Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (0) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Pe 14 aprilie proiectul "Pădurea de Mâine" a mobilizat 200 de voluntari care au ajutat la reîmpădurirea a 10 hectare din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Braşov

Actualitate


Sursa foto: Solar-Magazin.ro

Data adaugarii: 2018-04-14

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Pe 14 aprilie proiectul "Pădurea de Mâine" a mobilizat cca. 200 de voluntari care au ajutat la reîmpădurirea a 10 hectare din localitatea Dumbrăviţa, judeţul Braşov. Membri ai comunităţii locale s-au alăturat studenţilor Facultăţilor de Silvicultură şi Ingineria Lemnului de la Universitatea Transilvania din Braşov, personalului silvic, voluntarilor veniţi din diferite părţi ale judeţului şi angajaţilor Holzindustrie Schweighofer de la fabricile de cherestea Reci şi Sebeş pentru a planta o parte din cei 50.000 de puieţi de gorun, frasin şi paltin de munte. Proiectul "Pădurea de Mâine" a fost lansat în septembrie 2017 în parteneriat de Asociaţia Administratorilor de Păduri, Universitatea "Ştefan cel Mare" din Suceava şi Holzindustrie Schweighofer, pentru a ajuta proprietarii privaţi şi administraţiile locale să reîmpădurească suprafeţele de fond forestier cu dificultăţi de regenerare.
Suprafaţa de plantare din Dumbrăviţa, Braşov, a fost transformată în păşune în anii 1950-1960, terenurile fiind incluse din nou în fondul forestier în 2004, fără asigurarea fondurilor necesare reîmpăduririi. Primăria a reuşit să planteze 16 hectare de gorun şi frasin în 2016-2017, iar proiectul "Pădurea de Mâine" continuă aceste eforturi.

Documentaţia de reîmpădurire a fost elaborată de Regia Publică Locală a Pădurilor Măieruş R.A.
, care administrează zona şi care va supraveghea lucrările de plantare, completare şi întreţinere a plantaţiei, asigurate de o firmă specializată în reîmpăduriri, pe întreaga durată a proiectului, 2018-2023.

"Este prima dintre cele şase suprafeţe selectate pentru acest an în cadrul proiectului "Pădurea de Mâine". După Dumbrăviţa vor urma zone din judeţele Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Covasna şi Harghita, programate în funcţie de condiţiile meteorologice. Dumbrăviţa este un caz diferit de majoritatea celor vizate în proiectul nostru, deoarece nu este vorba de regenerarea unei păduri doborâte de vânt sau distruse de insecte, incendii ori de lipsa unei îngrijiri corespunzătoare. Cu toate acestea, ce modalitate mai bună de a felicita comunitatea şi administraţia locală pentru plantarea a 16 hectare decât să-i ajutăm cu o extindere a pădurii lor?", a spus Ionuţ Apostol, coordonatorul proiectului "Pădurea de Mâine". 
În cadrul proiectului "Pădurea de Mâine", peste 21.000 de puieţi au fost plantaţi în 2017, iar în acest an vor fi plantaţi 142.640 de puieţi pe 34.9 hectare. "Pădurea de Mâine" sprijină micii proprietarii de pădure şi furnizează puieţi, material de plantare, logistică, voluntari şi specialişti, acoperind toate costurile aferente. Sprijinul financiar se ridică la peste 1 milion de euro pentru a planta 1 milion de puieţi în timpul celor 7 ani de proiect.


 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Romania are cele mai mari accize dintre toate tari ...
  Țigările electronice trebuie vizate de aceleași restricții precum cele obișnuite, a decis Curtea Supremă din Grecia. În România, promovarea țigărilor IQOS și Glo este tot mai agresivă

  DACĂ (și cu PARCĂ) JUSTIȚIA AVEA DE 28 ANI 4 R ...
  "Antonia", robotul care reduce birocraţia: Primul funcţionar virtual din România introdus la Cluj

  Eu sunt de acord partial cu aceasta prevedere, dar ...
  Tăriceanu, împotriva justificării sumelor mari de bani

  Oficiul concurentei ar trbui sa ancheteze daca ind ...
  Indicele ROBOR la trei luni a înregistrat o creștere majoră: Ce date a publicat BNR

  Eu sunt de acord partial cu aceasta prevedere, dar ...
  Tăriceanu, împotriva justificării sumelor mari de bani

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: