Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Cea de-a doua zi de participare a ministrului Mihai Fifor la Conferinţa de securitate de la München

Actualitate


Sursa foto: Renasterea Banateana

Data adaugarii: 2018-02-18

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

În a doua zi a Conferinţei de securitate de la München, sâmbătă, 17 februarie, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a participat la mese rotunde cu oficialii prezenţi la acest eveniment, la un mic dejun de lucru găzduit de Cohen Group, la un prânz de lucru găzduit de ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, şi a avut o serie de întâlniri bilaterale cu reprezentantul Congresului SUA, Mike Turner, cu ministrul apărării din Olanda, Ank Bijleveld, precum şi întâlniri cu preşedintele companiei americane Lockheed Martin, Marillyn Hewson, şi cu fostul Secretar General al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
La micul dejun de lucru găzduit în mod tradiţional de către Cohen Group, ministrul Mihai Fifor a purtat discuţii aprofundate cu privire la securitatea europeană şi la agenda viitorului Summit NATO din iulie, de la Bruxelles. La acest eveniment au fost prezenţi omologul american, James Mattis, generalul Curtis Scaparrotti, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SACEUR), alţi miniştri ai apărării din statele UE şi NATO, precum şi lideri militari şi civili americani şi membri ai Congresului SUA.
În cadrul prânzului de lucru găzduit de ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, oficialul român a evidenţiat importanţa valorificării formatelor bilaterale, multilaterale şi regionale în definirea poziţiilor ţărilor membre NATO cu privire la gestionarea riscurilor la adresa securităţii. În acest sens, ministrul Fifor a evidenţiat utilitatea organizării Reuniunii miniştrilor apărării în format B9, de la Bucureşti, din luna martie, pentru armonizarea poziţiilor aliaţilor de pe flancul estic, în cooperare cu SUA, în vederea asigurării unei abordări unitare, în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie.
Discuţiile purtate cu omologul german au fost axate pe aspecte vizând cooperarea bilaterală în domeniul apărării, respectiv dezvoltarea unei cooperări puternice în domeniul informaţiilor militare, în contextul mediului de securitate actual.
Oficialul român a subliniat angajamentul ferm al Germaniei de a juca un rol determinant în cadrul NATO şi în dezvoltarea capabilităţilor de apărare în interiorul Uniunii Europene.
În cadrul întâlnirii cu preşedintele companiei americane Lockheed Martin, Marillyn Hewson, discuţiile s-au axat pe cooperarea în domeniul militar, având în vedere că Ministerul Apărării Naţionale urmează să dezvolte programul major de înzestrare cu Sisteme Lansatoare Multiple de Rachete cu bătaie mare - HIMARS. Cu această ocazie, oficialul român a reiterat importanţa dezvoltării cooperării cu companiile româneşti din industria de apărare.
"Pentru România, realizarea capabilităţii de sprijin de foc indirect constituie un interes esenţial de securitate şi contribuie în mod semnificativ atât la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cât şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de România în cadrul NATO", a spus ministrul Fifor în cadrul întâlnirii.
 
În cadrul întâlnirii avute cu Mike Turner, membru al Congresului SUA, ministrul Mihai Fifor a reiterat ca România va continua să îşi respecte angajamentele aliate şi cele ce decurg din Parteneriatul Strategic cu SUA. Cu acest prilej, au fost reconfirmate importanţa relaţiei transatlantice şi nevoia de cooperare aprofundată cu partenerul american pentru întărirea securită?ii europene ?i în special a stabilităţii din regiunea Mării Negre.
Întâlnirea cu Anders Fogh Rasmussen, fostul Secretar General al NATO şi fondatorul Rasmussen Global, s-a axat pe subiecte referitoare la principalele riscuri şi ameninţări la adresa securităţii globale, cu accent pe Brexit şi situaţia din regiunea Ucrainei şi a Mării Negre.
În cadrul întâlnirii bilaterale cu ministrul apărării din Olanda, Ank Bijleveld, au fost abordate subiecte referitoare la securitatea europeană, cooperarea în domeniul apărării la nivel bilateral, dar şi în cadrul european şi aliat.
 
 • Currently 2.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 2.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de :
  jermania se coteste de la nato.
  2018-02-18, 12:22:33 (adresa: 185.220.101.*)
 2. de :
  ar fi de relatie buna, ca Germania sa doneze Romaniei cincizeci de avioane de lupta de tip Typhoon pt contributia SA la nato.
  2018-02-18, 12:56:50 (adresa: 154.16.149.*)
 3. de Sinistrul apararii:
  Da, jermania poate vinde rumaniei pe bani grei fiarele sale vechi din aviatie
  2018-02-19, 04:52:37 (adresa: 95.77.196.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Asa le trebuie romanilor ca au votat pesede=DUBLAR ...
E oficial, scad pensiile românilor

primul comunist pe lista iohanis, cu o avere de sa ...
E oficial, scad pensiile românilor

Doamne !!!! Dar ce criminali , idioti , rai , nero ...
E oficial, scad pensiile românilor

Da este un articol relevant pentru B1, acesti cori ...
E oficial, scad pensiile românilor

cu ,...copy - paste,nu. ...
Peste 10.000 de candidați pentru cele 1.600 de locuri de la școlile de poliție

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Fonduri Europene

Politic

Actualitate