Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Proiectul ”Start Up Hub Centru” a fost prezentat in toate judetele Regiunii Centru

Actualitate - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-04-24

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a prezentat, in cursul lunii aprilie 2018, in calitate de lider al aplicatiei, proiectul ”StartUp Hub Centru”, finantat in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014 – 2020, linia de finantare Romania Start Up Plus. Peste 300 de participanti la cele sase evenimente organizate in municipiile resedinta de judet, vor completa baza de selectie on-line, care poate fi accesata pe pagina www.adrcentru.ro. Urmatoarea etapa din cadrul acestui proiect o reprezinta definitivarea documentatiilor pentru cursanti si stabilirea calendarului de lucru pentru cursurile propriu-zise, care vor avea loc pe masura completarii grupelor, in fiecare judet al regiunii.

 

Bugetul acestui proiect, implementat de ADR Centru in parteneriat cu SC DAD Expertise SRL, in valoare de 8.886.946,18 lei, este dedicat asigurarii instruirii antreprenoriale pentru minim 300 de persoane din Regiunea Centru, selectarea a minim 36 de planuri de afaceri, sustinerea infiintarii firmelor pentru initiatorii acestor planuri de afaceri, completarea instruirii formale a celor care si-au propus sa dezvolte aceste firme cu o instruire practica, printr-un internship in companii mature din domeniile pe care antreprenorii le vizeaza, precum si finantarea planurilor de afaceri cu o suma de maxim 177.002 lei per proiect (cca 38.
000 euro). La cursurile de dezvoltare antreprenoriala au acces gratuit somerii, tinerii cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani cuprinsi intr-o forma de invatamant, dar si persoanele care au deja un loc de munca si vor sa initieze o mica afacere.

 

„ADR Centru se implica in activitatea de mentorat pentru demararea micilor afaceri regionale, a acestor start-up-uri, dorind sa valorificam, pe de o parte, experienta acumulata in decurs de peste doua decenii de institutia noastra si, pe de alta parte, sa motivam potentialii antreprenori sa depaseasca barierele de acces in mediul de afaceri. Vedem ca mediul de afaceri este foarte flexibil, dar si in permanenta cautare de resurse si ne completam astfel gama de servicii oferite, pe langa finantarea prin Programul Operational regional, sau parteneriatele din cadrul marilor retele de cooperare europene discutam acum direct cu cei care sunt la incepu de drum in business. Nevoile concrete ale antreprenorilor, precum si barierele care impiedica dezvoltarea micilor afaceri, identificate pe parcursul implementarii proiectului, vor putea fi cuprinse in strategiile viitoare de dezvoltare pe care le intocmim si implementam la nivel regional. In plus, am stabilit un larg parteneriat regional, cu asociatiile patronale, cu clusterele, cu mediul educational si cu organizatiile de plasare a fortei de munca, pentru a creste o generatie mai activa si mai implicata de oameni de afaceri locali”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

 

Scopul proiectului, care se va desfasura pe durata a 36 de luni, este sustinerea dezvoltarii antreprenorialului in sectoarele non agricole din zona urbana a Regiunii Centru, ca o conditie esentiala a dezvoltarii economice si sociale a Regiunii. Dezvoltarea antreprenorialului intr-un areal geografic are vocatia de a contribui in mod esential la crearea de noi locuri de munca. Noile afaceri rezultate prin proiectul ”StartUp Hub Centru” trebuie sa angajeze forta de munca locala, inclusiv prin polarizare din zona periurbana sau chiar rurala din vecinatatea oraselor, in etapa de infiintare si crestere a afacerilor si, mai ales, in etapa ulterioara de consolidare. Atingerea scopului proiectului se face prin asigurarea accesului la instruire antreprenoriala, asigurarea accesului la surse de finantare, aplicarea principiului echitatii si valorificarea unor sinergii regionale.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: