Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Are cine să rezolve problemele din sectorul construcțiilor, dacă Guvernul nu se implică?

Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii (1) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Evaluarea calității în școlile din România, proces aflat în plină desfășurare

Actualitate - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-03-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Agenția Româna de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) derulează, în această perioadă, un amplu proces de evaluare a instituțiilor de învățământ preuniversitar din țară. Demersul este susținut prin Ordinul de ministru nr. 5291/23.09.2016, fondurile necesare evaluării fiind alocate de Ministerul Educației Naționale. Astfel, până în acest moment, evaluatorii ARACIP au vizitat și evaluat aproape 600 de școli, urmând ca, în 2018, ARACIP să continue evaluarea a peste 1.000 de unități de învățământ, în funcție de fondurile alocate.
 
Comunicatul transmis de  ARACIP:

Având în vedere interesul din ce în ce mai crescut referitor la acest proces, la care iau parte cei peste 650 de evaluatori ARACIP din țară, este important să facem câteva precizări, care să vină în întâmpinarea profesorilor și a directorilor de școli.

Astfel, subliniem că, în timpul vizitelor, evaluatorii ARACIP pun accentul pe observarea directă a activității și a facilităților oferite de școală, pe evaluarea satisfacției tuturor părților interesate, pe cunoașterea și aplicarea legislației în vigoare. Mai mult, ARACIP a solicitat în mod expres ca evaluatorii externi să nu consume mai mult de 1/3 din timpul dedicat vizitei pentru studiul și analiza documentelor școlii, stipulate în textul Hotărârii de Guvern 22/2007.
De altfel, pentru simplificarea efortului directorilor de școli, ARACIP a pus la dispoziția acestora, începând cu anul 2013, platforma online https://calitate.aracip.eu.

Pe de altă parte, menționăm că respectarea Instrucțiunii Nr. 1 privind aplicarea unitară la nivelul unităților de învățământ preuniversitar a Standardului 9 — Proceduri, prevăzut în Codul controlului intern managerial (CCIM) al entităților publice este o sarcină de management diferită de evaluarea externă a calității. Pentru a veni în întâmpinarea reprezentanților școlii și pentru a debirocratiza, pe cât posibil, efortul managerial, reprezentanții ARACIP au corelat standardele de acreditare cu cele prevăzute prin Instrucțiunea Nr. 1. Documentul de corelare este disponibil pe site-ul http://beta.aracip.eu la secțiunea 'Informații pentru unitățile de învățământ și inspectoratele școlare'.

În perioada următoare, ARACIP intenționează să demareze o amplă campanie menită să creeze un cadru de dialog mai strâns cu profesorii și directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar. Obiectivul Agenției este acela de a actualiza prevederile legislative pe baza cărora se realizează procesul de evaluare externă a calității ( HG 22/ 2007), cu efect imediat în ceea ce privește debirocratizarea muncii cadrelor didactice.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Te nasti rob in Romania sau sklav in UE ...
  1.305 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

  decat fac rotatia slugilor! ...
  Tariceanu, despre o posibila remaniere guvernamentala: "Este o stire falsa"

  decat ca altfel nu pun pe functii! ...
  Aurelian Popa, recent numit la conducerea Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, este urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu

  decat ca e fraier, eu sunt infractor si guvernez! ...
  Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare și plasat sub control judiciar

  decat ca copiii nostri la colegiile elvetiene sau ...
  Studentii cer universitatilor sa nu creasca taxele de scolarizare pentru a acoperi majorarea salariilor profesorilor: Cresterile nu au fost corelate cu indicatori de performanta

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: