Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

România pierde pe toate fronturile competitivității

Actualitate - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2018-02-01

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

România se află în situația în care pierde poziții în clasamente globale referitoare la diferiți indici care țin de competitivitate.
Raportul Competitivității Globale 2017-2018 al Forumului Economic Mondial arată că, într-o listă de 137 de țări, România a înregistrat o scădere semnificativă, de pe locul 62 pe locul 68. Acest raport a fost făcut în urma unor analize în care s-au luat în cosiderare peste 100 de indicatori economici.
În Raportul Global al Competitivității Turismului, România a căzut două poziții, iar în ceea ce privește topul mondial al capacității de a dezvolta, reține, și atrage talente, țară noastră a căzut 5 poziții.
Capitala are și ea de pierdut, aceasta ajungând pe poziția 188 în Raportul Global al Competitivității Urbane după ce a pierdut 16 poziții. Bucureștiul se află la limita topului 200 al orașelor lumii.Avem o creștere economică remarcabilă pe plan mondial. Acest lucru ar trebui să influențeze pozitiv poziția României comparativ cu alte țări.
Rapoartele internaționale identifică însă factori care influențează negativ competitivitatea României, mai negativ chiar decât corupția. Printre aceștia sunt incacapacitatea guvernamentală de a coordona activitatea economică, fiscalitatea sau lipsa finanțării inițiativelor economice private sau ale statului.
„În România avem cea mai mare creștere economică din europa, dar pierdem pe linie în toate rapoartele globale dedicate competitivității. Competitivitatea înseamnă o calitate ridicată a vieții, asta înseamnă că fiecare avans al PIB-ului nu se resimte și în calitatea vieții. Celelate țări reușesc să crească calitatea vieții cu ritmuri de creștere economică mai reduse.
Noi pierdem din competitivitate pentru că România nu este cuplată la progresul tehnologic sub nici o formă. Progres tehnologic înseamnă digitalizare, robotizare, biotehnologie, transporturi inteligente, orașe inteligente. Din păcate România stă cel mai prost la așa numitul indicator achizițiile de tehnologie înaltă de către Guverne. Aici ne așezăm în topul rușinii mondiale pe locul 133 în  lume din 137 de țări analizate,iar al doilea indicator la care stăm la fel de prost este capacitatea de a ne reține resursele umane talentate în țară, unde suntem pe colul 132.”, a declarat Conf. univ. dr. Andreea Paul, Președinte INACO.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Actualitate

  IT&C