Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro




« Alte articole din categoria Actualitate

Peste jumătate dintre tinerii din România se simt fericiți în orașul în care locuiesc

Actualitate


Sursa foto: Descopera.ro

Data adaugarii: 2018-07-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Peste jumătate dintre tinerii din România (52,83%) se declară foarte fericiți în orașul în care locuiesc. Acesta este rezultatul unui sondaj care și-a propus să afle părerea tinerilor despre orașele lor, realizat de Grupul PONT, ca parte din Programul „Capitala Tineretului din România”.    
Conform sondajului, pe o scală de la 1 la 10, respondenții se simt fericiți atunci când locuiesc într-un oraș deschis (56%) și tânăr (51%). În plus, aproape jumătate dintre ei se declară deschiși către diversitate și au o atitudine pozitivă în ceea ce privește incluziunea socială. Conceptul de Smart City este îmbrățișat de aproape jumătate dintre tineri, 48% considerând că orașul în care locuiesc îndeplinește acest criteriu și folosește tehnologia pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Un procent mare dintre respondenți, 46%, sunt de părere că orașul lor are un potențial mare de inovație.   
Pe de altă parte, sondajul arată că sănătatea și siguranța orașelor au fost identificate de tineri drept puncte sensibile ale orașelor în care locuiesc. Principalul minus se referă la sănătatea orașului, doar 32% considerând că orașul lor este unul sănătos, în timp ce 19% îl percep ca fiind nesănătos. Acest criteriu poate include accesibilitatea la mijloacele de transport public, aerul curat, spațiile verzi, încurajarea evenimentelor sociale. În ceea ce privește siguranța orașelor, 40% dintre tineri au declarat că orașul lor este unul sigur, în timp ce 15% nu se simt în siguranță.    

Sondajul „Ce spun tinerii din orașele românești?” a fost derulat în mediul online în perioada 18 aprilie - 25 mai 2018 și s-a adresat tinerilor din toata țara, cu vârste cuprinse între 14 și 30 de ani, iar numărul total de respondenți a fost de 3.787 de persoane.
Acesta a fost realizat în cadrul programului Com’ ON România, susținut de UE prin programul Erasmus+. Este cel mai ambițios program de dezvoltare a relațiilor de colaborare dintre autoritățile locale, organizațiile neguvernamentale de tineret și mediul privat pentru a pune tinerii din România în centrul procesului de dezvoltare urbană.   

„Orașele sunt diferite. La fel și soluțiile. Uneori, chiar și cele mai inovatoare abordări pot avea rezultate sub așteptări atunci când sunt aplicate la nivel universal. De aceea, ne bucurăm că prin programul «Capitala Tineretului din România» oferim orașelor perspective valoroase de dezvoltare și prilejul de a identifica soluții personalizate pentru obținerea unui nivel de satisfacție și a unui standard de viață cât mai ridicate ale cetățenilor. În același timp, au posibilitatea să investească într-una dintre cele mai importante resurse ale lor atunci când ne raportăm la dezvoltarea pe termen lung: tinerii. Atunci când la nivel local nu există suficiente resurse de finanțare, un astfel de program ce are la bază un parteneriat public-privat poate fi sursa unor soluții creative și poate genera proiecte inovatoare, pentru un oraș al viitorului”, spune András Farkas – Grupul PONT, secretar general al Guvernanței pentru Capitala Tineretului din România.
 
Capitala Tineretului din România
Programul național „Capitala Tineretului din România” își propune să elaboreze strategii de dezvoltare locale pentru tineri și să-i implice activ în procesele decizionale din orașele lor pe teme ce țin de educație, cultură, politică demografică și alte domenii de interes pentru ei. De asemenea, își propune să stimuleze autoritățile publice locale și companiile private să susțină și să se implice în implementarea proiectelor propuse în cadrul programului.  
Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de  concepte, titlul de „Capitala Tineretului” și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. „Capitala Tineretului din România” a fost lansat în anul 2016, iar primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, urmat de Bacău și Baia Mare, care deține acest titlu începând cu 1 mai 2018.   

Sesiunea de depunere a candidaturilor pentru ediția 2019-2020 runda I este deschisă până pe 30 iunie 2018, urmând ca după evaluare orașul câștigător să fie anunțat pe 3 noiembrie 2018. 

 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 



Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de asteapta-te romane!:
  pana vor trebui sa-si castige existenta.
  2018-07-11, 16:25:56 (adresa: 83.103.229.*)
 2. de Tinerii romani fericiti :
  Adica in Londra, Paris, Toronto, Roma, Madrid, Barcelona, Berlin, Saragoza etc
  2018-07-11, 18:51:22 (adresa: 95.77.196.*)
 3. de :
  in titlu se spune, din Romania, ceilalti.....!?
  2018-07-11, 20:15:15 (adresa: 79.112.168.*)
 4. de DRACnea(sa va ia de PiSD-ei):
  Pai cei din Londra, Paris, Roma, Barcelona, Madrid, Berlin, Toronto, Geneva, Berna nu-s toti fugiti din Romania ?
  2018-07-12, 04:59:09 (adresa: 95.77.196.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: