Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Educația despre securitate și sănătate în muncă trebuie să înceapă încă din școala generală

Actualitate - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-05-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 23 aprilie – 4 mai 2018, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.733.621 de euro, adică 8.044.000 de lei. Au fost depistate 824 persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 165 erau din Bihor, 91 din județul Brașov și 68 din Prahova.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 3072 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 7.652.500 de lei, din care 7.060.000 de lei pentru muncă nedeclarată, și au fost sancţionaţi 711 angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1923 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 391.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 215 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 81 au avut loc în București și 26 în Timiș.  

”Statisticile privind incidența accidentelor de muncă mortale ne îngrijorează și suntem, în permanență, preocupați de găsirea metodelor prin care să educăm lucrătorii să nu minimalizeze riscurile și să respecte normele de protecție a muncii. Un aspect important ține de schimbarea mentalității unei generații, de aceea credem că educația despre securitate și sănătate în muncă trebuie să înceapă încă din școala generală, când copiii încep să-și dorească să practice tot felul de meserii. În acest sens, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu și Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, am demarat, la sfârșitul anului trecut, proiectul intitulat AVE – Asta vreau eu!, la care au  participat ulterior inspectoratele teritoriale de muncă din judeţele Alba, Arad, Braşov, Bihor, Dolj, Hunedoara, Galaţi, Tulcea, Neamţ şi Bucureşti și care urmează să fie implementat la nivel național împreună cu  inspectoratele școlare județene și reprezentanți ai Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu. AVE este un program educațional privind prevenirea în mediul de lucru și consilierea profesională timpurie a elevilor din ciclul gimnazial. 
Proiectul pilot, care a fost derulat în anul 2017, a promovat, prin acţiunile sale, valorile securităţii şi sănătăţii în muncă, oferind elevilor din şcoala gimnazială un program educaţional destinat conştientizării elementelor de prevenire în mediul de lucru şi programe de învăţare la locurile de muncă organizate în cadrul unor companii şi instituţii. În timp ce s-au familiarizat cu cerinţele din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, elevii au experimentat în mod direct cele mai căutate meserii şi profesii, pentru a face o alegere informată a drumului profesional pe care îl vor urma după absolvirea şcolii. În proiect sunt implicați reprezentanţii unor companii din aceste judeţe, cărora li s-au alăturat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, delegaţi ai altor autorităţi locale, şi Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Lucrăm la metodologia de punere în practică a proiectului, necesităţile de adaptare a legislaţiei-cadru şi mijloacele de promovare a proiectului.” - Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  1 bla bla bla ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  1 bla bla bla ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  A controlat cineva vreodata afacerile acestei gog ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  Compania japoneza NIDEC are o cifra de afaceri ame ...
  Japonezii de la Nidec au inaugurat în Argeș cea mai mare fabrică de motoare electrice din România.

  In sfarsit o veste buna , afacerile militienesti d ...
  Târgu Jiu: Investitorii străini se relochează în țări vecine României, din lipsa forței de muncă

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: