Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Primăria Sectorului 4 cere ca investițiile de la Piața Sudului să fie declarate de utilitate publică

ActualitateData adaugarii: 2018-08-08

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Primăria Sectorului 4 va cere Consiliului General al Municipiului București să declare de utilitate publică lucrările aferente obiectivelor aflate în planul de investiții: ”Modernizare, extindere, demolare parțială a construcțiilor din ansamblul Piața Agroalimentară Berceni-Sudului”, ”Amenajare parcare intersecția Șos. Olteniței cu Șos. Berceni” și ”Amenajare parcare juxtapusă, din Bd. Constantin Brâncoveanu”, precum și să demareze procedurile de expropriere.
 
Consiliul Local al Sectorului 4 a aprobat, recent, o hotărâre prin care îl împuternicește pe Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, să solicite Consiliului General al Municipiului București,prin direcțiile sale de specialitate, să declare de utilitate publică și să demareze procedurile de expropriere necesare derulării mai multor obiective de investiții care vizează o zonăde maxim interes pentru bucureșteni. Este vorba despre proiectele: ”Modernizare, extindere, demolare parțială a construcțiilor din ansamblul Piața agroalimentară Berceni-Sudului, ”Amenajare parcare Piața Big Berceni” și ”Amenajare parcare juxtapusă, din Bd.
Constantin Brâncoveanu”.

Potrivit raportului de specialitate întocmit de Direcția Investiții, din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului Sectorului 4, ansamblul Piața agroalimentară Berceni-Sudului reprezintă un obiectiv reprezentativ pentru comerțul agroalimentar și cu amănuntul pentru toată Capitala, iar, în prezent, această zonă comercială  se confruntă cu mai multe disfuncționalități în ceea ce privește accesibilitatea, siguranța și salubritatea.

”Ultimele lucrări de modernizare efectuate asupra infrastructurii pieței au fost realizate în urmă cu aproximativ 10 ani, iar acestea au fost mai mult lucrări de reamenajare. Pentru actualele planuri de investiții care vizează piața și amenajarea de parcări în zonă se impune însă, demararea unor proceduri de expropriere, în cazul unor părți din cadrul a trei imobile. Toate aceste investiții vor fi un plus pentru întreaga zonă, mai ales că Primăria Municipiului București a finalizat lucrările la pasajul de la Piața Sudului”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Procedurile de expropriere, necesare continuării acestor lucrări vizează trei terenuri în suprafață de 330 mp (pentru executarea lucrărilor de modernizare a Piaței Sudului), 2.735 mp (pentru realizarea căii de acces la stația de metrou Piața Sudului) și 218,8 mp (pentru amenajarea parcării din Bd. Brâncoveanu).
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: