Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Actualitate

Se schimbă Legea Educaţiei. Uniunea Studenţilor din România începe consultările în ţară

Actualitate


Sursa foto: PSnews

Data adaugarii: 2018-08-09

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

În urma numeroaselor modificări pe care Legea Educaţiei le-a suferit de-a lungul celor şapte ani de existentă, a deficienţelor sistemului educaţional românesc, precum si în urma constituirii Consiliului Consultativ al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru îmbunătăţirea politicilor educaţionale si elaborarea unui nou cadru legislativ privind sistemul educaţional românesc, Uniunea Studenţilor din România a decis lansarea unor serii de consultări si dezbateri prin intermediul Campaniei Comment.
Drept urmare, marţi, 7 august, la sediul Uniunii Studenţilor din România, a avut loc o primă întâlnire a grupului de lucru educaţional la care au participat studenţi din cadrul a cinci Universităţi bucurestene.
În urma discuţiilor, s-au identificat mai multe aspecte si problematici cu care beneficiarii sistemului educaţional se confruntă, dintre care amintim: consilierea în carieră si abandonul universitar, formarea si evaluarea cadrelor didactice, modalităţile de admitere în cadrul ciclurilor superioare de învăţământ, modalităţile de evaluare ale studenţilor, definirea domeniilor strategice, angajabilitatea în domeniu, precum si alte situaţii punctuale.
Consultările vor continua atât în Bucuresti, cât si în ţară, astfel încât la următoarea întâlnire a Consiliului Consulativ al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru îmbunătăţirea politicilor educaţionale si elaborarea unui nou cadru legislativ privind sistemul educaţional, la care suntem prezenţi ca invitaţi permanenţi să venim cu o serie de propuneri concrete.
"M-am bucurat tare mult să văd cum în ciuda faptului că este vacanţă si majoritatea studenţilor sunt plecaţi din oras, la prima întâlnire pe care am organizat-o au fost prezenţi studenţi din cadrul Universităţii din Bucuresti, Academiei de Studii Economice, Universităţii Tehnice de Construcţii Bucuresti, Universităţii de Medicină si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti si Universităţii Româno-Americane, reusind astfel să ne formăm o imagine de ansamblu asupra problemelor punctuale cu care se confruntă mediul universitar, dar si cel preuniversitar.
Prin intermediul celor 108 organizaţii membre USR care acoperă aproape toate domeniile educaţionale din ţară, precum si prin intermediul colegilor cu experienţă în consilii, senate, consilii de administraţie sau diverse comisii educaţionale, ne dorim să aducem un aport considerabil la elaborarea noii legi. Ne propunem asadar, ca următoarea lege să fie una predictibilă si realistă, dar mai ales să vină în ajutorul tuturor beneficiarilor sistemului educaţional.", Alin Grigore presedintele Uniunii Studenţilor din România.
Uniunea Studenţilor din România este cea mai mare federaţie studenţească din ţară, reunind un număr de 108 organizaţii din 17 centre universitare. Scopul statutar al federaţiei este acela de a reprezenta, promova si apăra drepturile studenţilor, în raport cu actorii relevanţi la nivel naţional, în special cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Tineretului si Sportului, Parlamentul, Guvernul, Presedinţia României, precum si Municipalităţi si Universităţi. Uniunea Studenţilor din România este reprezentată în Consiliul Economic si Social al României.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: