Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

In 5 ani, 210 elevi din 17 colegii tehnice au participat la concursul național susținut de Holcim România

Actualitate - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)Infrografic Zidarul Priceput

Data adaugarii: 2018-05-22

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Concursul național de meserii „Zidarul Priceput”, susținut de către Holcim România și desfășurat la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din București, a ajuns la a cincea ediție națională. În cei cinci ani, la concurs au participat 210 elevi, care reprezintă 17 colegii de la nivel național. 

„Zidarul Priceput” a fost organizat pentru prima oară în anul 2013 de către Colegiul „Anghel Saligny”, cu susținerea Holcim România, pornind de la programul național „Școala Zidarilor”, prin care Holcim pregătește noi generații de zidari calificați, oferindu-le cursuri tehnice și transfer de expertiză practică. 

Încă de la prima ediție, Holcim România a fost un partener consecvent al programului, asigurând materiale de construcșie necesare proiectului, echipamente de protecție pentru elevi, pregătirea atelierelor, achiziționarea uneltelor de lucru și cheltuielile de implementare. În cei cinci ani, Holcim România a investit circa 40.000 euro pentru buna desfășurare a competiției și formarea a sute de noi profesioniști în construcții.
 

Ediția din acest an, desfășurată în cursul lunii mai, a fost inclusă în „calendarul activităților educative interregionale 2018”, aprobat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS). Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea personală și profesională a elevilor de la colegiile tehnice din întreaga țară și a elevilor de școală profesională (care au calificări în domeniul construcții, instalații și lucrări publice) și promovarea parteneriatelor, colaborării și competiției între elevi. 

„Industria construcțiilor și standardele de locuire sunt într-o continuă transformare, însă, în același timp, sectorul se confruntă cu o scădere rapidă a numărului de meseriași calificați. Prin programul „Școala Zidarilor” și concursul „Zidarul Priceput” reușim să formăm noi generații de specialiști și să creștem calitatea construcțiilor din România. Prin condiții potrivite de învățare, avem, la cinci ani de la prima ediție a concursului, 17 licee implicate și 210 elevi care în acest interval au venit să-și demonstreze cunoștințele și abilitățile”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă, Holcim România. 

În cele două zile de concurs dedicate „Zidarului Priceput”, elevii participanți au susținut o probă teoretică și una practică, prin care le-au fost evaluate competențele. Ambele probe au fost coordonate de reprezentanții Colegiului Tehnic „Anghel Saligny”, Universității Tehnice de Construcții București și Holcim România. În prealabil, în cadrul sesiunilor de instruire, participanții au luat parte la cursuri teoretice și lucrări practice susținute de cadre didactice în cadrul Școlii Zidarilor, program organizat cu sprijinul Jolcim România. 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  i a inlocuit cu lentile .. ....... ...
  După opt ani de coșmar, Grecia iese de sub tutela creditorilor. Criza însă rămâne

  numai dna sa nu va acuze de coruptie ...
  MHS Truck & Bus și Roman SA vor să producă un camion românesc la standarde nemțești

  trei la birou si al patrulea munceste ...
  Munca in echipa, apreciata de noii antreprenori si manageri

  energie ,,verde" platita de consumator ...
  Energie verde pentru spitalele din Bucureşti

  prost platite ...
  26.814 locuri de muncă vacante la nivel naţional

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: