Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Are cine să rezolve problemele din sectorul construcțiilor, dacă Guvernul nu se implică?

Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

La 12 martie, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a găzduit cea de a X-a reuniune a Trilateralei România-Bulgaria-Grecia

Actualitate


Sursa foto: Romania libera

Data adaugarii: 2018-03-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

La 12 martie, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a găzduit cea de a X-a reuniune a Trilateralei România-Bulgaria-Grecia, la care au participat Ekaterina Zaharieva, ministrul afacerilor externe al Bulgariei, respectiv Nikos Kotzias, ministrul afacerilor externe al Greciei.
Discuţiile s-au concentrat pe teme de actualitate cu relevanţă strategică în plan regional: Balcanii de Vest, Vecinătatea Estică, regiunea Mării Negre, Strategia Dunării şi perspectivele procesului de pace din Orientul Mijlociu. Dialogul între cei trei miniştri a reprezentat o oportunitate pentru reafirmarea obiectivelor şi a intereselor convergente, precum şi un prilej pentru identificarea şi implementarea coordonată a unor acţiuni în plan regional şi european.
Totodată, întrunirea a prilejuit reconfirmarea voinţei comune privind dinamizarea dialogului politic în acest format, precum şi asumarea angajamentului faţă de consolidarea proiectului european.
Referindu-se la regiunea Balcanilor de Vest, ministrul afacerilor externe român a arătat importanţa sprijinirii ferme a principiilor care stau la baza politicii de extindere şi a cadrului convenit pentru acest proces, respectiv: evaluarea individuală, pe baza meritelor proprii, cu respectarea criteriilor existente şi agreate şi a respectării Tratatului UE.
Totodată, oficialul român a subliniat că regiunea se află printre priorităţile preconizate ale PRES RO 2019.
În ceea ce priveşte Vecinătatea Estică, discuţiile s-au axat, cu precădere, pe importanţa conectivităţii. În context, ministrul afacerilor externe român a evidenţiat: "Conectarea statelor PaE cu UE prin legături strânse în toate domeniile este extrem de importantă. În acest sens, ne propunem să continuăm colaborarea constructivă pentru punerea în aplicare a planului ambiţios de acţiune pe care l-am convenit la Summit-ul PaE din noiembrie 2017, prin cele 20 de rezultate concrete, în beneficiul direct al cetăţenilor, până la orizontul anului 2020."
La finalul întâlnirii, a fost difuzată o declaraţie comună a celor trei miniştri de externe, care sintetizează poziţiile celor trei state pe dosarele principale de pe agenda europeană şi regională. Textul integral al declaraţiei comune este disponibil accesând linkul următor: http://www.mae.ro/node/45280

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  in articol se precizeazå:"Astfel, la fiecare cinc ...
  ​​Kaufland România își dotează magazinele cu automate de reciclare a ambalajelor și răsplătește clienții care le folosesc

  Este o masura care va aduce mari satisfactii roman ...
  Europarlamentarul Cătălin Ivan vrea confiscarea averilor ilegale scoase în afara UE

  RSR = lumea a 3 ! ...
  Eurostat: România și Bulgaria, cele mai scăzute costuri orare ale forţei de muncă din UE, în 2017

  ”În România se lucrează cu 11,8 euro pe oră, ...
  Dezbaterea ”România cu mai multe viteze”: Lobby pentru Iași!

  Sa nu mai ziceti ca nu va da guvernu dracNEA 3 com ...
  Cisternă cu 31.000 de litri de combustibil, răsturnată în judeţul Mureş

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Actualitate