Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Investiţie de tip greenfield în valoare de 10 mil. la Iaşi

Actualitate

Data adaugarii: 2018-08-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Compania turcească Dogu Pres, cu activitate în domeniul proiectării şi producerii de componente auto, va realiza la Iaşi o investiţie de 10 milioane de euro, într-un proiect de tip greenfield.

Noua unitate va produce subcomponente ce se integrează în injectoare diesel şi de benzină. Proiectul prevede realizarea unei hale de producţie de 10.000 mp, pe o suprafaţă totală de 5 hectare, ceea ce va permite o extindere ulterioară a investiţiei. Pentru etapa a doua, compania doreşte să investească în producţia de pompe auto de diverse tipuri.

Regiunea Nord-Est a fost selectată ca destinaţie finală pentru realizarea investiţiei în urma unui studiu realizat de compania turcească pe parcursul a 12 luni în mai multe ţări.

Compania Dogu Pres a fost înfiinţată în Bursa/Turcia în anul 1989 şi este un important producător de componente pentru injectoare auto, cu un număr de aproximativ 600 de angajaţi. Printre clienţii companiei se numără: Bosch, Delphi, Denso, Compa Sibiu, Schaeffler.

"Investiţia din regiunea de Nord-Est va aduce 250 de noi locuri de muncă şi dezvoltarea pe orizontală a economiei locale. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat demonstrează, cu fiecare proiect atras, că este un partener de încredere, însoţind investitorii pe întreaga perioadă de derulare a proiectului, de la primul contact până la transformarea intenţiei într-o poveste de succes." a declarat Ştefan Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat:

"Dogu Pres a ales România din mai multe motive, în primul rând pentru că ne dorim să fim amplasaţi în Uniunea Europeană, cât mai aproape de clienţii noştri. Avantajele oferite prin măsurile de ajutor de stat ce sprijină investiţiile, susţinerea din partea InvestRomania, a ADR Nord Est şi a autorităţilor locale, precum şi posibilitatea de a găsi forţa de muncă calificată au determinat luarea deciziei în favoarea României şi selectarea Iaşiului." a fost poziţia Consiliului de Administraţie al Dogu Pres:

"Prin sosirea companiei Dogu Pres în Iaşi cu un proiect de investiţie important în domeniul componentelor auto, practic se demonstrează încă o dată atractivitatea Regiunii de Nord Est a ţării şi pentru proiectele de producţie, având în vedere că majoritatea investiţiilor străine recente în Iaşi s-au concentrat pe domeniul IT. Observăm că această zonă a ţării a devenit tot mai interesantă, având în vedere dificultatea de a găsi forţă de muncă în partea de Vest a ţării. De asemenea, aş dori să amintesc şi câţiva factori care contribuie la creşterea atractivităţii Regiunii de Nord-Est pentru investitori: pondere mare a populaţiei active, costuri foarte competitive, disponibilitatea facilităţilor de tip greenfield sau brownfield. Fără a fi lipsiţi de modestie, vreau să menţionez că acest rezultat are în spate un efort imens din partea Biroului de Investiţii Private din ADR Nord-Est, luni de analize, întâlniri, negocieri şi un parteneriat strâns cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, care sperăm să se concretizeze în mai multe reuşite de acest tip în întreaga Regiune Nord Est. Astfel de rezultate nu s-ar putea obţine fără sprijinul permanent al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala şi colaborarea foarte buna cu consiliile judeţene şi primăriile din regiune", susţine Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: