Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Preşedintele Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a Congresului Studenţilor din România

Actualitate


Sursa foto: b1

Data adaugarii: 2018-05-12

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 12 mai a.c., un mesaj cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a Congresului Studenţilor din România. Mesajul a fost prezentat de către doamna Ligia Deca, Consilier de Stat - Departamentul Educaţie şi Cercetare.
Vă prezentăm în continuare textul mesajului:
"Vă felicit pentru organizarea unui nou Congres al Uniunii Studenţilor din România, o veritabilă platformă de dezbatere a viitorului educaţiei universitare din ţara noastră. Această ediţie are o semnificaţie specială dată de faptul că ne aflăm în anul în care celebrăm un secol de la Marea Unire din 1918. Centenarul reprezintă un moment de regândire a priorităţilor, de reaşezare a bazei economice şi sociale a dezvoltării noastre ca naţiune, iar implicarea studenţilor în toate aceste procese este esenţială. De altfel, în schimbările majore produse în istoria României, contribuţia studenţilor a fost foarte importantă, începând cu revoluţia paşoptistă şi continuând cu evoluţia tuturor curentelor culturale, sociale şi economice care au transformat România ultimilor 100 de ani.
Mă bucur să observ că temele abordate în cadrul Congresului sunt legate de integrarea studenţilor pe piaţa muncii şi în societate în ansamblul său, remarcând aici componenta de educaţie financiară. În condiţiile în care recent ne-am revenit dintr-o criză economică globală cauzată de lipsa de responsabilitate în utilizarea instrumentelor financiar-bancare, dar şi în contextul în care dezbaterile pe tema politicii fiscale sunt foarte actuale în spaţiul public, această educaţie este mai importantă ca niciodată.
În modernizarea economică a României, educaţia antreprenorială este la rândul ei o dimensiune necesară. Din nefericire, cadrul legislativ nu este mereu cel mai flexibil, iar identificarea oportunităţilor de finanţare poate fi dificilă. Pregătirea tinerilor cu abilităţile şi competenţele necesare pentru a se descurca pe o astfel de piaţă ar putea multiplica numărul de idei bune de afaceri care se materializează în economie.
Nu în ultimul rând, participarea studenţilor pe piaţa muncii depinde şi de o mai bună corelare a realităţilor şi prognozelor economice cu domeniile de studiu. În acest sens, avem nevoie de o mai bună monitorizare a parcursului profesional al absolvenţilor şi de o adaptare a structurii programelor de studii pentru dezvoltarea competenţelor necesare atât în sectorul privat, cât şi în cel public. Este din ce în ce mai evidentă nevoia de a înzestra tinerii cu acele cunoştinţe, abilităţi şi atitudini care să le permită o flexibilitate crescută. Piaţa muncii este într-o dinamică accelerată şi este foarte posibil ca o mare parte dintre cei care vă aflaţi astăzi aici să vă schimbaţi traiectoria profesională, întrucât meseria pentru care vă pregătiţi va dispărea în viitor.
În cadrul eforturilor Administraţiei Prezidenţiale de a regândi modul de funcţionare a sistemului educaţional, am beneficiat, în cadrul proiectului "România Educată", şi de aportul Uniunii Studenţilor din România. Vă mulţumesc pentru contribuţia voastră şi aştept cu interes concluziile actualului congres. Sunt convins că mişcarea studenţească va rămâne un factor de progres şi de angajament civic în societatea noastră.
Vă doresc mult succes în dezbaterile de astăzi!", a declarat presedintele Iohannis.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Asa le trebuie romanilor ca au votat pesede=DUBLAR ...
  E oficial, scad pensiile românilor

  primul comunist pe lista iohanis, cu o avere de sa ...
  E oficial, scad pensiile românilor

  Doamne !!!! Dar ce criminali , idioti , rai , nero ...
  E oficial, scad pensiile românilor

  Da este un articol relevant pentru B1, acesti cori ...
  E oficial, scad pensiile românilor

  cu ,...copy - paste,nu. ...
  Peste 10.000 de candidați pentru cele 1.600 de locuri de la școlile de poliție

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: