Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Guvernul a adoptat astăzi, printr-o Hotărâre, o schema de ajutor de stat pentru sprijinirea industriei cinematografice

Actualitate


Sursa foto: World Atlas

Data adaugarii: 2018-06-13

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Această schema de ajutor de stat este multianuală, se va derula până la sfârşitul anului 2020, şi va avea un buget anual de 50 de milioane de euro.
Potrivit acestui proiect, vor putea fi acoperite până la 45% din cheltuielile eligibile pentru producţia de film realizate pe teritoriul României, în următoarele condiţii:
- Alocări financiare nerambursabile în cuantum de 35% din totalul cheltuielilor eligibile cu achiziţia, închirierea, fabricarea de bunuri şi/sau servicii ocazionate de dezvoltarea proiectelor de film şi producţie de film în România, precum şi cu onorariile, salariile şi alte plăţi către persoane fizice, aferente implementării proiectului;
- Alocări financiare nerambursabile în cuantum de 10% peste alocarea de bază (de 35%), cu condiţia promovării turistice a unei zone geografice, a unui oraş sau a României, în cadrul producţiei cinematografice.
Aceste alocări financiare se acordă în condiţiile în care minimum 20% din bugetul total al proiectului se realizează pe teritoriul României.
Pot beneficia de această formă de sprijin întreprinderile române sau străine înregistrate, care îndeplinesc cumulativ o serie de condiţii, între care realizarea cheltuielilor eligibile pentru implementarea proiectului în valoare totală de cel puţin 100.000 de euro, dovedirea caracterului de produs cultural al proiectului şi faptul că acesta îndeplineşte condiţiile de eligibilitate aprobate prin ordin de preşedintele Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.
Ajutorul de stat se acordă pentru producţia de filme, indiferent de mediul prin care sunt exploatate, precum filme de ficţiune de scurt şi mediu metraj, seriale de televiziune, filme destinate distribuţiei direct pe suport video sau internet sau orice alt tip de support, documentare artistice, filme de animaţie.
Valoarea maximă a ajutorului de stat nu poate depăşi 10 milioane de euro pentru fiecare proiect finanţat din această schemă.
Schema de ajutor de stat va fi pusă în aplicare de către Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, care va aproba ulterior publicării în Monitorul Oficial a acestei Hotărâri, documentaţia necesară şi testul de eligibilitate.
Pentru asigurarea transparenţei, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză va publica pe site textul integral al schemei de ajutor de stat, perioada în care se pot înregistra cereri, bugetul anual, data epuizării bugetului anual/total al schemei, precum şi formatul documentelor necesare pentru accesare.
Prin promovarea aceste scheme de ajutor de stat, Guvernul îşi propune stimularea producţiei de filme, prin încurajarea iniţiativei private în domeniile creaţiei, finanţării, producţiei şi distribuirii filmelor româneşti sau realizate cu participare românească.
Introducerea de stimulente fiscale va aduce beneficii industriei de film şi televiziune din România, prin sprijinirea formării profesionale la cel mai înalt nivel, promovarea producţiilor româneşti la nivel internaţional şi crearea de noi locuri de muncă în industriile creative.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  INDUSTRIA ROMANA E ADMIRABILA, E SUBLIMA PUTEM ZIC ...
  Cum arată DACIA fabricată de americani

  Iar vreti sclavi cu 200 euro/luna salariul minim n ...
  Masa rotunda cu Guvernul Romaniei pe tema crizei fortei de munca

  1 ,ai uitat voit sa mentionezi gulerele albe ale p ...
  DLAF: 150 de cazuri suspecte de fraudă cu fonduri europene în anul 2017

  Am inteles , ca pe timpul comunismului institutii ...
  DLAF: 150 de cazuri suspecte de fraudă cu fonduri europene în anul 2017

  NĂVODARI 8 DUMNEZEU 8; Năvodari 8/15 Dumnezeu 8/ ...
  Anunț începere proiect: „Înfiinţare cabinet integrat fizioterapie-kinetoterapie în oraşul Năvodari”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: