Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Noi precizari privind procedura de licitaţie a Primariei Bucuresti pentru achiziţia a 400 de autobuze urbane

Actualitate


Sursa foto: Digi24

Data adaugarii: 2018-05-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins ieri, 8 mai, contestaţiile depuse de companiile Mercedes şi Karsan, în legătură cu licitaţia organizată de Primăria Municipiului Bucureşti pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi, Euro 6.
Reamintim că după încheierea licitaţiei internaţionale, asocierea Otokar Europe SAS - Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S. a fost declarată câştigătoare.
Primarul General, Gabriela Firea:
"Mă bucur că astăzi, CNSC a făcut dreptate! Prin respingerea contestaţiilor celor două companii participante la licitaţie se demonstrează, încă o dată, că toate acuzele şi insinuările tendenţioase din spaţiul public legate de aceasta achiziţie au fost nefondate şi ca procedura organizată de Primăria Municipiului Bucureşti a fost transparentă, imparţială şi perfect legală. Toate aşa-zisele neconformităţi legate de dimensiunile autobuzelor sau de alte caracteristici tehnice au fost respinse de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, astfel încât vom semna cât de curând contractul cu firma declarată câştigătoare. Îmi doresc ca, în această vară, să avem primele autobuze noi şi moderne în Capitală. Subliniez faptul că, prin decizia de astăzi, s-a demonstrat clar că astfel de contestaţii neîntemeiate nu fac altceva decât să blocheze dezvoltarea oraşului, împiedicând implementarea unor proiecte vitale pentru cetăţenii Capitalei, fapt care sper că va fi remediat cât mai rapid, prin modificarea legii achiziţiilor publice".
Reamintim faptul că Primăria Municipiul Bucureşti a iniţiat procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţia a 400 de autobuze urbane EURO 6 prin publicarea în SEAP şi JOUE a unui anunţ de participare în data de 18.08.2017. Valoarea estimată a fost  510.488.400 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind bugetul local.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 10.11.2017. În cadrul procedurii au depus oferte un număr de 4 operatori economici. Evaluarea ofertelor s-a desfăşurat într-o perioadă de 61 de zile lucrătoare, respectiv 86 de zile calendaristice.
Raportul procedurii a fost aprobat de către ordonatorul principal de credite în data de 19.02.2018, contractul de furnizare fiind atribuit Asocierii Otokar Europe SAS - Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S.. Oferta desemnată câştigătoare a avut o valoare de 458.100.826 lei fără TVA şi a obţinut un punctaj total de 94.06.
După comunicarea rezultatului procedurii şi respectiv acceptarea ofertei câştigătoare, au fost depuse la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor doua contestaţii din partea operatorilor economici clasaţi pe locul 2 şi respectiv 3.
 

 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: