adoptat OUG 79/2017 care prevedea obligativitatea depunerii Declaraţiei 600 până la data de 31 ianuarie.
”Azi am avut o întâlnire cu doamna premier, colegii de la ALDE, cu ministrul Mişa, am discutat despre Declaraţia 600 şi am discutat să adopte OUG pentru amânarea termenului depunere, 1 martie, pentru a merge în perioada următoare până la desfiinţarea ei şi să găsească o soluţie pentru o modalitate civilizată ca aceşti contribuabili să fie asiguraţi”, declara Liviu Dragnea în luna decembrie.

Declaraţiile ministrului Mişa, la audierile de astăzi din Comisia economică a Senatului

,,Din acel moment nu mai are obligativitate. Anunţă că şi-a încetat activitatea pe care o desfăşura până la acea dată şi la următoarele termene (pentru că suma trebuie plătită în patru rate - n.
r.) nu mai are obligaţia de plată. Există această posibilitate de a nu plăti, dacă nu mai realizează venituri. Este un alt aspect pe care am putea să îl luăm în calcul, cel legat de regularizarea contribuţiilor pe care eu decid să le declar pentru că estimez că voi avea un venit de 100.000 de lei (de exemplu - n. r.). Eu constat că se va realiza în proporţie de 70.000 de lei. Atunci trebuie să am posibilitatea ca pentru sumele pe care le-am achitat pe parcursului anului să se facă regularizarea şi să primesc aceste sume. Acest lucru îl avem în calcul şi vom face această menţiune expres”, a declarat Ionut Mişa, potrivit Agerpres.
                 
 
 • Currently 3.67/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.7 din 3 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de misha escrocul:
  1 aprilie, sa planga copiii mei!
  2018-01-23, 19:29:40 (adresa: 83.103.229.*)
 2. de Sinistrul finantelor:
  Gubernu DRACnea 3 deplange greaua mostenire lasata de gubernu DRACnea 2 (Tudosa) siDRACnea 1 (Grimdeanu)
  2018-01-24, 04:30:46 (adresa: 95.77.196.*)
 3. de Sinistrul Finantelor Publice:
  Gubernu DRACnea 3 deplange greaua mostenire lasata de gubernele DRACnea 2 (Tudosa) siDRACnea 1 (Grimdeanu)
  2018-01-24, 08:31:33 (adresa: 95.77.196.*)
 4. de sufrageria lui Oprea:
  declarati va ce ati furat.
  2018-01-24, 12:08:51 (adresa: 176.10.99.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

IT&C