Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Cornel Coca Constantinescu: Nu trebuie neglijat rolul societatilor mutuale in economia sociala

Actualitate - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2018-03-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:Introducerea pe piata a societatilor mutuale va duce la o crestere a concurentei in asigurari, iar autoritatile promit servicii mai bune pentru consumatori si preturi mai mici la politele de asigurate.

Saptamana trecuta a fost lansat in dezbatere publica, de catre Ministerul Finantelor Pulbice, un proiect de lege privind societatile mutuale de asigurari. 

In Romania nu exista in prezent societati de asigurare constituite sub forma societatilor mutuale, iar acest proiect de lege are ca scop sa creeze cadrul legal necesar constituirii, organizarii si reglementarii aspectelor specifice de functionare a societatilor mutuale de asigurari in Romania, se arata in Expunerea de motive.

Aceste societati mutuale desfasoara doar activitati de asigurare si operatiuni legate direct de aceasta activitate, pentru membrii acestora, iar acesti membrii au simultan calitate de asigurati si, colectiv, de asigurator.

Nu pot fi membri fondatori persoanele care sunt incapabile sau care nu pot detine calitatea de asociat, potrivit legii, ori care au fost condamnate pentru infractiuni in virtutea legii aplicabile in domeniul bancar si nebancar, infractiuni de fals, frauda sau infractiuni financiare, spalarea banilor si finantarea terorismului, manipularea pietei de capital, utilizarea abuziva a informatiilor privilegiate, divulgarea neautorizata a informatiilor privilegiate, infractiuni contra patrimoniului camata si coruptie, infractiuni privind regimul fiscal ori pentru a alte infractiuni prevazute de legislatia privind societatile, falimentul, insolventa sau protectia consumatorului, cu exceptia cazului in care a intervenit reabilitarea, potrivit legii, scrie xprimm.

Societatile mutuale solicita, conform proiectului de lege, de la ASF aprobarea persoanelor care fac parte din conducere, iar membrii conducerii societatilor mutuale indeplinesc conditiile prevazute de prevederile legale, prezenta lege si reglementarile emise de ASF in aplicarea prezentei legi.

„Nu trebuie neglijat rolul societatilor mutuale in economia sociala, rol recunoscut si de rezolutia Parlamentului European 2012/2038. Societatile mutuale au dovedit ca pot genera capital social, pot contribui la crearea de locuri de munca si sunt un factor de coeziune sociala. In acelasi timp, promiveaza valorile cheie ale statutului social activ: solidaritatea, nediscriminarea, accesul egal si functionarea in beneficiul membrilor. Acest demers va contribui la dezvoltarea dezvoltarea pietei asigurarilor, prin oferirea unei alternative la societatile pe actiuni si prin deschiderea posibilitatii ca interesele asiguratorilor si asiguratului sa se intalneasca in acelasi loc si sa aiva interese convergente”, a declarat pentru Adevarul, vicepresedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Fa, esti o VACA borfelista, madamo, "fana de 81 an ...
  Pensionarii vor primi mai putini bani

  ASA LE TREBUIE CA AU VOTATpesedeul ! ...
  Pensionarii vor primi mai putini bani

  NU TE MAI LUA DE BUCALBASA CATELARUL PiSD-eilor, n ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Care loc de munca?-ati inchis fabricile si uzinele ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Nu va este pe la nas comunistilor ca dupa 28 de an ...
  Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate