Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Rezultatele competiției de schi alpin FIS Children Trophy

Actualitate - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)


imagine-articol-1

Data adaugarii: 2018-02-28

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:În perioada 23-24 februarie 2018, România a fost pentru prima oară gazda unei competiții de schi de nivel internațional, la care au participat peste 80 de atleți, copii și cadeți, din 10 țări cu tradiție în schiul alpin. Evenimentul, acreditat de Federația Internațională de Schi (FIS), a avut loc în staţiunea montană Poiana Brașov şi a fost organizat de către Asociația de Turism Poiana Brașov, Federația Română de Schi - Biatlon și de Primăria Brașov şi s-a adresat tinerilor schiori, fete și băieți, la categoriile de vârstă 12-14 ani și 14-16 ani care au concurat la probele de slalom și slalom uriaș. 
La competiţie au participat următoarele țări: Argentina, Austria, Brazilia, Bulgaria, Georgia, Grecia, România, Serbia, Turcia și Ungaria. Evenimentul, organizat de către Asociația de Turism Poiana Brașov, Federația Română de Schi - Biatlon și de Primăria Brașov s-a adresat tinerilor schiori, fete și băieți, la categoriile de vârstă 12-14 ani și 14-16 ani, care au concurat la probele de slalom și slalom uriaș. Întrecerile au fost spectaculoase, Austria dominând majoritatea probelor competiției. 
La proba Slalom Uriaș, U16 băieți, primul loc a fost câștigat de Austria, prin Christ Mittersteiner, cu un timp de 1:29:83. La o diferență de 3.27 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat Argentina, cu Paul Pedro având un timp de 1:33:10, iar al treilea loc a fost ocupat de România, reprezentată de Hunor Szoke, cu 1:34:30.  
La proba Slalom Uriaș, U16 fete, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Maria Niederndorfer, cu un timp de 1:33:58, urmată de Bulgaria, reprezentată de Julia Zlatkova, la o diferență de 3.52 secunde, în timp ce al treilea loc i-a revenit României, reprezentată de Leona Isabelle Trifu, cu un timp de 1:39:20.
La categoria de vârstă U14 băieți, proba de Slalom Uriaș a  fost câștigată de Austria, Paul Wagner având un timp de 47.04. La o diferență de 3.29 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat Bulgaria, prin Nikolay Lechev cu 50:33. Iar locul al treilea a revenit, de asemenea, Bulgariei, prin Ivan Glavchev care a reușit un timp de  50:77. 
De asemenea, la proba de Slalom Uriaș, U14 fete, Austria a ocupat primul loc, prin Amelie Strollinger, cu un timp de 47:61. Pe al doilea loc, la o diferență de 2.95 secunde, s-a clasat Ungaria, reprezentată de Roxana Hamos, cu un timp de 50:56, în timp ce pe al treilea loc s-a clasat Argentina, prin Martina Lattanzio, cu timpul de 52:65.
La proba de Slalom U16 băieți, primul loc a fost câștigat de Austria, prin Alexander Oppeneder, cu un timp de 1:27:41. Al doilea loc a fost câștigat de Argentina, prin Pedro Paul, cu 1:29:56, la o diferență de 2.15 secunde, în timp ce al treilea loc a fost ocupat de Grecia, reprezentată de Christos Marmarellis, cu 1:30:50.
La proba de Slalom, U16 fete, primul loc a fost ocupat de Bulgaria, prin Julia Zlatkova cu un timp de 1:33:18, iar la o diferență de 0.27 desecunde, pe al doilea loc s-a poziționat Austria, prin Anna Wechselberger, cu timpul de 1:33:45. Pe al treilea loc s-a situat tot Austria, reprezentată de Maria Niederndorfer, cu 1:35:21.


Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, prezent și el la eveniment, s-a arătat încântat de faptul că România a primit organizarea acestei competiții, în Poiana Brașov: „Aveam nevoie de această competiție și este bine că se întâmplă la categoriile U14 și U16. Acesta este drumul pe care trebuie să mergem, iar faptul că FIS Children Trophy a debutat în Poiana Brașov este extraordinar. Sunt convins că de aici vor veni următorii reprezentanți ai României la sporturile de iarnă. Poiana Brașov avea nevoie de această competiție, avea nevoie pentru un prim pas făcut pe acest tărâm. E bine că se întâmplă la această categorie U14, U16.
Sunt copii care au nevoie de aceste competiții, provocări, să-și cunoască partenerii de întrecere. Noi, românii, avem nevoie de astfel de competiții pentru că altfel nu putem crește. Acesta este drumul pe care trebuie să mergem. Faptul că această competiție a debutat aici, în Poiana Brașov, este extraordinar și sunt absolut convins că de aici vor veni următorii reprezentanți ai României la sporturile de iarnă. Peste tot în marile stațiuni și în stațiunile cu pretenții se organizează astfel de competiții. Poiana Brașov este o stațiune foarte importantă din România și, discutam și cu domnul Țînț, promotorul acestei competiții, cu ceva vreme în urmă, că avem nevoie şi noi, în Poiana Braşov, de o astfel de competiţie. Sunt extraordinar de bucuros că această competiţie are loc şi am şi venit de la prima ediţie, pentru că eu zic că am mână bună la momentul în care cineva începe ceva, să fiu lângă ei. Oarecum puțin și obligat că sunt brașovean și că iubesc Poiana Brașov’’.
Peter Meliessnig, căpitanul echipei Austriei, a declarat: „A fost o competiție grozavă, foarte bine organizată, iar pârtia impecabilă. Suntem foarte fericiți să ne aflăm aici și ne vom reîntoarce negreșit în anii următori.”
Încântat de organizarea competiției Poiana Brașov FIS Children Trophy s-a arătat și căpitanul echipei din Argentina, Agustin Torres: „Am mai participat la concursuri FIS și în alte țări, dar aici organizarea ne-a impresionat tare mult și vreau să vă felicit pentru că totul a decurs foarte bine. Pârtia a fost perfectă, condițiile și timpul de asemenea. Prin urmare, ne bucurăm că ați organizat acest eveniment extrem de benefic copiilor. Noi venim de departe, din Argentina, și cu siguranță voi face tot ce pot pentru a participa și în viitor și voi încerca să aduc și alte echipe aici în România, la competiția FIS Children Trophy”.
„Competiția a fost grozavă. Oameni cu adevărat minunați în echipa de organizare. Cred că FIS Children Trophy a fost organizat aici ca Topolino, originalul din Italia.Vor veni în România mai multe echipe, și din alte țări, în anii următori”, explică delegatul oficial FIS și secretarul general al Federației Sârbe de Schi Milan Božić.

,,Întrecerile - frumoase, destul de spectaculoase. Austria domină tot, cum le e stilul câteodată. Pot să spun că s-au desfășurat în niște condiții organizatorice foarte, foarte bune. Totul a fost la timp, pârtia a fost foarte bună, este o pârtie foarte compactă, trebuie felicitați domnul administrator, domnul Dorin Drăgoi, pentru acest lucru și da, toată lumea este foarte mulțumită până acum. Austria care mereu are ceva de comentat, în schiul alpin ei sunt cei mai răi, ca să spun așa, au lăudat organizarea FIS Children Trophy în România. Chiar vorbeam cu prietenul meu cel mai bun, unul dintre croați, care mi-a spus, știi regula: A așa, B așa, C nu vorbim cu Austria. Pentru că așa sunt ei, sunt foarte răi, să spunem așa, tot timpul e ceva în neregulă. De data aceasta sunt și ei foarte mulțumiți de tot. Au zis că au concursuri în Austria care nu au parte de așa organizare. Eram sigur că așa o să se întâmple. Mă gândeam dacă se mai poate îmbunătăți ceva, că totul este minunat. Intern, se învață și oamenii, organziatorii, oricum totul este foarte bine’’, a declarat Ioan Valeriu Achiriloaei, cel mai bun schior român al momentului.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  De prinderea din urmă a țărilor DEZVOLTATE : n ...
  Tăriceanu, după condamnarea lui Dragnea: Indiferent de sentința definitivă, continuam reforma pentru stoparea abuzurilor

  Shantajul Greciei impotriva Republicii Macedonia ( ...
  Acord după 27 de ani de negocieri: Grecia și Macedonia au semnat o înțelegere pentru schimbarea numelui fostei republici iugoslave

  Dragnea, presedinte PSD ,presedintele camerei depu ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Mai voi sunteti in toate mintile .Dupa ce Fierea ...
  Concluziile şedinţei de urgenţă PSD de după condamnarea lui Dragnea

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: