Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Adunarea Generală Extraordinară a Fundației Naționale pentru Tineret

ActualitateData adaugarii: 2018-01-23

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

În data de 19.01.2018 la sediul Fundaţiei Naţionale pentru Tineret (FNT) din Municipiul Bucureşti, Calea Şerban Vodă nr. 213-217, sector 4, a avut loc Adunarea Generală Extraordinară a FNT, şedinţă întrunită statutar, în cadrul căreia s-au adoptat hotărâri, în conformitate cu ordinea de zi aprobată. 

1. Au fost aprobate, cu unanimitate de voturi, modificări şi completări ale Statutului FNT şi a fost aprobat Regulamentul cu privire la procedura de admitere în cadrul FNT a fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti.

2. Ca urmare a modificărilor statutare, a fost reconfirmată, nominal şi pe funcţii, componenţa Consiliului de Administraţie al FNT: 

Preşedinte – Nicolae VASILESCU
Preşedinte Executiv – Ticu PLĂCINTĂ
Secretar General – Valentin MĂRGINEANU
Vicepreşedinte – Ilie CHIRIŢĂ
Vicepreşedinte – Vlad CHERECHEŞ
Vicepreşedinte – Carmen SIMIONESCU
Vicepreşedinte – Cornel VASILE
Vicepreşedinte – Ioan ROŞCA
Vicepreşedinte – Dragoş Laurenţiu ZAHARIA
Vicepreşedinte – Vasile Florin POPESCU
Vicepreşedinte – Mircea - Ştefan BIRO

3. Participanţii au fost informaţi asupra activităţii financiar - contabile a FNT, prilej cu care s-a remarcat că, după o foarte lungă perioadă, FNT a recuperat în întregime deficitul financiar şi, pentru prima dată de la constituire, fundaţia are un bilanţ pozitiv şi o bună previziune asupra capacităţii sale de administrare şi de finanţare a proiectelor specifice.

4.
Consiliul de Administraţie al FNT a informat reprezentanţii fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti asupra demersurilor întreprinse în faţa instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicilor şi legislaţiei pentru tineret cu privire la necesitatea urgentării adoptării de către Parlamentul României a proiectului de lege PL-x nr. 868/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 146 din 1 aprilie 2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti.

5. Prin intervenţiile delegaţilor la Adunarea Generală au fost stabilite principalele puncte ale strategiei de dezvoltare a Fundaţiei Naţionale pentru Tineret în anul 2018. Dintre acestea consemnăm câteva obiective principale:
 
a) continuarea activităţii de informare a factorilor de decizie şi a demersurilor pentru adoptarea proiectului de lege PL-x nr. 868/2007 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 146 din 1 aprilie 2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti;
 
b) continuarea activităţii privind dezvoltarea internă a fundaţiei prin asigurarea suportului de constituire a fundaţiilor judeţene pentru tineret în unităţile administrativ teritoriale în care acestea nu au fost înfiinţate. În acest sens, a fost remarcat faptul că, în prezent, numărul de membri ai FNT a crescut de la 21 la 26 şi urmează a fi îndeplinite procedurile de aderare pentru alte 6 fundaţii judeţene pentru tineret, urmând ca la finele anului 2018 Fundaţia Naţională pentru Tineret să aibă în componenţa sa 32 de fundaţii judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti.
 
c) organizarea, la finele lunii februarie 2018, la Palatul Parlamentului, a unui forum de dezbatere intitulat „PATRIMONIUL UTC, unicul patrimoniu obştesc rămas după 1989 în administrarea şi în folosul celor care l-au constituit”, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Tineretului şi Sportului, Comisiei cu atribuţii specifice a Camerei Deputaţilor, delegaţiei permanente a Comisiei Europene la Bucureşti, parlamentari, europarlamentari, precum şi alţi importanţi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii şi activităţi în domenii de interes pentru tânăra generaţie.
 
d) iniţierea unor campanii de informare susţinute, atât la nivelul opiniei publice cât şi a administraţiei publice centrale şi locale, cu privire la organizarea şi activitatea FNT şi a fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  IT&C