Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Are cine să rezolve problemele din sectorul construcțiilor, dacă Guvernul nu se implică?

Da
Nu
Nu știu
Nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Cornel Coca Constantinescu: Nu trebuie neglijat rolul societatilor mutuale in economia sociala

Actualitate - Mădălin Iulian Mihai
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2018-03-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:Introducerea pe piata a societatilor mutuale va duce la o crestere a concurentei in asigurari, iar autoritatile promit servicii mai bune pentru consumatori si preturi mai mici la politele de asigurate.

Saptamana trecuta a fost lansat in dezbatere publica, de catre Ministerul Finantelor Pulbice, un proiect de lege privind societatile mutuale de asigurari. 

In Romania nu exista in prezent societati de asigurare constituite sub forma societatilor mutuale, iar acest proiect de lege are ca scop sa creeze cadrul legal necesar constituirii, organizarii si reglementarii aspectelor specifice de functionare a societatilor mutuale de asigurari in Romania, se arata in Expunerea de motive.

Aceste societati mutuale desfasoara doar activitati de asigurare si operatiuni legate direct de aceasta activitate, pentru membrii acestora, iar acesti membrii au simultan calitate de asigurati si, colectiv, de asigurator.

Nu pot fi membri fondatori persoanele care sunt incapabile sau care nu pot detine calitatea de asociat, potrivit legii, ori care au fost condamnate pentru infractiuni in virtutea legii aplicabile in domeniul bancar si nebancar, infractiuni de fals, frauda sau infractiuni financiare, spalarea banilor si finantarea terorismului, manipularea pietei de capital, utilizarea abuziva a informatiilor privilegiate, divulgarea neautorizata a informatiilor privilegiate, infractiuni contra patrimoniului camata si coruptie, infractiuni privind regimul fiscal ori pentru a alte infractiuni prevazute de legislatia privind societatile, falimentul, insolventa sau protectia consumatorului, cu exceptia cazului in care a intervenit reabilitarea, potrivit legii, scrie xprimm.

Societatile mutuale solicita, conform proiectului de lege, de la ASF aprobarea persoanelor care fac parte din conducere, iar membrii conducerii societatilor mutuale indeplinesc conditiile prevazute de prevederile legale, prezenta lege si reglementarile emise de ASF in aplicarea prezentei legi.

„Nu trebuie neglijat rolul societatilor mutuale in economia sociala, rol recunoscut si de rezolutia Parlamentului European 2012/2038. Societatile mutuale au dovedit ca pot genera capital social, pot contribui la crearea de locuri de munca si sunt un factor de coeziune sociala. In acelasi timp, promiveaza valorile cheie ale statutului social activ: solidaritatea, nediscriminarea, accesul egal si functionarea in beneficiul membrilor. Acest demers va contribui la dezvoltarea dezvoltarea pietei asigurarilor, prin oferirea unei alternative la societatile pe actiuni si prin deschiderea posibilitatii ca interesele asiguratorilor si asiguratului sa se intalneasca in acelasi loc si sa aiva interese convergente”, a declarat pentru Adevarul, vicepresedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Sa nu mai ziceti ca nu va da guvernu dracNEA 3 com ...
  Cisternă cu 31.000 de litri de combustibil, răsturnată în judeţul Mureş

  România este pe ultimul loc la toate în Europa s ...
  Cristina Burciu (Grup PSD): România este pe ultimul loc în Europa la capitolul încrederii în profesori

  ROMANIA CU FRANA TRASA INCA DIN 1990 ! ...
  Dezbaterea ”România cu mai multe viteze”: Lobby pentru Iași!

  FA IVANE TU VREI SA MA LASI FARA PALATELE DIN BRAZ ...
  Europarlamentarul Cătălin Ivan vrea confiscarea averilor ilegale scoase în afara UE

  decat ca renuntam la aceste fonduri! decat mai gre ...
  POR- Modificarea ghidului solicitantului pentru reducerea emisiilor de caron in municipiile de resedinta de judet

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate