Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Economistul Jacky Mathonnat, profesor la Universitatea din Auvergne, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti

Actualitate


Sursa foto: Bucuresti FM

Data adaugarii: 2018-05-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

În cadrul unei ceremonii care va avea loc joi, 17 mai 2018, Jacky Mathonnat, profesor emerit în economie la Universitatea din Clermont Auvergne, va fi onorat cu distincţia de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti pentru activitatea remarcabilă în domeniul economiei sănătăţii.
Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00, în sala ,,Constantin Stoicescu" a Palatului Facultăţii de Drept (Bvd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46).
Profesorul Mathonnat este specializat atât în Drept Public, cât şi în Economia Dezvoltării. În prezent ocupă poziţia de Professor of Exceptional Class la Universitatea din Auvergne, Franţa, fiind implicat în două programe masterale, Management of Economic Policy şi Program Management and Development .
Profesorul Jacky Mathonnat a colaborat cu decidenţi de nivel înalt din numeroase ţări printre care se numără Franţa, Africa de Sud, China, fiind invitat la prestigioase evenimente şi conferinţe din domeniul economiei sănătăţii. Acesta a ocupat de-a lungul timpului numeroase poziţii internaţionale: visiting scholar la Banca Mondială şi visiting professor la Universitatea din Botswana, Gaborone; Şcoala de Sănătate Publică, Mongolian National University of Medical Science, Ulaanbaatar; Weifang Medical College, Universitatea din Shandong, China.
În cadrul Universităţii din Bucureşti, profesorul Jacky Mathonnat este visiting professor al programului de masterat Economie Comportamentală.
Toate activităţile sale conturează unul dintre cele mai importante obiective, şi anume susţinerea înfiinţării de nuclee semnificative de cercetare şi implementare a practicilor economiei sănătăţii, atât în perimetrul ţărilor în curs de dezvoltare, cât şi în Franţa, unde este creatorul unei astfel de şcoli. În anul 2003, profesorul Jacky Mathonnat pune bazele unui program de master în Economia Sănătăţii şi Dezvoltarea Internaţională, unic la nivel naţional.
Având ca punct de pornire domeniul său de specializare doctorală - sfera economiei dezvoltării -, profesorul Mathonnat a acordat interes problemelor macroeconomice de profunzime, în strânsă legătură cu combaterea sărăciei. Abordarea aleasă s-a concentrat asupra economiei sănătăţii, domeniu în care a adus contribuţii semnificative: finanţarea şi măsurarea eficienţei sistemelor de sănătate.
Profesorul Mathonnat, este de asemenea, un susţinător al utilizării principiilor de economie comportamentală în conturarea politicilor publice în general şi a modelelor economiei sănătăţii în particular. Totodată, acesta este domeniul ce marchează colaborarea cu Facultatea de Administraţie şi Afaceri, prin programul de master Economie Comportamentală, privind cercetările ce sporesc înţelegerea interacţiunii dintre medici şi pacienţi, a proceselor decizionale, dar şi a mecanismelor de piaţă privind serviciile medicale.
Prin întreaga sa activitate, profesorul Jacky Mathonnat şi-a adus contribuţie la evoluţia generală a economiei sănătăţii la nivel instituţional, fiind creator de şcoală, dar şi la nivel internaţional prin deosebita activitate de cercetare şi prin proiectele implementate în diferite regiuni ale lumii.
,,În spatele tuturor acestor realizări ce exprimă devotamentul deosebit faţă de munca de cercetare şi o orientare puternic investigativă, se află o personalitate caracterizată de o permanentă deschidere către înţelegerea comportamentului uman, la nivel individual şi social. Atât un cititor, cât şi un călător avid, profesorul Mathonnat se remarcă în primul rând, prin prezenţa sa caldă, spiritul fin de observaţie şi energia sa mereu în mişcare", se arată în laudatio pentru profesorul Jacky Mathonnat.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Actualitate Companii

  Politic

  Business Style

  Actualitate