Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Gabriela Firea, Primarul Bucureştiului: Vom lua cât mai urgent măsuri pentru că Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială să se mute într-un nou sediu

Actualitate


Sursa foto: Cotidianul

Data adaugarii: 2018-02-07

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Gabriela Firea, Primarul Bucureştiului: Vom lua cât mai urgent măsuri pentru că Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială să se mute într-un nou sediu, echipat şi dotat la standarde europene. Imobilul din stradă Plevnei va fi consolidat

Primarul General, Gabriela Firea, a făcut ieri o vizită inopinată la Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-facială "Dan Theodorescu", situat pe Calea Plevnei din Capitală, după ce a primit mai multe informaţii conform cărora ar exista o situaţie conflictuală între managerul spitalului şi cadrele didactice şi medicale din această unitate medicală.

Edilul Capitalei a dezbătut împreună cu factorii implicaţi în activitatea medicală şi administrativă a spitalului toate problemele cu care se confruntă în acest moment unitatea medicală, unul dintre cele mai stringente neajunsuri fiind lipsa unui spaţiu adecvat pentru o funcţionare optimă şi eficientă a spitalului, clădirea în care funcţionează în prezent o parte a secţiilor medicale necesitând lucrări de consolidare şi reabilitare.

Primarul General, Gabriela Firea:
"Am dorit să discut atât cu managerul acestui spital, care are datoria de a crea toate condiţiile pentru că activitatea medicală să se desfăşoare fără sincope, coerent şi eficient, cât şi cu profesorii care au misiunea nobilă de a trata pacienţii, dar şi de a forma noi cadre medicale, pentru a lua cât mai rapid toate măsurile necesare astfel încât acest spital, unitate de elită în sistemul medical din România, să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii. Vorbim despre un spital care funcţionează de 70 de ani, unde sunt şcoliţi anual peste 2.000 de studenţi şi 1.000 de rezidenţi din ţară şi din străinătate. Avem datoria atât profesională, cât şi morală să ne implicăm astfel încât în acest spital actul medical să fie asigurat la cele mai înalte standarde, cu atât mai mult cu cât aici sunt trataţi zilnic sute de pacienţi dintre care foarte mulţi copii, care nu îşi permit să acceseze servicii stomatologice private. Am dispus constituirea unui grup de lucru care are misiunea de a identifica cât mai rapid un spaţiu nou, modern, unde să fie mutat atât spitalul, cât şi ambulatoriul şi spaţiile destinate Facultăţii de Medicină Dentară. Anul acesta, am alocat Spitalul Clinic de Chirurgie oro-maxilo-facială 'Dan Theodorescu' un buget de aproximativ 1,1 milioane euro, suma care poate creşte la rectificarea bugetară, dacă este necesar".

Astfel, o echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Primăriei Capitalei, ASSMB şi UMF va demara începând de mâine acţiuni de identificare a unor imobile unde spitalul să fie relocat, fie că vorbim de clădiri aflate în proprietatea Municipalităţii, fie de clădiri private care pot fi cumpărate sau închiriate.

Primarul Capitalei a solicitat, de asemenea, conducerii spitalului să acorde o atenţie sporită normelor de igienizare de dezinfecţie pentru a preveni apariţia infecţiilor nosocomiale.

În urmă întâlnirii, managerul actual al Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, dr.
Tania Rădulescu, a decis să-şi dea demisia de onoare, aceasta urmând să aibă alte responsabilităţi în cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale.

Alături de Primarul General, la discuţiile de astăzi au participat decanul Facultăţii de Medicină Dentară, conf. Dr. Paula Perlea, şeful clinicii de chirurgie oro-maxilo-facială, prof. Dr. Alexandru Bucur, şeful clinicii de ortodonţie, prof. Dr. Ecaterina Ionescu, directorul general ASSMB, Daniela Blandu, precum şi fostul manager Tania Rădulescu.

Cu o capacitate de 61 de paturi, Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială "prof. Dr. Dan Theodorescu", care îşi desfăşoară activitatea în patru locaţii din Bucureşti, are o secţie clinică de chirurgie orală şi maxilo-facială, compartimente ATI, primiri urgente-chirurgie maxilo-facială, servicii de spitalizare de zi chirurgie orală şi maxilo-faciala, cabinete de primire urgente stomatologice (adulţi şi copii), anatomie patologică, laboratoare de analize medicale, radiologie dentară, tehnica dentară precum şi un ambulatoriu de specialitate al spitalului, unde se desfăşoară şi activităţi de învăţământ în domenii precum chirurgie orală şi maxilo-facială, implantologie orală, protetică dentară, pedodonţie, ododonţie, paradontologie, ortodonţie şi medicină dentară preventivă. În Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-maxilo-facială Prof. Dr. Dan Theodorescu se desfăşoară activităţi de învăţământ şi cercetare ştiinţifico-medicală, cât şi de educaţie medicală continuă.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  prin alegerile democratice exprimate de romani in ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Un necunoscut ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  seamana cu chichirau si gotiu ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  plata o primiti de la plicusor ban ...
  O nouă seară de protest în Piața Victoriei

  2 mai lasa din yarba ...
  Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Retail

  Auto

  Extern

  Util

  Publireportaj