Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

“Părinţii mei duhovniceşti - mărturii şi trăiri” de Ierodiacon Iustinian Stoica

Actualitate - Anca Filoteanu
(citeste alte articole de acelasi autor »)


imagine-articol-1

Sursa foto: Editura Doxologia


Data adaugarii: 2018-07-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

In vara lui 2018, la Ed. Doxologia a apărut cartea “Părinţii mei duhovniceşti - mărturii şi trăiri” scrisă de Ierodiacon Iustinian Stoica, trăitor în Sfântul Munte Athos.
Lucrarea ne aduce înainte figurile de icoană a doi dintre cei mai mari duhovnici şi învăţători creştini ai epocii noastre: Părintele Arsenie Papacioc şi Părintele Petroniu Tănase, fostul stareţ al Schitului românesc Prodromu de la Sfântul Munte. Lucrarea, bogat ilustrată cu fotografii document, se constituie, după cum ne spune şi titlul, într-o suită de mărturii inedite, provenite în mod special din amintirile autorului, în calitate de fiu spiritual al ambilor.
Intre aceste povestiri adevărate este relatată în detaliu şi epopeea Schitului Prodromu de la Sfântul Munte, adevarată ambasadă a credinţei noastre ortodoxe strămoşeşti.
Astăzi retras la coliba sa de la Muntele Athos, Părintele Iustinian Stoica a fost, pentru mai bine de treizeci de ani, iconomul Schitului Prodromu.
Sfinţia sa  şi-a dedicat cea mai mare parte din viaţă marii opere de restaurare şi repunere în valoare a acestei ctitorii istorice româneşti.
Lucrările de restaurare s-au desfăşurat sub coordonarea dlui arhitect Mihai Anania şi s-au împlinit cu sprijinul minunat al Maicii Domnului Prodromiţa şi al Sfântului Ioan Botezatorul, Inaintemergătorul, protectorul spiritual al sfântului lăcaş.
Rezultatele se pot vedea în imaginile din carte, sau personal de către pelerinii de parte bărbătească ce ar dori să meargă la rugăciune la Sfântul Munte.
Intre filele cărţii întâlnim şi figura luminoasă a Parintelui Gavriil Stoica, fostul duhovnic de vrednică pomenire al Mănăstirii Zamfira, fratele mai mare al autorului şi totodată primul său model.
Cartea “Părinţii mei duhovniceşti - mărturii şi trăiri” reprezintă un document istoric, mărturie directă despre două personalităţi din panteonul culturii româneşti, despre perioadele de timp pe care le-au traversat, despre încercările teribile pe care le-au îndurat în existenţa lor pământească.
Dar mai mult decât atât: pentru noi, cei care ne zbatem în tumultul acestei lumi, modelele vrednice de urmat ale acestor chipuri duhovniceşti sunt un sprijin şi o hrană sufletească.
Prin realizarea acestei opere, în calitate de discipol şi urmaş, Părintele Iustinian Stoica şi-a împlinit o datorie de onoare; şi-a dat măsura recunoştinţei şi iubirii sale filiale faţă de cei doi mari trăitori creştini care i-au călăuzit paşii. Lor le-a închinat această jertfă de dragoste pe care ne-o oferă mai departe nouă, cititorilor.
In fiecare an, in calendarele creştin ortodoxe, Icoana Maicii Domnului Prodromiţa de la Muntele Athos este cinstită la data de 12 iulie!


 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  consilierul este chefliu ...
  ”Toate pensiile din România se vor dubla”

  Mai bine te duci militian ca ai salariu mare , con ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  a mediului politico-infractiona l ...
  Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă pe tema mediului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: