Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Cum îți poți mobila camera, cu un buget redus

Actualitate

imagine-articol-1

Sursa foto: https://www.acaju.ro/set-camera-zi-timber-280/


Data adaugarii: 2018-04-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Mobilarea cu buget redus pleacă de la două lucruri esențiale, planul și bunul gust. Planificarea este necesară oricărui proiect, dar mai ales când este vorba de buget redus.
 
Indiferent că trebuie să mobilăm, cu buget redus, o cameră goală sau să remobilăm o cameră renovată, este simplu de înțeles că va trebui să ne cumpărăm mobilierul care se potrivește nevoilor și stilului nostru. Practic, mobilier funcțional și util, care să ne ofere confortul și relaxarea de care avem nevoie.
 
Pași strategici în mobilarea unei camere
 
Se măsoară spațiul ce trebuie revitalizat cu noi piese de mobilier, dar și lățimea ușilor și a holului de intrare, pentru a nu arunca banii pe piese ce nu pot intra în casă.
Se stabilește stilul dorit pentru amenajare, ținând cont atât de funcționalitate spațiului cât și de utilitatea lui.
Se alege o culoare pentru a decora spațiului respectiv, toate piesele ce vor fi alese să se asorteze coloristic acestui design.
Se ține seama de stilul de viață al familiei și cât de ușor se face integrează orice piesă de mobilier pentru a contribui la confortul general.
Se analizează detaliile de calitate cu mare atenție și se pune accent pe raportul preț/calitate.
Nu se cumpără tot mobilierul într-o singură zi pentru a nu se face rabat la utilitate, eficiență, estetică sau confort, în speranța unei economii la prețul total vrac.
 
Planul de urmărit
 
Scoateți de pe internet poze cu piese de mobilier, care vă plac, și studiați-le împreună. Le veți alege pe cele pe care le considerați în armonie. Comparând și asortând între ele imaginile obiectelor de mobilier veți putea stabili o idee de unde să puteți porni. Implicați și familia în alegere, iar împreună găsiți varianta ideală, care va însemna planul de urmărit.
 
Va fi nevoie să abordați varianta minimală, cu cât mai puțin mobilier folosiți, cu atât mai bine plus o încadrare mai ușoară în buget.
 
Alege o canapea  funcțională
 
Cel mai bine este să porniți de la canapea, poate una dintre acele canapele ieftine care prin calitate, dimensiuni și funcționalitate se potrivește planului făcut. Porniți de la canapea pentru că este mobilierul cel mai folosit, este piesa centrală a unei încăperi și are un impact major asupra sănătății noastre. După o zi istovitoare la lucru, trebuie să găsești o oază de relaxare: canapeaua confortabilă din living. Alege modelul de canapea în funcție de spațiul existent. Canapea de două sau trei locuri? Funcționalitatea și confortul familiei te vor îndrepta spre o canapea extensibilă. Pentru crearea unui spațiu mai intim și un colțar pare o alternativă favorabilă. Pentru că în general nu înseamnă un cost suplimentar, la alegerea canapelei sau a colțarului este important și spațiul de depozitare existent.

Alege câțiva tabureți sau fotolii pentru a spori confortul

Unul sau două fotolii vor spori confortul livingului nostru, devenit spațiu de “întrunire” al familiei. De multe ori, pentru economie de spațiu și chiar buget, fotoliile pot fi înlocuite cu scaun-fotolii sau chiar fotolii șezlong. Acestea au un design mai svelt și în general mai modern, cu ajutorul lor putându-se da adevărate “lovituri” în stilul de aranjare a mobilierului. Tabureții sunt o altă sursă de înviorare a spațiului amenajat, de multe ori forma și culorile acestora înveselind total atmosfera.

Alege măsuța de cafea pentru funcționalitate

O măsuță de cafea este foarte utilă în living, fiind “vecina” mult așteptată, dintre canapea și fotolii, necesitatea ei fiind foarte evidentă atunci când lipsește. Moderne sau clasice, mai ușoare sau mai grele, în general cu roți la picioare, achiziționate cu un buget relativ redus, mesele de cafea au o versatilitate și funcționalitate ce contribuie substanțial la sporirea confortului din living. Oricât de mare este o casă, un spațiu de depozitare în plus e util, iar pentru obiectele mici pe care le folosești în sufragerie, măsuța de cafea cu spațiu de depozitare va fi de ajutor, pentru păstrarea și organizarea acestora. Foarte moderne sunt mesele de cafea din combinații deosebite, gen metal cu lemn, sticlă cu lemn sau sticlă cu metal.

Alege biblioteca ca spațiu de depozitare

După ce ați găsit stilul și designul, în funcție de poziția canapelei și a spațiului rămas trebuie să alegeți biblioteca, care va fi spațiu de depozitare nu numai pentru cărți dar și pentru materialele audio-video ale familiei și poate chiar pentru o parte din hobby-urile acesteia. Cu cât este mai înaltă cu atât trebuie să fie plasată mai departe de fereastră pentru a nu limita lumina și a “agresa” vizual camera. În funcție de bugetul alocat biblioteca va fi gândită de la simple rafturi de funcționalitate maximă până la corpuri suspendate sau nu, cu jocuri de spații pentru depozitare închise și deschise. Deci o bibliotecă modulară și multifuncțională, pe care să puteți să o rearanjați din când în când.

Corpuri suspendate, module de diverse dimensiuni și forme pot crea un design minimalist foarte plăcut, funcțional și nu foarte scump. Anumite module sunt concepute ca “vitrine”, pentru a feri obiectele valoroase de praful din casă.
Polițe simple sau duble, etajerele, pot completa acest design, cu siguranță fără o depășire substanțială de buget.
Este foarte important ca planul acestor mici piese de mobilier să fie foarte bine făcut și de asemenea executat cu precizie.

Alege o comodă TV pentru a completa designul camerei

O altă piesă de mobilier indispensabilă este comoda TV, a cărui design este funcție de poziția televizorului pe perete sau pe comodă. Joasă sau mai înaltă, sub formă de rafturi deschise, la un buget mai redus, sau ca alternanță de spații închise și deschise, este piesa de mobilier a cărui funcționalitate nu poate lipsi din living, spațiile de depozitare fiind foarte ofertante.
 
O comodă TV este, asa cum spune și numele, o piesă de mobilier folosită pentru amplasarea televizorului și a aparaturii audio, dar pragmatismul nostru a transformat-o și pe aceasta, într-o zonă de depozitare pentru tot felul de mărunțișuri pe care dorești să le ai la îndemână.

Restul decorațiunilor, lampadarul, lampa, tablourile, vazele, perdelele și draperiile vor desăvârși designul ales în planul nostru.
 
Implementarea
 
Planul te va ajuta și va fi util la implementare, pentru că vei ști de ce ai nevoie. Pentru implementarea lui va trebui să cauți obiectele necesare.

Identifică furnizorii de obiecte de mobilier cu preț mai scăzut, dar care nu fac rabat la calitate.
Identifică sursele ce pot executa anumite corpuri la comandă, acolo unde spațiul o impune, în limita bugetului alocat.
Identifică perioadele cu reduceri de preț sau obiectele cu preț redus, dar care corespund întru totul planului făcut.
Identifică producătorii locali, căci dacă nu economisești bani, măcar reduci timpul de livrare.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Actualitate Companii

  Politic

  Business Style

  Actualitate