Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Auto

InfoCons: Înmatricularea autovehiculelor şi plata taxelor

Auto

Data adaugarii: 2018-01-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Dacă vă menţineţi domiciliul permanent în ţara de origine, iar durata şederii în altă ţară din UE nu depăşeşte 6 luni, nu sunteţi obligat să vă înmatriculaţi maşina sau să plătiţi vreo taxă de înmatriculare în ţara-gazdă. Maşina va rămâne înmatriculată în ţara de reşedinţă. S-ar putea totuşi să trebuiască să plătiţi alte taxe aferente utilizării maşinii în ţara respectivă (taxe de circulaţie).

Dacă durata şederii nu depăşeşte 6 luni, iar maşina nu este reînmatriculată în ţara-gazdă, nu aveţi voie să o închiriaţi sau să o împrumutaţi unui rezident al ţării gazdă. Acesta vă poate conduce maşina doar dacă dumneavoastră sunteţi unul din pasageri.
Nimic nu vă împiedică însă să le împrumutaţi maşina prietenilor sau membrilor de familie care vă vizitează, atâta timp cât aceştia nu sunt rezidenţi ai ţării în care locuiţi temporar.
Dacă intenţionaţi să staţi în altă ţară mai mult de 6 luni, ar trebui să vă schimbaţi, în mod normal, domiciliul permanent. În acest caz, sunteţi obligat să vă înmatriculaţi maşina în ţara respectivă, fără întârziere.

Stabilirea în străinătate

Dacă vă mutaţi în altă ţară din UE (adică intenţionaţi să staţi acolo mai mult de 6 luni) şi luaţi maşina cu dumneavoastră, va trebui să o reînmatriculaţi şi să plătiţi taxele şi impozitele prevăzute de legislaţia din ţara respectivă.
Trebuie să vă înmatriculaţi maşina cât mai repede posibil şi, în orice caz, în maximum 6 luni de la data sosirii. Verificaţi eventual înainte de plecare de ce documente aveţi nevoie şi ce formalităţi trebuie să îndepliniţi pentru a vă înmatricula maşina.
În unele ţări, dacă îndepliniţi anumite condiţii (printre care aceea de a veni din altă ţară a UE) şi respectaţi termenele-limită, aţi putea fi scutit de la plata taxei de înmatriculare. Vă recomandăm să aflaţi din timp care sunt normele naţionale valabile în ţara în care vă mutaţi.

Excepţii de la regula reînmatriculării în termen de 6 luni

- Studenţi
- Lucrători transfrontalieri
- Lucrători transfrontalieri independenţi
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Oferta speciala lucru online: cautam persoane capa ...
  Oficial: România, o ţară de minicontabili

  CEAUSEL si CEAUSICA= dracNEA -VIORICA LA TARGOVIST ...
  Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

  KIM JONG UN si KIM JONG DOI= dracNEA PENTRU NOI (t ...
  Poziție fermă a membrilor Parlamentului European: Europa nu ar trebui să îi ajute pe dictatori să își spioneze propriii cetățeni

  Anna mai trebuie sa recunosti ca esti o TeRFeLista ...
  Creşterea ROBOR, spaima creditelor în lei

  treci la categoria asistati. ...
  Ministrul Teodor Meleșcanu: „România şi Italia continuă să pledeze pentru o Uniune Europeană puternică, unitară, coezivă, pe baza respectului pentru valorile şi principiile fundamentale care formează baza proiectului european”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Fonduri Europene

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate