Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Peste 500 de alergători au participat la Semimaratonul Bucureşti şi au strâns bani pentru cauza Hope and Homes for Children

Actualitate


Sursa foto: Hope and Homes for Children Romania

Data adaugarii: 2018-05-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Marius Manole, Omid Ghannadi, jurnaliştii Florin Negruţiu, Claudiu Pândaru şi Marius Pancu, Dragoş Bucurenci şi Irina Marinescu s-au numărat printre alergători
În 13 mai, peste 500 de alergători Team Hope au participat la cea de-a şaptea ediţie a Volkswagen Semimaratonul Bucureşti şi au adunat peste 250.000 de lei care vor fi distribuiţi către programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children. Printre alergători s-au numărat Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for Children, arhitectul Omid Ghannadi, jurnaliştii Florin Negruţiu, Claudiu Pândaru şi Marius Pancu (Digi 24), Otniela Sandu, finalistă în show-ul "Supravieţuitorul" de la PRO TV, designerul Irina Marinescu, precum şi Dragoş Bucurenci, director de dezvoltare al Fundaţiei. Lor li s-au alăturat alergători din companiile care susţin programele Fundaţiei Hope and Homes for Children, precum şi alergători individuali care au vrut să susţină cauza organizaţiei.
Echipa de ştafetă formată din Alexandru Soare, Andrei Ştefana şi Marius Buşcă s-a clasat pe locul I şi a câştigat trofeul la această categorie. Atleta de performanţă Florina Pierdevară, specializată în proba de 800m, s-a alăturat pentru prima dată Team Hope şi a participat la proba populară, unde a câştigat locul întâi.
Cea de-a şaptea ediţie a Volksvagen Semimaratonul Bucureşti a atras aproape 17.000 de alergători în cele două zile de competiţie, sâmbătă, 12 mai şi duminică, 13 mai.
Sâmbătă, 12 mai, la cortul Hope and Homes for Children din Piaţa Constituţiei a avut loc un spectacol de păpuşi pentru copii susţinut de actriţa şi regizoarea Ana Crăciun-Lambru, de care s-au bucurat o mulţime de micuţi care au participat sau i-au susţinut pe alergătorii de la Cursa Copiilor şi Cursa Adolescenţilor.

Duminică, 13 mai, încă de la primele ore ale dimineţii, alergătorii Team Hope s-au adunat la cortul Hope and Homes for Children şi s-au pregătit să ia startul la cursele de 10 km, 21 km şi ştafetă. Team Hope este echipa de alergători fundraiseri ai Hope and Homes for Children şi a luat naştere din dorinţa de a extinde eforturile de fundraising şi awareness ale Fundaţiei în comunitate, propunând noi moduri prin care oamenii - sportivi pasionaţi sau începători, sponsori, parteneri, voluntari sau endorseri - să susţină programele din domeniul protecţiei copilului. La a şaptea ediţie a Volkswagen Bucharest Half Marathon, peste 500 de alergători, angajaţi ai companiilor partenere şi alergători individuali, s-au alăturat Team Hope şi au adunat fonduri pentru a crea condiţii mai bune de trai pentru două familii incluse în programul de prevenire a separării copilului de familie.
Actorul Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for Children, a participat la cursa de 10 km, aflându-se alături de Team Hope pentru a treia oară într-o competiţie sportivă. Arhitectul Omid Ghannadi a făcut echipă în cursa de ştafetă cu jurnaliştii Florin Negruţiu şi Claudiu Pândaru, gazdele emisiunii "În faţa ta" a postului de televiziune Digi 24, care au participat pentru prima dată la semimaraton. Tot la ştafetă a alergat şi Otniela Sandu, finalistă în show-ul "Supravieţuitorul" de la PRO TV, alături de Marius Pancu, jurnalist al postului Digi 24.
Dragoş Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, a alergat 21 km pentru a ajuta familia Horia să rămână unită.
Tot pentru cauza acestei familii au alergat şi designerul Irina Marinescu alături de fotograful Andrei Runcanu, care au participat la cursa de 10 km.
Amalia Enache, Ambasador Hope and Homes for Children de opt ani, Zoli Toth, un susţinător activ al Fundaţiei şi Tudor Bratu, unul dintre prezentatorii emisiunii "Super Speed" de la PRO TV au fost prezenţi la cortul organizaţiei pentru a-i încuraja pe alergătorii din Team Hope.
Voluntari ai Asociaţiei Tăşuleasa Social şi ai Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) i-au susţinut pe alergătorii Team Hope la punctul de hidratare şi la cortul Team Hope din Piaţa Constituţiei. În total, peste 70 de voluntari au fost alături de membrii Team Hope la această ediţie a Semimaratonului Bucureşti.
Cei peste 500 de alergători Team Hope, angajaţi ai unor companii şi alergători individuali, au strâns, în total, peste 250.000 de lei, bani care vor ajuta două familii să aibă mai condiţii mai bune de trai. Genpact România, compania care a adus 200 de alergători în Team Hope, a sprijinit o familie din judeţul Bistriţa Năsăud care are nevoie de o locuinţă adecvată pentru cei patru copii, dintre care doi sunt instituţionalizaţi. Ca urmare a susţinerii financiare oferite de Genpact România, Hope and Homes for Children va achiziţiona un apartament cu două camere şi va ajuta părinţii să îi reintegreze în familie pe cei doi copii instituţionalizaţi.
Ceilalţi 300 de alergători Team Hope au adunat fonduri pentru ca cei nouă copii ai familiei Horia să rămână alături de părinţii lor, să aibă condiţii mai bune de trai şi să meargă în continuare la şcoală şi la grădiniţă. Toţi locuiesc într-o cameră de 15 metri pătraţi din chirpici, modest mobilată şi cu o singură fereastră, fără electricitate, apă şi canalizare, cu pământ pe jos în loc de podea. Familia se încălzeşte cu o sobă pe lemne, pe care mama şi găteşte. Din cauza condiţiilor grele de trai, unul dintre copiii cu vârsta de şcoală a renunţat la studii, însă şi ceilalţi copii sunt în risc de abandon şcolar.
Hope and Homes for Children a introdus familia Horia în programul de prevenire a separării copilului de familie şi a realizat un plan de intervenţie prin care să îmbunătăţească situaţia în care aceasta se află. Banii strânşi de alergătorii Team Hope la Semimaratonul Bucureşti vor fi folosiţi pentru racordarea casei la reţelele de electricitate şi apă, dezvoltarea unei micro ferme care va genera venituri şi va contribui la asigurarea unei alimentaţii potrivite pentru copii şi părinţi, precum şi achiziţionarea de rechizite, încălţăminte şi îmbrăcăminte şi facilitarea accesului copiilor şi părinţilor la servicii medicale.
Participarea alergătorilor Hope and Homes for Children la cea de-a zecea ediţie a Volkswagen Semimaratonul Bucureşti a fost posibilă şi datorită companiilor COS, Deutsche Bank, Henkel, Holcim, JYSK, Samsung, Samsung Shared Services Centre Europe, Societe Generale European Business Services, Skanska, UiPath, Webhelp, Farmexpert şi Farmaciile Alphega, Arval, JYSK România. Partenerii Team Hope au fost: Elevate, Radisson Blu, Sloop, Solaris, Godmother, NAN Events.
În total, până acum peste 2.500 de alergători şi 430 de voluntari s-au alăturat Team Hope, susţinând astfel cauza copiilor vulnerabili ai României.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Actualitate Companii

  Politic

  Business Style

  Actualitate