Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (0) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Oamenii de afaceri turci, alături de UGIR, interesați de România

Actualitate - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2018-04-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


 
Ambasadorul Turciei în România a fost prezent la întâlnirea dintre TIAD și UGIR
 
La eveniment au participat  o serie de oameni de afaceri turci importanți
 
A reieșit interesul investitorilor turci de a dezvolta afaceri în România
 

În data de 11 aprilie, la sediul ,,Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România’’ (TIAD) a avut loc o întâlnire de lucru între investitorii turci din România și membrii ,,Uniunii Generale a Industriașilor din România” (UGIR). Întâlnirea a avut loc în prezența excelenței sale, Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Turciei în România, a președintelui UGIR, George Constantin Păunescu, și a noului președinte TIAD, Guven Gungor. De asemenea, la eveniment au participat și o serie de oameni de afaceri turci importanți.
În cadrul discursului pe care l-a susținut, ambasadorul Ertaş a ținut să-l felicite personal pe  domnul Guven Gungor pentru realegerea sa în funcția de președinte al TIAD. ,,Pe lângă faptul că oamenii din UGIR sunt foarte simpatici, aceasta este o organizație foarte puternică în România’’, a afirmat președintele Gungor despre partenerii din UGIR.
În cadrul discuțiilor au fost dezbătute aspecte referitoare la viitoarele planuri de investiții ale oamenilor de afaceri turci din România: infrastructură, clarificări privind sistemul juridic în domeniul afacerilor, relația cu autoritățile  statului. Așa cum știm deja, în ceea ce privește investițiile, Turcia reprezintă o forță importantă în Europa de Est, implicit și în România. Astfel, a reieșit interesul investitorilor turci de a dezvolta afaceri în România.
,,Ce m-a determinat să facem această întâlnire, foarte rapid. Dincolo de faptul de-a saluta noua conducere a dumneavoastră, a TIAD-ului, a fost și faptul că, din păcate, până acum, nu cred că a existat un sprijin efectiv din partea localnicilor față de cei din Turcia. Deci când spun localnici, spun români și turci. Am plecat de la premisa, excelența voastră, să facem ceva concret. Până acum au fost discuții, întâlniri, am participat la diverse acțiuni, mese foarte frumoase, foarte gustoase, ne-am simțit foarte bine, dar, din păcate, nu prea am avut posibilitatea să vorbim. Atunci am zis direct, haideți împreună cu dumneavoastră să stabilim un program concret de lucru pe care să punem împreună firmele din Turcia cu firmele din România. Sigur că sunt foarte multe companii turcești care pot da consultanță pe teritoriul României firmelor din Turcia. Trebuie să creăm cadrul despre care am vorbit concret’’, a declarat George Constantin Păunescu, Preşedinte UGIR.
,,Dorim să vedem proiecte concrete care să fie dedicate oamenilor. Așa cum știm, România are un parteneriat strategic cu multe țări, una dintre ele fiind Turcia. Prețuim mult acest parteneriat. Unul dintre cei mai importanți piloni ai acestui parteneriat este cel economic. Pilonul economic este important pentru că  este unul palpabil, iar acest lucru se poate observa din cifrele obținute din tranzacțiile comerciale, din investițiile turcești. Așadar, parteneriatul este unul real”, a declarat Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Turciei în România.
 
Despre UGIR/ TIAD
 
Uniunea Generală a Industriașilor din România (U.
G.I.R.) și-a făcut simțită prezența în viața economică a României încă de la începutul cristalizării activității industriale.
Astfel, la 23 martie 1891 un grup de industriași din București punea bazele Asociației “Industria”, ocazie cu care se manifestau primele luări de poziție în favoarea încurajării și protejării industriei naționale.
La data de 27 ianuarie 1903, Asociația “Industria” ia denumirea de Uniunea Generală a Industriașilor din România (U.G.I.R.) și, odată cu trecerea timpului și dezvoltarea sectorului industrial, își mărește aportul la dezvoltarea economică a țării, impunând prin politica sa numeroase măsuri legislative și administrative favorabile consolidării industriei României. În special în perioada interbelică, bazându-se pe o structură organizatorică solidă și pe aportul gândirii și acțiunii celor mai străluciți și potenți industriași ai perioadei, U.G.I.R. a contribuit la o înflorire fără precedent a activității industriale, ceea ce a reprezentat un aport substanțial la creșterea avuției naționale și impunerea României ca un partener important în operațiunile de comerț exterior ale vremii. Începând cu 1924, U.G.I.R. devine membru fondator al Organizației Internaționale a Muncii de la Geneva.
Recunoașterea internațională a Uniunii cunoaște o puternică dezvoltare, astfel că, în 1940, UGIR întreține relații de colaborare cu organizații similare din peste 18 state din întreaga lume. 
Asociația Asociaților Oamenilor de Afaceri din Turcia (TIAD) este o organizație privată civilă non-politică, non-profit, înființată în România în 1993 de către oamenii de afaceri turci din România. Profilul membrilor asociației constă în companii turcești de top în domeniile electricității, electronicii, chimicalelor și materialelor plastice, transporturilor, industriei de mașini, industriei, comerțului, financiar-bancar, alimente, îmbrăcăminte, turism, construcții etc. Asociația operează într-o serie de domenii de bază care contribuie la dezvoltarea relațiilor sociale și culturale. Obiectivul TIAD este acela de a contribui la crearea unui mediu care să promoveze oportunități de cooperare între oamenii de afaceri turci și români.
 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Si raman cu protestele, fara alte efecte. Ca si la ...
  Zeci de mii de cetățeni maghiari au manifestat din nou împotriva încălcării libertății presei de către guvernul lui Viktor Orban

  ARNE trebuie sa comunice totul in limba germana si ...
  Monopol pe piaţa energiei

  decat vasilca sa-i invete lucrul manual! ...
  Un deputat cere modificări legislative împotriva abuzurilor asupra elevilor, după "Simfonia lalelelor": Copiii noştri trebuie să scape de blestemul comunismului

  societatili primariei! prin ele sifonez miliardili ...
  Peste 500 de permise de conducere, retinute de politisti in ultimele 24 de ore

  2, sa va vad unde va este locul! ...
  Tudorel Toader a anunțat ce va face după plecarea din Guvern: Aștept momentul în care voi scoate roba de la naftalină

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: