Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Are cine să rezolve problemele din sectorul construcțiilor, dacă Guvernul nu se implică?

Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, s-a întâlnit ieri cu Excelenţa Sa Doamna Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România

Actualitate


Sursa foto: Mesagerul de Sibiu

Data adaugarii: 2018-03-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Cu acest prilej, cei doi oficiali au discutat aspecte legate de predarea limbii franceze în şcolile şi universităţile din România, precum şi de modalităţile concrete de cooperare la nivel european pentru implementarea Concluziilor Consiliului European din decembrie 2017.
De asemenea, a fost adusă în discuţie importanţa implementării conceptului de universităţi europene, concept susţinut pentru prima oară în cadrul Summitului Social de la Goteborg de către şefii de stat şi guverne. Ministrul Valentin Popa a pus accent pe necesitatea susţinerii principiului excelenţei, respectiv al distribuirii echilibrate din punct de vedere geografic, atunci când se va trece la înfiinţarea acestor centre de educaţie vitale pentru identitatea europeană.
Totodată, ministrul român a scos în relief necesitatea extinderii activităţilor organizaţiei "Alliance Francaise" şi în zona de est a României, având ca obiectiv promovarea francofoniei, organizarea unor cursuri şi a altor activităţi în limba franceză.
S-a subliniat şi importanţa implicării instituţiilor educaţionale în programul Sezonului cultural România-Franţa 2019, proiect în cadrul căruia Republica Franceză este partener în organizarea şi desfăşurarea activităţilor ce marchează Centenarul constituirii României moderne. Născut dintr-o voinţă politică comună, la cel mai înalt nivel, Sezonul România-Franţa 2019, a cărui desfăşurare coincide cu Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, celebrează două Centenare: cel al Marii Uniri, implicit al României moderne, respectiv centenarul sfârşitului primului Război Mondial.
În cadrul aceleiaşi întrevederi, cei doi oficiali au avut un schimb de informaţii cu privire la oportunităţile de dezvoltare a Liceului francez "Anna de Noailles" din Bucureşti.
Cei doi oficiali au agreat şi continuarea desfăşurării activităţii în România a Expertului Tehnic detaşat de "Expertise France" în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, pentru sprijinirea dezvoltării învăţământului profesional şi tehnic din România.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  in articol se precizeazå:"Astfel, la fiecare cinc ...
  ​​Kaufland România își dotează magazinele cu automate de reciclare a ambalajelor și răsplătește clienții care le folosesc

  Este o masura care va aduce mari satisfactii roman ...
  Europarlamentarul Cătălin Ivan vrea confiscarea averilor ilegale scoase în afara UE

  RSR = lumea a 3 ! ...
  Eurostat: România și Bulgaria, cele mai scăzute costuri orare ale forţei de muncă din UE, în 2017

  ”În România se lucrează cu 11,8 euro pe oră, ...
  Dezbaterea ”România cu mai multe viteze”: Lobby pentru Iași!

  Sa nu mai ziceti ca nu va da guvernu dracNEA 3 com ...
  Cisternă cu 31.000 de litri de combustibil, răsturnată în judeţul Mureş

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Actualitate