Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Acordarea indemnizaţiei de şomaj absolvenţilor diferitelor instituţii de învăţământ promoţia 2018

Actualitate - Gazeta de Sud
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Data adaugarii: 2018-06-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Odată cu terminarea anului şcolar 2017-2018, absolvenţii instituțiilor de învățământ sunt aşteptaţi să se înscrie în evidenţele Agenţiei Judetene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinti pentru a beneficia de asistenţă personalizată în vederea identificării şi ocupării unui loc de muncă.

Absolvenții diferitelor forme de invatamint înregistrați beneficiază de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, precum şi de diverse facilităţi financiare. De asemenea, în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii, absolvenţii pot participa gratuit la programe de formare profesională.

Persoanele care într-o perioadă de 60 de zile calendaristice de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistrați in evidentele AJOFM Mehedinti, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj dacă:

– nu urmează o formă de învăţământ;

– nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă, în vigoare (500 lei).

Se consideră că nu au reuşit să se încadreze în muncă dacă fac dovada că, în perioada de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii studiilor, s-au înregistrat la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă ori la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditaţi în condiţiile legii, în vederea medierii pentru încadrare în muncă.

Indemnizația de șomaj se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioada de 6 luni, şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă al cărei cuantum este de 250 lei. Nu beneficiază de acest drept absolvenţii licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie care, la data solicitării dreptului, au promovat concursul naţional de rezidenţiat pe locuri sau posturi, în condiţiile legii.

Termenul de 60 de zile calendaristice de la data absolvirii studiilor este termen de decădere din drepturi.


În cazul în care absolvenţii diferitelor forme de invatamint nu se prezintă în intervalul de 60 de zile calendaristice de la terminarea studiilor, au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de toate serviciile oferite de agențiile pentru ocuparea forței de muncă, însă pierd dreptul la indemnizaţie de şomaj.

AJOFM Mehedinti atenţionează absolvenţii de liceu promoţia 2018, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat, că termenul de 60 de zile calendaristice începe cu 26 mai 2018 (conform Ordinului nr 3382 / 24.02.2017 al ministrului educației naționale privind structura anului şcolar 2017-2018, pentru clasele terminale din invatamintul liceal anul scolar se incheie in data de 25 mai 2018), ultima zi de inregistrare fiind 24 iulie 2018.

Elevii care nu au situația școlară încheiată la unele discipline, se pot înregistra în evidențele ANOFM în termen de 60 de zile calendaristice de la data promovării examenelor de corigență (data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ).

Adeverinţa de absolvire a claselor terminale trebuie să conţină precizarea exactă a datei absolvirii cursurilor (zi, lună, an), potrivit ordinului ministrului educaţiei naţionale.

Înregistrarea absolventilor diferitelor institutii de invatamint în evidențele AJOFM Mehedinti este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităţilor acordate potrivit Legii nr 76/2002 privind privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificarile si completarile ulterioare.

Informaţii suplimentare pot fi obtinute de la sediul AJOFM Mehedinţi din Drobeta Turnu Severin, bd Carol I nr 3, telefon 0252/319029.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Revolutia Batranetului:
  Deci le da somaj 50 euro/luna ? Si in Cpngounde e doar vara sio nu platesc intretinerea iarna le da de 10 ori mai mult ca pesedeul !
  2018-06-08, 19:52:11 (adresa: 95.77.196.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

După o paradigmă S.U.A care frânează ,,INJUSTI ...
Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

tehnocrat tembel in guvernul MEU,ciolos zero acces ...
Bucureștiul câștigă puncte în clasamentul turistic

Este ceva de suprafata , in genul voucerelor date ...
Bucureștiul câștigă puncte în clasamentul turistic

4 faci furt de expresie jigodie= huligan adresata ...
Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

5 tu nu ai deloc ...
Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: