Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Noi precizari privind procedura de licitaţie a Primariei Bucuresti pentru achiziţia a 400 de autobuze urbane

Actualitate


Sursa foto: Digi24

Data adaugarii: 2018-05-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins ieri, 8 mai, contestaţiile depuse de companiile Mercedes şi Karsan, în legătură cu licitaţia organizată de Primăria Municipiului Bucureşti pentru achiziţionarea a 400 de autobuze noi, Euro 6.
Reamintim că după încheierea licitaţiei internaţionale, asocierea Otokar Europe SAS - Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S. a fost declarată câştigătoare.
Primarul General, Gabriela Firea:
"Mă bucur că astăzi, CNSC a făcut dreptate! Prin respingerea contestaţiilor celor două companii participante la licitaţie se demonstrează, încă o dată, că toate acuzele şi insinuările tendenţioase din spaţiul public legate de aceasta achiziţie au fost nefondate şi ca procedura organizată de Primăria Municipiului Bucureşti a fost transparentă, imparţială şi perfect legală. Toate aşa-zisele neconformităţi legate de dimensiunile autobuzelor sau de alte caracteristici tehnice au fost respinse de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, astfel încât vom semna cât de curând contractul cu firma declarată câştigătoare. Îmi doresc ca, în această vară, să avem primele autobuze noi şi moderne în Capitală. Subliniez faptul că, prin decizia de astăzi, s-a demonstrat clar că astfel de contestaţii neîntemeiate nu fac altceva decât să blocheze dezvoltarea oraşului, împiedicând implementarea unor proiecte vitale pentru cetăţenii Capitalei, fapt care sper că va fi remediat cât mai rapid, prin modificarea legii achiziţiilor publice".
Reamintim faptul că Primăria Municipiul Bucureşti a iniţiat procedura de licitaţie deschisă pentru achiziţia a 400 de autobuze urbane EURO 6 prin publicarea în SEAP şi JOUE a unui anunţ de participare în data de 18.08.2017. Valoarea estimată a fost  510.488.400 lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind bugetul local.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 10.11.2017. În cadrul procedurii au depus oferte un număr de 4 operatori economici. Evaluarea ofertelor s-a desfăşurat într-o perioadă de 61 de zile lucrătoare, respectiv 86 de zile calendaristice.
Raportul procedurii a fost aprobat de către ordonatorul principal de credite în data de 19.02.2018, contractul de furnizare fiind atribuit Asocierii Otokar Europe SAS - Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S.. Oferta desemnată câştigătoare a avut o valoare de 458.100.826 lei fără TVA şi a obţinut un punctaj total de 94.06.
După comunicarea rezultatului procedurii şi respectiv acceptarea ofertei câştigătoare, au fost depuse la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor doua contestaţii din partea operatorilor economici clasaţi pe locul 2 şi respectiv 3.
 

 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  1 bla bla bla ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  1 bla bla bla ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  A controlat cineva vreodata afacerile acestei gog ...
  FTMB a aniversat 28 de ani de la înființare

  Compania japoneza NIDEC are o cifra de afaceri ame ...
  Japonezii de la Nidec au inaugurat în Argeș cea mai mare fabrică de motoare electrice din România.

  In sfarsit o veste buna , afacerile militienesti d ...
  Târgu Jiu: Investitorii străini se relochează în țări vecine României, din lipsa forței de muncă

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: