Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Anuala de Arhitectură București 2018, accent pe relația cu autoritățile locale și cu mediul de afaceri

Actualitate - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)Arhitectura de Interior

Data adaugarii: 2018-07-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Ordinul Arhitecților Filiala Teritorială București a anunțat câștigătorii Anualei de Arhitectură București 2018, competiție aflată la cea de-a XVI-a ediție. Gala de premiere a Anualei de Arhitectură a avut loc pe teresa Teatrului Național “I.L.Caragiale”, spațiu revitalizat de curând. Expoziția cu cele peste 230 de proiecte va fi mutată la MERCATO COMUNALE, o grădină urbană creată în centrul orașului, în contextul în care tema de anul acesta a fost spațiul public. Peste 600 de arhitecți și profesioniști ai industriei au participat la decernarea premiilor din cadrul Anualei de Arhitectură. 
 
Intitulată „de utilitate publică”, tematica acestei ediții se concentrează pe dezbaterea diverselor situații întâlnite în practica profesională a arhitectului bucureștean, pe relațiile cu autoritățile locale, cu mediul de construcții și are ca punct central imaginea orașului București, ca loc al negocierii. Anuala marchează startul unei noi strategii de acțiune a OAR București, care își propune un nivel mai mare de implicare și proiecte concrete pentru București. 
 
“Această ediție a Anualei îndeamnă la conștientizare și responsabilitate în ceea ce privește calitatea spațiului construit din Capitală. Este momentul ca toți partenerii de afaceri activi din mediul de construcții să se așeze la aceeași masă cu arhitecții, urbaniștii și autoritățile locale și să lucreze împreună pentru calitatea locuirii și a traiului în București”, a declarat arhitectul Emil Ivănescu, noul președinte al OAR București. “Filiala București a OAR își va asuma cu responsabilitate rolul de liant între autoritățile locale – arhitect – dezvoltator pentru binele comun al societății”, a explicat arh. Emil Ivănescu. 
 
Anuala este cea mai amplă manifestare de arhitectură din București și se desfășoară pe durata mai multor luni de evenimente, dezbateri, workshop-uri și expoziții pentru a identifica valoarea adăugată pe care arhitectul și arhitectura o pot aduce vieții urbane contemporane. Ediția 2018 prezintă 233 de proiecte înscrise în competiție, cel mai mare număr de proiecte depuse fiind la categoria arhitectura de interior. 
 
Cele peste 70 de proiecte de “Arhitectură de interior” înscrise anul acesta în competiție certifică apetitul în creștere pentru designul interior al bucureștenilor, dar și un adevărat proces de educare a publicului prin intermediul proiectelor publice, de tipul horeca. Premiul acestei categorii a fost oferit biroului de arhitectură LAMA ARHITECTURA, pentru amenajarea restaurantului Edo Garden. Interacțiunea bucureștenilor cu astfel de spații le oferă o nouă perspectivă asupra modului în care ar trebui să arate spațiile publice și îi expune unor abordări creative și inspirate. 
 
Pentru secțiunea “Arhitectura locuinței” au fost depuse 20 de proiecte, dintre care două au câștigat cu număr egal de voturi „Premiul secțiunii”.
Arh. Raluca VIȘINESCU și arh. Irina WRENN au luat premiul pentru „Casa de vacanță” situată în satul Măgura din Parcul Natural Piatra Craiului și ADNBA pentru „Occidentului 40”, o comunitate de 20 apartamente dublu orientate şi organizate pe jumătăţi de nivel. 
 
“Ne dorim să încurajăm apetitul beneficiarilor de arhitectură și dezvoltatorilor pentru clădiri care au o arhitectură de calitate. De asemenea, îi încurajăm să acorde o atenție deosebită eficienței energetice și sustenabilității, o direcție pe care va trebui să o urmăm cu toții peste un an și jumătate” a explicat arh. Emil Ivănescu. 
Anul acesta au fost depuse 12 proiecte la secțiunea „Arhitectură, conversie și restaurare”, premiul fiind acordat echipei Răzvan Bârsan+Partners pentru clădirea situată pe Bd.Lascăr Catargiu, nr.46. “Restaurările sunt proiecte extrem de greu de realizat, se întind pe o perioadă destul de mare de timp și presupun investiții serioase și mână de lucru specializată. Ne bucurăm să vedem un număr atât de mare de proiecte înscrise la această categorie și sperăm să vedem cât mai curând și astfel de exemple în spațiul public, realizate de autoritățile locale în imobilele care le aparțin”, a subliniat arh. Emil Ivănescu.
 
Anuala a premiat (Re)generare urbană - Filaret2 cu Premiul secțiunii „Diplome de arhitectură”, (RE)ST cu Premiul secțiunii „Design de obiect” (ex aequo) dar și lucrările de modernizare ale Teatrului Național “I.L. Caragiale”, proiect realizat de echipa condusă de prof.dr.arh. Romeo Belea.
Juriul Anualei de Arhitectură 2018, pentru secțiunile de arhitectură construită, a fost format din: Juan Trias de Bes (Spania), Yoshihide Kobanawa (Japonia), Jean-Paul Viguier (Franța), Marc Jay (Danemarca) și Marian Moiceanu (România). 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Din acest articol romanii au aflat doua stiri ...
  Israel: Vizită controversată a lui Viktor Orban

  1 erata:.....muLte ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  elitistii astia nu te mai lasa sa zugravesti ,nici ...
  Olguța Vasilescu a cedat NERVOS în direct

  NOI CU PENSIONARII-N FRUNTE / VOM AVEA VICTORII MU ...
  Anunț TERIBIL al autorităților pentru pensionarii români: Nicio pensie nu se mai plătește

  Spaga grea iese3 si de la zugravit blocuri, borfas ...
  Olguța Vasilescu a cedat NERVOS în direct

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: