Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Emisiile de gaze cu efect de sera trec in grija Administratiei Fondului pentru Mediu

Actualitate - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-05-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Guvernului a aprobat în ședința de joi, 10 mai 2018, modificarea OUG nr.115/2011 privind stabilirea cadrului instituțional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanțelor Publice, de a scoate la licitație certificatele de emisii de gaze cu efect de seră (GES) atribuite României la nivelul Uniunii Europene. Astfel, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) devine gestionar al întregului proces de implementare și monitorizare a proiectelor și programelor care urmează a fi finanțate din aceste fonduri. Prin aceste modificări, s-a urmărit crearea cadrului legal de finanțare a proiectelor care au ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în domeniile stabilite conform prevederilor art. 3d alin. (4) și art.
10 alin. (3) din Directiva 2003/87/CE, cu modificările şi completările ulterioare. Bugetul disponibil, în prezent, pentru finanțarea acestor proiecte este de peste 1,6 miliarde de lei, sumă rezultată din activitatea de tranzacționare a certificatelor de emisii GES. Astfel, au fost reglementate: modalitatea de finanțare în domeniile stabilite prin legislația europeană, categoriile de beneficiari și modul de selectare, aprobare și monitorizare a proiectelor prin Administrația Fondului pentru Mediu, instituție aflată în coordonarea Ministerului Mediului și care deține în portofoliu numeroase proiecte de protecția mediului, inclusiv în domeniul reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră. În termen de maxim 30 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ adoptat astăzi, Ministerul Mediului va elabora lista categoriilor de proiecte prioritare pentru anul 2018. Finanțarea proiectelor va avea ca rezultat reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, unul dintre obiectivele asumate de România în calitate de Stat Membru. Până la modificarea de astăzi a cadrului legislativ, mecanismul existent era ineficient și genera numeroase dificultăți pentru utilizarea sumelor rezultate în urma licitării certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, în domeniile stabilite prin Directiva europeană amintită.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: